a wzrost powinien mieć znaczenie :)
Ale nie ma. Strategię gry należy dopasować do reguł gry, a nie do wyobrażenia jak reguły powinny wyglądać.
Wyobraź sobie, że 50 lat temu w realnej piłce nożne obrońcy nie ćwiczyli gry w linii. Dlaczego? Bo byłoby to bez sensu, bo w regułach nie było spalonego. A gdy spalony się pojawił, to jedną z najważniejszych cech obrońców jest zgranie i umiejętność pilnowania linii. Po prostu strategia lub taktyka powinna być dopasowana do reguł.
czyli to jest tak, że chodzi o optymalny trening,
jak kiedyś liczyłem w kalkulatorze legendarny w skilach dolnych center miałby pensję 1.7kk trenując normalnie, tylko skile dolne, a taki odwrócony przy legendarnych skilach na dole, ale trenowany jak odwrócony miałby pensję 700k, dla mnie to jest niemożliwe. nie da się utrzymać C z super dołem jako PG i odwrotnie, a napewno nie na poziomie reprezentacji.
No ale zawsze chyba lepiej płacić pensję 700k zamiast 1700k ;-)
Zresztą to by się nie odbywało na poziomie 4x legendarny, tylko trochę niższym. Wyobraź sobie 200k zamiast 350k (przy takim samym wkładzie w grę). Tu już robi się różnica, bo ta pierwsza pensja jest już do utrzymania w normalnie grającym klubie (pierwszoligowym), nie rujnując go.