Ok nie będę się obrażał jak to mają niektórzy w zwyczaju:) i opiszę ten mój konkurs jak ja go widziałem ale zaznaczę, że jest on nie doskonały i chciałem go poddać jeszczę pod dyskusję.
One on One(w wolnym tłumaczeniu "jeden na jednego").
Jak można się łatwo domyśleć chodzi o pojedynki między zawodnikami. Często chyba graliście jeden na jednego w kosza albo przynajmniej widzieliście jak to się odbywa. W BB cięzko by było coś takiego zrobić aby idealnie odzwierciedlało taki pojedynek ale można stworzyć jego namiastkę.
Pomysł mój miał na celu zainteresowanie głównie zawodnikami z wszystkich reprezentacji u-21 ale można go smiało teraz już podciągnąc pod NT to od Ciebie juz zależy bo mi to juz lotto.
Dobra koniec tego wstępu i przechodzę do meritum.
Chodzi mi dokladnie o pojedynki graczy w meczach u-21, chodzi tu o bezpośrednie pojedynki, w których o zwycięstwie decyduje to kto więcej punktów zdobywa.
Np. Ktoś sobie wybiera zawodnika Ariela Grzone a ktoś inny wybiera sobie Adolfo Veleña z Hiszpanii. W ostatnim meczu dajmy na to, że Grzona zdobył 20 punktów a Adolfo 17. Dzięki czemu ten pojedynek wygrywa Grzona.
Zapytasz jak wybierać graczy, że przecież można wybrać 2 takich samych i wtedy będzie dupa a nie ciekawy pojedynek.
Myślałem o tym i doszedłem do wniosku, że to będzie głównie zależało od ilości głoszonych managerów do zabawy w ten konkurs. Ja tak przewidywałem 32 zespoły i zrobić 8 grup po 4 zespoły. Przygotować 4 listy zawodników na podobnym poziomie z których każdy manager wybierał by po 3 zawodników. Jakbyśmy wylosowali grupy i umieścili tam managerów to odpowiednio managerowie przed rozpoczęciem zabawy którzy są na 1 miejscu w swoich grupach wybierali by zawodników z listy nr1, managerowie zajmujący miejsce 2 wybierali by z listy nr 2 itd itd. -> Mam nadzieje, że w miare jasno to wyjaśniłem. Pozwoli nam to uniknąć pojedynków takich samych zawodników.
Po skończeniu fazy grupowej też trzeba było ułożyć tak listę aby się zawodnicy nie powtarzali i to da się zrobić.
Za wygrany pojedynek otrzymywało by się 3 punkty, za remis 1 punkt a za porażkę 0. Wychodziły by z grupy po 2 zespoły lub 3 nawet i dalej już drabinkom by się aż do finalu rozgrywało.
Myślałem aby każdy manager miał 3 zawodników w swojej drużynie z różnych krajów ale tylko 1 mógł wystawiać do takiego pojedynku. Plusem takiego konkursu uważam, ze by było to że manager musiałby się zainteresować graczami, taktykami, analizować jakiego zawodnika przeciwnik może wystawić, jaką taktyką zagra reprezentacja z której "powołał" zawodnika. Musiałby uważać na formę itp. Gracza należało by zgłosić do pojedynku do godziny 23.59 w niedziele albo można by było wysyłać maila do organizatora jeśli by się nie chciało swoich zamiarów ujawniać i on by w poniedziałek uzupełniał pary pojedynkowe.
Co o tym uważasz? Możesz założyć wątek na forum odzielny aby inni się o tym wypowiedzieli.
Daję Ci prawa autorskie na ten konkurs pod warunkiem, że pokonasz Czarnych, Hiposów, iroplock, płyty albo przynajmniej połowe z nich;]