PG - Ościłowski (14,0) -
moja ocena: 9 - 9 asyst, 12 punktów... świetny występ - najlepszy z obwodowych... ale czego innego spodziewać się po zawodniku, który już teraz jest porównywalny do tych, których mieliśmy pod koniec poprzednich dwóch sezonów? A będzie jeszcze lepszy... to nasza tajna/a właściwie już jawna broń;)
C - Najbor (14,5) -
moja ocena: 9 - cztery dni temu kupiony, a tu już wymiata w całkiem fajnej formie! Dziękuję Martini49! Dziś Julek 10 punktów i 12 zbiórek;) A stać go na więcej... to nasza siła na drugą część sezonu...
SF - Komorniczak (13,0) -
moja ocena: 9 - w 13 minut perfekcyjny występ - wszystkie rzuty celne i 10 zdobytych punktów. Już drugi mecz z rzędu przekonuje, że on właściwie się nie myli;) Skuteczność z dwóch występów to 13/15 z gry i 7/8 z wolnych... czego chcieć więcej od rezerwowego SFa?
PF - Żmudka (12,0) -
moja ocena: 7 - tu jednak przeciętna forma mocno dała się we znaki... słaba skuteczność z gry, ale za to bardzo dobra z linii rzutów wolnych. Generalnie to kolejny zawodnik, na którego mocno liczę w końcówce sezonu... ma niestety pewne braki, które musimy nadrobić...
SG - Kolton (12,5) -
moja ocena: 8,5 - no niestety w tym sezonie z SG będzie problem... z konieczności dziś wystąpił na tej pozycji jeden z identycznych krasnoludów z Ukrainy - ten w lepszej formie;) Rzutu to on nie ma... chociaż ma zasięg (hehe... nie pytajcie, nie wiem czemu:P)... mimo to spisał się dziś naprawdę nieźle... 7 punktów i aż 7 asyst, to fajny wynik. Skuteczność taka sobie... ale nie liczyłem na cuda:)
SG - Dominiak (11,0) -
moja ocena: 7,5 - rezerwowy SG zdobył w ciągu 18 minut 4 punkty i miał 3 asysty... solidny występ.
PG - Karlinski (12,5) -
moja ocena: 8 - jestem trochę zdziwiony, że nasz drugi najlepszy PG grał tak krótko. Forma co prawda jeszcze pozostawia wiele do życzenia, ale jednak nie sądziłem, że starczy to tylko na 14 minut gry. W lepszej formie będzie wymiatać... chociaż dziś też nie było źle.
A w innych meczach...- zacznę od SENSACJI!!!! Gruzja pokonała Węgrów 99:96 (
(26991) )... czapki z głów przed coachem Gruzji!!! Iście szatański plan... wiedząc, że Węgrzy to jeden z dwóch zespołów typowanych do awansu od razu dał CT (dzięki czemu aż tyle wcale nie traci, a zachowuje szanse na walkę o awans)... do tego pacjent w ataku i Inside Box and One w obronie... a jeśli dodać, że katem Magyarów został 20-latek (
(30328011) ) to mamy prawdziwe dopełnienie tego SZOKU:)))
- zacząłem od grupy B, więc kontynuując - pewne zwycięstwa Francji, Białorusi i Niemiec... grupa ta stała się z miejsca najciekawszą... biorąc pod uwagę trochę słabszy poziom mistrzów świata Francuzów i sporą siłę Niemców, to w kolejnych spotkaniach należy się spodziewać jakiejś masakry... z wieloma normalami i CT... hehe.
- w naszej grupie A - Słowenia pokonała Albanię (
(26963) ), ale nie zachwyciła. Bułgarzy zgodnie z planem rozbili Czarnogórę (
(26964) ) i pokazali, że są głównym kandydatem do zajęcia drugiej pozycji w naszej grupie. Finowie pokonali Azerów (
(26965) ) - też będą chcieli włączyć się do walki o drugą pozycję.
- w grupie C - Włosi wcale tak bardzo nie zdemolowali Duńczyków - przewagę zdobyli dopiero w drugiej połowie (
(27018) ). Grecy normalem pokonali wyraźnie Czechów. Pewne wygrane Bośniaków i Chorwatów. Walka o drugie miejsce zapowiada się pasjonująco. Niestety Włosi raczej z nikim nie stracą enta.
- w grupie D - faworyci nie zawiedli... Rosja, Ukraina i Izrael powalczą o dwa pierwsze miejsca. Rosjanie wcale nie muszą mieć tak łatwo... tu jest nadzieja na sporą utratę enta przez zespoły, które awansują dalej.
- grupa E - Hiszpania ostatecznie odrobiła w drugiej połowie straty i pokonała Szwecję. Myślę, że z Serbią i Litwą mogą mieć jeszcze większe problemy. A na potknięcie "wielkiej trójki" czeka z roku na rok silniejsza Belgia;)
POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)