BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > U21 National Team Debate Thread

U21 National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: enynho
This Post:
00
243047.5 in reply to 243047.4
Date: 6/11/2013 2:48:53 PM
BC "Bosna xxl"
II.2
Overall Posts Rated:
910910
Second Team:
BC "Bosna xxl" II
@Mr.Wolf

Prije svega da se zahvalim što imam kvalitetnu konkurenciju na izborima. Neki bi rekli da sam budala, da te trebam popljuvati, ali ja nisam takav...

Pa hajdemo kao pravi, civilizovani ljudi da debatujemo... Ja kao tvoj protukandidat, a Boga mi i član naše BB BiH zajednice, imam pravo a i dužnost da pitam sve ono što me zanima.... Pa idemo ovako:

1.Za uspijeh reprezentacije najvaznija je pogodjena protivnikova formacija kako napadacka tako i odbrambena .....iza toga cvrsto stojim(s tim da suparnik ima identicnu ekipu kao i vi ili malo jacu a ne tri puta jacu tada vam ne pomaze ni 7 igraca na parketu a kamoli formacija haha).

- Šta ako i kako postupiti ukoliko se nađemo u ovakvoj situaciji, a svi su mislim uvjereni da će nam se to u početku dok ne postanemo 100% stabilna organizacija, dešavati ?

3.Konsultacija sa iskusnim igracima oko sastavljanja formacija tj.selektor ne smije bit sebican,nego treba poslušat i ostale iskusne igrace koji su dugo u ovoj igri i prije svega da su ostvarili solidne rezultate sa svojim timovima...to striktno gledam.

- Mislim da se oko ovoga varaš ! Šta po tebi predstavlja "solidan rezultat" sa timom ?
Eh sada, u taktičkom dijelu, kao što sam i ja rekao, slažem se sa tobom, ali oko postavke igrača u juniorskom uzrastu, mislim da osvojen kup ili Prva Liga ne znače nužno "znanje" i uspjeh !!!
Igrati sa mlađim igračima iziskuje znanje o mladim igračima i nekim taktičkim stvarima koje oni za svoj level mogu odraditi, tj. ispuniti. Nije isto igrati sa izgrađenim igračem i igračem od 19,20,21 godinom koji nisu izgrađeni u potpunosti !

Stavke 2 i 4 zaista jesu onakve kakvima si ih opisao, iako imam jedno pitanje vezano za stavku broj 4.

Inače, postoje 2 vrste skautinga:
1. Ono što mi zovemo skautingom ( formiranje baze mladih igrača )
2. Skuting protivnika;

Zanima me tvoje mišljenje, za koju vrstu skautinga bi ti iskoristio više svojih pomagača ?

ps: Nadam se tvom USPIJEHU ! :))

Sportski pozdrav ;).

Last edited by enynho at 6/11/2013 2:49:31 PM

From: Mr.Wolf

This Post:
00
243047.6 in reply to 243047.5
Date: 6/11/2013 4:51:30 PM
Overall Posts Rated:
100100
Pozdrav "pozitivnom suparniku" na izborima :))

Ma oni koji pljuju druže su veoma ljubomorni na argumenete koje sam iznio u milion postova, sve su same cinjenice od kojih se ne moze pobjec:))

Eh dobro sad da odgovaram na pitanja:

1.Svi smo svjesni da ce nas snaci mnoge jace ekipe i da tu mi ne mozemo nista realno s ovakvim kalibrom igraca,da se ne lažemo tako da nijedna formacija ne pomaže.Medjutim bit ce ekipa koje su identicne nama ili mozda malo jace od nas eh tu formacija dolazi do izražaja,ako pogodi formaciju vjerovatno ce doci i do pozitivnog ishoda utakmice ako djelimicno pogodi i djelicno fuli tu ce igrati faktor forme igraca prije svega(ma da taj faktor uvijek igra znacajnu ulogu) kao i srece a ako fuli poraz mu je ne izbježan.Tu selektor snosi najvecu krivicu.

Kad kazem djelimicno promaši i djelimicno pogodi taktiku protivniku,šta to po tebi znaci?ako moze navedi mi primjer u formacijama ali da to bude 50% pogodjena formacija?(to je moje pitanje za tebe)slobodno reci sta mislis nemoj se ustrucavat.S tobom mogu normalno pricat :)

2.Tacno tako,mogu rec da sam se tu pogresno izrazio...ustvari recimo meni kao menadzeru daje drugi menadzer prijedlog ja cu ga tek uzeti u obzir kad vidim kako igra sa svojom ekipom to jest pogadjali taktike ostalim igracima ili igra bahato samo jednu te istu formaciju a takvi su mi iskreno menadzeri najsmijesniji....stave recimo brzi tempo i covjek, igraju cijelu sezonu tako i oni misle tako reprezentaciju vodit...treba puno vise od toga,prije svega ukljucit mozak:))

3. Tvoje zadnje pitanje druze:- za skautiranje sam naših mladih igraca tj.razvijanje naših omladinaca jer kad mi ustanemo iz mrtvih zahvaljujuci nasim istreniranim pulenima onda nam je lahko za sve ostalo ;))

Pozdrav druze:))

From: enynho
This Post:
00
243047.7 in reply to 243047.6
Date: 6/11/2013 5:21:19 PM
BC "Bosna xxl"
II.2
Overall Posts Rated:
910910
Second Team:
BC "Bosna xxl" II
Htio bih samo da se nadovezem na topik za predstavljanje kandidatura. Inace, mislim da su moji protukandidati "promasili" temu te sve ovo odlazi u neku drugu dimenziju.

Nemam nista licno protiv bilo kojeg od vas, ali realno:
- kandidatura naseg "GM-a", nije nista vise nego neki pokusaj provokacije te izdizanje sebe na uštrb protukandidata. Uz duzno postovanje,moglo je to i bolje biti odradjeno, MNOGO bolje... Tipa: sta, kako, kada...

- wolf, jarane drzi se onog sto su ljudi napravili bez veze tamo pises pa ti brisu i tako ;).

Dajte da jednom prodju izbori fer i korektno bez provokacija i banova...

Message deleted
This Post:
66
243047.9 in reply to 243047.8
Date: 6/11/2013 6:24:28 PM
Overall Posts Rated:
876876
Samo neko ko želi loše Bosni može glasati za tebe.

Par zar ti nisi onaj koji je reprezentaciju ostavio na cijedilu 2 sezone?
Što se ne pohvališ tim uspjehom?
Mišljenja sam da ni do dan danas se u potpunosti reprezentacija nije oporavila od djelovanja stručnjaka kao što si ti!

KAKO TE NIJE SRAMOTA?

This Post:
11
243047.10 in reply to 243047.9
Date: 6/11/2013 6:26:54 PM
K.K MILLENIUM
II.1
Overall Posts Rated:
617617
Second Team:
K.K MILLENIUM II
Bosni i Hercegovini :D

This Post:
00
243047.11 in reply to 243047.10
Date: 6/11/2013 6:28:25 PM
BC "Bosna xxl"
II.2
Overall Posts Rated:
910910
Second Team:
BC "Bosna xxl" II
+1 tursunoviću, prijatelju moj ;).

This Post:
11
243047.12 in reply to 243047.6
Date: 6/11/2013 6:29:17 PM
Overall Posts Rated:
876876
I molim te nemoj da ti tvoj odgovor i pravdanje počinje sa onim tvojim retardiranim hahahaHAHAHaurhhhaajka!

Stvarno tim postupkom odaješ utisak ravnopravnog govornika.

This Post:
00
243047.13 in reply to 243047.12
Date: 6/11/2013 6:44:39 PM
ŽKK Željezničar
III.1
Overall Posts Rated:
386386
idu mujo i suljo ulicom i sretnu fatu, kazu oni njoj cao, ona njima cao.

This Post:
00
243047.14 in reply to 243047.13
Date: 6/12/2013 12:07:49 AM
Overall Posts Rated:
437437
Zar nije Fata njima odgovorila JMBG?

This Post:
22
243047.15 in reply to 243047.12
Date: 6/12/2013 12:17:06 AM
Overall Posts Rated:
437437
Naravno da će ti history odgovoriti hahahaha, jedino to i zna, problem je što će izjaviti kako te je izargumentirao. Najjače je kad počne da priča o taktikama, a 99% taktika u B3 sezona 23 bile LI, M2M. Tvorci igrice morali mijenjati engine za ovu sezonu, a on se pravi pametan. Priča history o vremenima kad je najskuplji centar imao platu 112K. History prošla su ta vremena, zastario si. Tek od ove sezone ćemo vidjeti, može li se u utakmicama taktizirati. Ali to još niko ne može da zna.

Advertisement