BuzzerBeater Forums

BB Poland > [NT] Polska - Turcja

[NT] Polska - Turcja

Set priority
Show messages by
From: cortez

This Post:
00
130827.51 in reply to 130827.48
Date: 2/9/2010 4:22:28 PM
Overall Posts Rated:
22
jesli mogę to chciałbym zarekomedować zaymona:) ma dużą wiedze o buzzerze i nie boi sie trudnych rozwiązań treningowych:) to powinno sie bardzo cenić

From: hatchet

This Post:
00
130827.52 in reply to 130827.49
Date: 2/9/2010 4:28:26 PM
Overall Posts Rated:
99
Miałem na oku dwóch Polaków 22 lata.
Jednego C drugiego na PFie.
Center niestety nie miał boków co go ostatecznie przekreśliło w moich oczach.
PF ... była fajny ... nawet bardzo ... ale ponad 6 baniek, jak na jego główne skille, to dla mnie było za dużo.

A najlepiej mieć kase i spokojnie czekać na Free Agenta z Polska :)

From: cortez

This Post:
00
130827.53 in reply to 130827.52
Date: 2/9/2010 4:32:28 PM
Overall Posts Rated:
22
mogłeś Trębacza wziąść:) dosyć drogi ale kozlik ma rację, żeby Zelka przeskoczyć nie trzeba jakiegoś optymalnego treningu, Trębacz historyk dałby radę:) może w Serbii się nie zmarnuje...

This Post:
00
130827.54 in reply to 130827.47
Date: 2/9/2010 4:41:15 PM
Baltic Strong
IV.29
Overall Posts Rated:
17181718
Nie chcę bronić kozlika4, bo on pewnie to zrobi sam ale tylko jedno chciałem Ci wyjaśnić Kozlik mówiąc, że na C mamy najmniejsze braki wcale nie miał zamiaru siebie gloryfikować. Zawodnicy podkoszowi, którzy są w kadrze wcale nie wyszli "spod ręki" Kozlika więc on nie musi ( ani nie może ) sobie przypisywać z tego tytułu żadnych zaszczytów. Jego rocznik zaczyna się od obecnych 21 latków i ewentualnie jak nimi będzie się chwalił to możesz go zrugać ;) Za tamtych nie nada ;)
Osobiście nie uważam, że Kozlik przez to, iż ma kilka roczników gorzej wywiązuje się z roli skauta. Wystarczy spytać któregoś z managerów trenowanych zawodników by się przekonać czy odczuwają mniejsze zaangażowanie Kozlika przez to, że wziął kolejny rocznik. Przyznam, że ja nie słyszałem jeszcze żadnej skargi na niego, co akurat nie oznacza, że jest święty ;)
Co do liczby skautów, to od dwóch sezonów staram się aby skauci nie przejmowali kolejnych roczników właśnie po to aby ich odciążyć, bo można się załamać jak komuś poślę listę ze 120 nazwiskami ;)
Fajnie by było jakbyśmy mogli mieć po kilku skautów na każdej pozycji, bo to by wymogło jakąś rywalizacje między nimi i każdy chciałby kogoś do U21 czy później NT doprowadzić. Ale sam wiesz jakie jest zainteresowanie obiema reprezentacjami...mamy ponad 4 tys managerów z czego na wyniki kadry patrzy może ze 30-40... Teraz z tej grupy mniej niż połowa jest zainteresowana "robieniem" czegoś dla reprezentacji... Dlatego wydaje mi się, że pomysł z kilkoma skautami na jedną pozycję choć jest ciekawy, to jednak w naszych realiach mało realny niestety...

Last edited by Mr.President_ELIT at 2/9/2010 4:44:08 PM

This Post:
00
130827.55 in reply to 130827.51
Date: 2/9/2010 4:43:16 PM
Baltic Strong
IV.29
Overall Posts Rated:
17181718
Dzięki za rekomendację Myślę, że da się coś w tym kierunku zrobić ;)

This Post:
00
130827.56 in reply to 130827.38
Date: 2/9/2010 4:45:13 PM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
41344134
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Zygmuntowski miał być PF-em...ale z racji tego, że w U-21 brakuje SF-ów został przerobiony na SF-a do LI i wygląda już całkiem ładnie...także sądzę, że zostanie SF-em do LI. Na PF-a lepszy byłby wyższy potencjał lepszy potencjał.

Odkąd zostałem scautem C (zaczęliśmy chyba w tym samym czasie:D) staram się wykorzystywać atut bocznych skilli i trenować je zawodnikom, którzy są tego warci. Pewnym problemem jest potencjał. Z zawodników, których przejąłem po Mr.Presidencie, a którzy grają teraz w U-21 jest Buła, który miał trenowane DV i ma OD, które na potrzeby NT można by podtrenować...ale już od kilku tygodni blokuje go potencjał. Pankiewicz też za słaby potencjał. Perko prowadzi Włoch i on nie chce mu żadnych boków trenować. Zygmuntowski jest niby ok ale raczej będzie trenowany na SF-a.

Rocznik rok młodszy jest rocznikiem "idziemy po złoto". Dostałem tylko zawodników ze słabym potencjałem z czego jeden pewnie będzie defensywnym C ale tylko w U-21, jest jeden MVP, ale to C...jest kilku którzy może załapią się do U-21 ale oprócz tego MVP nie ma zawodników, którzy mieliby szansę na grę w U-21. Najlepszych zawodników dostał al said ale skoro założeniem "idziemy po złoto" było zdobycie medalu przez U-21 to wątpię aby tam któryś z zawodników dostał jakieś treningi bloków...ale być może się mylę.

W kolejnym roczniku jest już dużo lepiej i myślę, że wyjdzie z tego rocznika kilku dobrych PF-ów.

Nie wiem jak tam PF-y z roczników aimara...

Od tego sezonu oprócz C dostałem też PF-ów i myślę, że też z tego coś będzie ale jeszcze trzeba będzie na to poczekać.

From: Jax

This Post:
00
130827.57 in reply to 130827.52
Date: 2/9/2010 4:49:52 PM
Overall Posts Rated:
773773
jako że PLK została wywołana do tablicy napiszę że jakieś 2 -3 tygodnie temu na forum PLK napisałem dlaczego do PLK nie trafiają Polacy z pozycji SF a szczególnie PF . Powód jest bardzo prosty nie ma takiego produktu w Polsce . W tamtym sezonie napisałem do skauta z tej pozycji bbmeila i zaznaczyłem jakiego zawodnika poszukuję ( sugerowałem się zawodnikiem którego widziałem na TL ) opisując jego skile . Odpowiedź była jednoznaczna takiego Polaka w Polsce nie kupisz bo nikt takiego zawodnika nie ma . A ja wcale nie chciałem jakiegoś reprezentanta owszem zawodnika b.dobrego ale nie wybitnego .

This Post:
00
130827.58 in reply to 130827.54
Date: 2/9/2010 4:55:20 PM
Overall Posts Rated:
179179
Ani Ty, ani on sam nie musi się bronić. Z prostego powodu, jak nie atakuję i nie atakowałem Kozlika:). Wyraziłem tylko swoją opinię.

Osobiście nie uważam, że Kozlik przez to, iż ma kilka roczników gorzej wywiązuje się z roli skauta. Wystarczy spytać któregoś z managerów trenowanych zawodników by się przekonać czy odczuwają mniejsze zaangażowanie Kozlika przez to, że wziął kolejny rocznik. Przyznam, że ja nie słyszałem jeszcze żadnej skargi na niego

Mr nie twierdzę że Kozlik źle się wywiązuje ze swoich obowiązków. To nie chodzi o jego zaangażowanie. Bez wątpienia jest godne podziwu. Chodzi mi o to, że większa ilość skautów, to większa różnorodność w tworzeniu C, to więcej duskusji, więcej różnych opinii. Z tego może wyniknąć tylko dobre dla kadry. Przecież na innych pozycjach skauci, mają góra 1,2 roczniki. Czy nie uważasz że to jednak lepsze rozwiązanie?

From: m4ti_

This Post:
00
130827.59 in reply to 130827.38
Date: 2/9/2010 5:00:10 PM
Overall Posts Rated:
2121
Wiadomo iż cięzko jest znaleźć nie tylko zawodników odpowiednich do treningu SFa czy PFa ale managerów którzy są chętni do ekstremalnego treningu takich zawodników. Przykłady Frymusa, Niedźwiedzkiego pokazują jednak iż tacy managerowie w Polsce są;]

Ale jak zauwazyłeś, problem z SFami jest sukcesywnie zmiejszany;]

Co do PFów to jeden manager trafnie zauważył iż ta pozycja jest za mało rozreklamowana, sam jakbym mial wybrac pomiedzy kupnem SFa a PFa to wybrał bym tego pierwszego;] bo wiem iż dam na PFa jakiegoś C i też będzie;] Moje myślenie jest błedne ale taka moim zdaniem jest opinia wśród większości managerów.
Szefciu miał rację iż należy zmienić myślenie managerów, tak jak to jest robione w stosunku do SFow, teraz trzeba uzmyslowić managerom iż trening JR jest lepszy od JS, ze na PFie powinien grać prawdziwy PF a nie C.

@czeslaw
Masz po części rację ze jakby bylo wiecej skautów od C to wyszło by to na dobre. Ale ja będę bronił kozlik4'a, ma w sobie zapał jaki w sobie posiada. Ma checi, czas to dlaczego mamy go za to krytykować. Kolejna kwestie poruszył Mr. President, iz malo osob grarnie się do pomocy kadrze i dlatego tym bardziej cenie kozlika4 za swoj wkład w kadrę.

This Post:
00
130827.60 in reply to 130827.58
Date: 2/9/2010 5:05:46 PM
Baltic Strong
IV.29
Overall Posts Rated:
17181718
Ja wiem, że Ty nie atakujesz i doskonale wiesz że Cię lubię Kogut ;)... ( no może jak mnie tylko ogrywasz to mi ciśnienie się podnosi ;)
Napisałem już wcześniej, że wprowadziłem zmianę aby skauci nie przejmowali kolejnych roczników. Kozlik ma 4 roczniki ale głównie dlatego, że od 2 sezonów ( z racji podniesienia kryterium potencjału ) w bazie miał zdecydowanie mniej zawodników niż inni skauci. Przeliczając na zawodników a nie na roczniki myślę, że to dużo więcej nie wyjdzie niż u innych skautów np obwodowców...
O ilości skautów tez napisałem - owszem to byłoby lepsze ale chyba jednak nie ma aż tylu gotowych do pracy managerów. Tak pół żartem - pół serio powiem Ci, że wpadła mi teraz do głowy myśl aby pod koniec sezonu ogłosić na forum, że poszukujemy skautów Zobaczy się ilu chętnych się zgłosi i po weryfikacji pod względem kompetencji można by zacząć działać

From: Czesław

This Post:
00
130827.61 in reply to 130827.59
Date: 2/9/2010 5:09:29 PM
Overall Posts Rated:
179179
Masz po części rację ze jakby bylo wiecej skautów od C to wyszło by to na dobre. Ale ja będę bronił kozlik4'a, ma w sobie zapał jaki w sobie posiada. Ma checi, czas to dlaczego mamy go za to krytykować. Kolejna kwestie poruszył Mr. President, iz malo osob grarnie się do pomocy kadrze i dlatego tym bardziej cenie kozlika4 za swoj wkład w kadrę.

Kolejny;))..jeszcz raz. Czy ja Go atakuję? Nie, więc po co bronić? Przecież napisałem, że Kozlik swym zapałem i włożoną pracę jest w czołówce polskiego BB. Inną sprawą jest to że chyba możemy podsykutować o sposobie rozwoju np. Możemy?
Nie twórzmy świętych krów. Każdy skaut się stara, ale uważam że każdy inny, zwykły użytkownik może zgłósić swoje uwagi. To nie jest żaden atak, to jest zwykłe zgłaszanie uwag:).
Powtórzę - doceniam i szanuję pracę włożoną przez Kozlika. Jednak warto przemyśleć czy to dobrze, że jeden skaut ma pieszę nad tyloma rocznikami. Tu nie chodzi o zangażowanie, o kontakt z Prezesami. Tu chodzi o wizję tworzenia tych C. Wiecej skautów=więcej pomysłów=więcej rozwiązań.

Advertisement