Valóban jó kis cikk.
Egy-két dolog eszembe jutott, talán hasznos lehet. Az egyenletes, lépegetve nevelés nem biztos, hogy minden esetben a legcélravezetőbb. Aki tud hosszabb távra tervezni, és a játékosának a potenciálja is viszonylag magas (tehát nem maxol túl korán, mondjuk húzóember, de működik már sztárnál is elég jól), az megpróbálhatja az elején meghúzni a passzolást és a védekezést, hogy ezek meglegyenek, mert ezeket úgysem edzi más, és így ki is fejtik a maximális hatásukat a technikára és a labdavezetésre. Hasonlóan érdekes a tempódobás kérdése, mivel elhangzott a fizetés. Én úgy vettem észre, hogy a dobás nagyon nagy hatást fejt ki a fizetésre, és ha fiatalon alacsonyabban hagyja valaki, akkor valamivel gazdaságosabban kijön. A tempódobást meg lehet próbálni fiatalabb korban úgy edzeni, hogy a dobótávot és a labdavezetést edzi a tulajdonos, és a tempó viszonylag szépen lépeget ezektől másodlagosan. Idősebb korban pedig befejezi a tempót. Persze ahogy mondtam, óvatosan kell, nehogy korai maxolás legyen, tehát kell egy kevés előzetes edzéstapasztalat már hozzá (vagy fórumolvasás). A technika is egy érdekes dolog, nagyon sokminden edzi, ha elég magas az indulója, gyakran alig kell már külön edzeni.
Hogy ne beszéljek a levegőbe, próbálkozunk a válogatottnál is hasonlóval, ha minden jól megy, akkor egész szép eredményt el lehet majd érni.
Természetesen ez a topik nem a válogatottnak nyílt, tehát ha valaki úgy szeretné, hogy már a 2. vagy a 3. szezon végére legyen egy bevethető játékosa, akkor muszáj többfélét is edzeni.
Szintén hozzátenném azt, hogy lehet belső támadáshoz próbálkozni olyan kinti játékossal is, akinek magasabb a 2 pontosa. Előfordulnak alacsony játékosok is, akik magas 2 pontossal születnek meg (6 vagy 7), sokszor a rendszer is centernek sorolja be őket a 180 centis magasságuk ellenére. Náluk lehet egy kicsit kísérletezni ezzel, akinek van kedve, beválhat. Aki nem szeretne túl magas 2 pontost, az edzhet neki 2-3 szintet azzal, hogy támadókra is edz egy darabig, illetve egy-két olyan héten, amikor mondjuk tuti bukta a bajnokija, bevállalja, hogy beküldi egy-egy hét erejéig centerbe. Persze ehhez néhány kinti skillt be kellene áldozni (én kisebb dobótávot, esetleg 1-2-vel kevesebb technikát és passzolást mondanék), de egész jó kis játékos jön ki így is.