כמו שכבר אמרתי לך בת'רד הקודם שפתחת על הנושא- העלאת רצפת השכר היא הפתרון היחיד שבאמת יעשה משהו (ותראה איזה פלא- הביברים מסכימים.
בגלל זה רצפת-השכר שהיתה קיימת גם קודם עזרה מאד וכמעט לא רואים כאן טאנקינג. הם רק רוצים להקטין עוד טיפה כי כבר ממש אין מה להוריד עם קיום הרצפה הנוכחית...
בגלל זה הגדרת ויקיפדיה לתקרת-שכר הינה שזה בה לצמצם פערים ובכך לגרום לקבוצות לרצות להתמודד ולא לברוח לטאנקינג....
1. רצפת שכר שהועלתה- עלתה בצורה מדורגת כך שהקבוצות העשירות אשר משחקות בליגות הגבוהות משלמות יותר ולכן יכולות לחסוך פחות.
קבוצות באותה ליגה משלמות אותו דבר, איך החלק הזה קשור למשהו?
בלי קשר, קבוצות שמתמודדות על עליית ליגה עדיין
ירוויחו פחות, ברוב המיקרים, מקבוצות שישלמו את הריצפה החדשה.
2. תקרת שכר-אינה גורמת לשוויון - אם כבר - אז רק לשוויון בתוך הליגה (בתוך ליגת העל לדוגמא) ולא בין ליגות שונות (ליגה 2 לליגה 3) שיהיו בעלי תקרות שכר שונות ויגרמו מעשית לכך שקבוצות יהיו פחות שוות (משום שבכל ליגה הקבוצות יחסכו יותר וזה כולל את הקבוצות בליגות הגבוהות) - דוגמא לזה נתתי לך בת'רד הקודם.
אין שום קשר בין הדברים.
תקרת-שכר לא גורמת לקבוצות לרצות לנצח פחות. נהפוך הוא, בגלל התחרותיות, הם צריכים להוציא יותר כדי להשיג אותם הישגים.
3. יש אפשרות להתמודד- זה לא קל אבל זה אפשרי בהחלט ובלי לעשות טנקינג (כמו בת'רד הקודם- תסתכל על הקבוצה שלי ועל ההסטוריה שלה -8 עונות ואני בליגת העל עם גביע- זה לא בגלל שאני יותר טוב מכולם - זה בגלל שאני משקיע במשחק ומשתמש בכלים שיש בו.)
לא הולך שוב להוכיח כמו שהוכחתי עד עתה.
העובדות לגבי מעל 25% מקהילת המשחק במדינות שהבאתי כדוגמא מוכיחות שזה לא כך.
בכל מקרה - מה שכתבת לא רלבנטי כהוא זה לטיעון שרצפת-שכר תוביל לפחות טנקינג.
זה גם לא מוכיח שטנקינג לא מביא עוד כסף. העובדה שזה כ"כ נפוץ מלמד שכנראה כן מרוויחים מזה יופי.
4. רוב האנשים לא יעשו טנקינג משום שאין בזה אתגר (ועוד פחות אם זה לזמן ארוך)- תמיד יהיו כאלה שכן - זה לא יגיע לכמות גדולה -כי זה מצ'עמם ואנשים אשכרה משחקים בזה בשביל להנות ולא רק בשביל לנצח.
העובדות מדברות בעד עצמן. זו תופעה סופר נפוצה שזוכה לתלונות רבות בפורומים העולמיים.
אנשים לא יכולים לנצח ללא יצירת תחרותיות, ובמצב הזה הם צריכים לצבור את אותם כספים שקבוצות אחרות צברו לאורך זמן מסויים בזמן הרבה יותר קצר. לכן הם מבצעים טאנקינג.
שוב, זו עובדה. טאנקינג זו בעייה חריפה.
לכן, הביברים מנסים לטפל בה. עד כה לא בהצלחה רבה...
דרך אגב- טנקינג לא קורה רק עם קבוצות חדשות אלא עם הרבה קבוצות (גם ותיקות) שמסיבות שונות לא מצליחות (או יכולות) להתמודד- שום דבר לא ישנה את זה- הדבר היחיד שיש לעשות הוא לצמצם את הרווח מטנקינג בלי לפגוע במי שמשחק נורמלי- וזה בדיוק מה שהביברים עשו.
יש גם משתמשים וותיקים שהם מנהלים גרועים ומגיעים למצב שהם לא יכולים להתמודד.
המשותף - החוקים מונעים מהם באמת להתמודד, ובמצב כזה המטרה היא מקסימום כסף.
העובדה שטאנקינג היא האופציה המועדפת במצב זה, הינה בדיוק זה. עובדה.