Panowie jest sprawa
Od początku mojej przygody z BB trenuję graczy podkoszowych. Jakiś czas temu kupiłem fajnego PG do podstawowego składu: 27 lat, MVP, 193 cm. Kilka dni temu postanowiłem, że dotrenuje mu jeszcze podanie o +1 poziom i ewentualnie rzut z wyskoku. W czwartek wybrałem trening podań dla jednej pozycji, czyli PG. Po piątkowym treningu skoczyło mi kozłowanie u wspomnianego gracza oraz u rezerwowego 34 latka. Ogólnie to mocno średnio cieszyłem się z jego skoku w kozłowaniu, bo i tak już miał jak dla mnie na wystarczającym poziomie, a w przyszłym sezonie trzeba będzie już mu więcej płacić.
Czas na pytania.
1. Czy kozłowanie im tak ładnie weszło, bo zwyczajnie bardzo niewiele brakowało im do skoku?
2. Czy jest spora szansa, że przy drugim treningu podania dla jednej pozycji wspomniana umiejętność już mu skoczy? Albo jak duża jest na to szansa? Z tego co widziałem w tabelce z szybkością treningu dla PS i jednej pozycji powinien dostać ok. 0.56, czyli powinno mu wejść- ale co na to jego 27 lat?
3. Czy jest taka możliwość (jak duża? pi razy drzwi), że znowu przy treningu podania skoczy mu drugi tydzień z rzędu kozłowanie? Bardzo, ale to bardzo chciałbym uniknąć takiej sytuacji...
Proszę o nie odsyłanie mnie do instrukcji gry, pomocy itp. Zależy mi głównie na szybkiej odpowiedzi tych, którzy trenują PS i z doświadczenia mogą mi na oko podać konkretne wartości.