Samozřejmě nad zvolenou taktikou můžeme diskutovat, ale já si osobně nemyslím, že bychom nějakou taktikou uhráli lepší výsledek. Možná se dalo v útoku uvažovat o Motion, ale ve světle toho, že vysunuli obranu, by to nebyla moc šťastná volba. Hrnout se do Look Inside s jejich podkošovou silou bych si netroufnul, i když je pravda, že máme slušné guardy pro Look Inside, tak možná Look Inside hraný přes guardy by řešením byl.
Co se obrany týče, tak jsem volil Man to Man, protože v ofenzivě mohli zahrát cokoli. Navíc mě mailem jejich trenér upozorňoval, že mají zraněné nejlepší SG, což jsem považoval za taktiku, jak nás obranou nalákat pod koš a hrát Run and Gun.
Škoda, že jsme v závěru 4. čtvrtiny neudrželi náskok nebo že se neujal Portavalesův pokus s klaksonem. Řekl bych, že z hlediska prodloužení nám určitě nepomohlo, že se v 41. minutě vyfauloval Holub, který hrál 1.PF a ještě předtím v 36. minutě se vyfauloval Dvořák, který hrál 2.PF, ale to se holt stává. Lotyšům se v závěru 4. čtvrtiny v honbě za srovnáním vyfaulovalo 1.SF Agroproms a 1.PF Bikavnieks. Bohužel jejich náhradníci byli zřejmě kvalitnější než naši (3 ze 4 lotyšských košů ze hry v prodloužení dali právě oni). Na naši straně možná u některých hráčů v prodloužení zaúřadovala kondice, ale od toho dostal trenér pokyn Let Coach Decide, aby si s tím poradil.
Trochu škoda, že v tom závěru nám Lotyši utekli až na 7 bodů, když dávali FT a my nic. Postupová naděje pořád žije, ale pokus máme postoupit, určitě to bude na skore.
K postupu nutně potřebujeme porazit za týden Finsko a za 2 týdny Izrael. Pokud by Izrael současně za týden prohrál s Lotyšskem, pak by mezi námi a Izraelem rozhodovalo skore, které má momentálně o 39 bodů lepší, ale pokud bychom opravdu 2x vyhráli a oni 2x prohráli, není nemožné tuto ztrátu stáhnout.
Druhá cesta (podle mne méně pravděpodobná) vede přes naše 2 výhry a 2 porážky Lotyšska, které má o 44 bodů lepší skore. Prohrát s Izraelem za týden Lotyšsko může, ale že by si po případné prohře nepohlídalo poslední kolo s Finskem, tomu moc nevěřím. I proto v tom zápase Lotyšsko-Izrael budu fandit Lotyšsku a ideální by bylo, kdyby vyhrálo výrazně.
Last edited by rwystyrk at 4/7/2009 8:12:22 AM