Pomysł fajny, ale bardzo ciężki do zrealizowania. Osobiście myślałem o tym 4 sezony temu i podjąłem decyzję trochę inną, postanowiłem sobie wytrenować sam 4 fajnych zawodników w 9-10 sezonów(długo ale jakbym chciał kupić takich to zbieranie kasy też trochę by zajęło) z draftu wyciągnąłem GAPYSA i dokupiłem jeszcze jednego Centra z zagranicy, obu trenowałem przez 4 sezony oboje zagrali w Reprezentacji U-21(Centrów już mam). Przy okazji wytrenowałem sobie jednego rezerwowego mocny nie jest ale zawsze coś na rezerwę musi być, w poprzednim sezonie po nieudanej próbie awansu do PLK, sprzedałem wszystkich(oprócz tych trenowanych) i kupiłem 6 młodych do treningu (draft lipa wiadomo ze względu na miejsce w lidze). W tym sezonie mam zamiar wyciągnąć z draftu 1 dobrego gracza PG lub SG (jak się uda to dwóch). Zobaczę co będzie w drafcie i podejmę decyzje co dalej z tymi 18-latkami (jeden lub dwóch zostanie reszta będzie sprzedana). Trenera zawsze mam minimum na poziomie 5, trener młodzieży na poziomie 6 lub 7, boisko treningowe i siłownia rozbudowane na maksa. Liczę że po spadku w 3 sezony wrócę do II ligi z moimi graczami i wtedy zawalczę po dokupieniu 2 zawodników o PLK. Wydaje mi się że to co pisze
alter_ego ,
ostatnio sam tez kminilem troche ta koncepcje i jest to zwyczajnie nierealne dla mnie zeby zrobic druzyne wychowankow na takim poziomie zeby powalczyć o cos więcej niż awans do 2 ligi i uważam to za maxa co da sie wyciagnac
ma racje samymi wychowankami nie da się rady powalczyć o PLK, II liga to będzie maks. Także wydaje mi się że lepiej wytrenować 4 swoich graczy, a resztę dokupić. Życzę powodzenia i wytrwałości w trenigu.
Last edited by krzys999 at 10/31/2020 10:49:04 AM