Izgubili smo mozda i kljucan mec za plasman u 1/2 finale. Medjutim, ono sto je fascinantnije od svega je sam tok utakmice. Ovo sto se desilo, ja za vreme svog BB staza nisam video. Sta reci kada se za citavu cetvrtinu ne postigne nijedan poen, a za citavo poluvreme 11, i to na domacem terenu??!!! Prakticno celo prvo poluvreme nije moglo da se gleda iz tehnickih razloga, a kada je konacno doslo do ''prenosa'' mi nismo mogli da postignemo niti jedan poen. Niti jedan sut, niti jedna akcija, niti jedan faul pri sutu. I tako nekih 17 minuta! Ono sto ovo cini jos neverovatnijim je da mi cak i imamo ekipu za ''pritisni loptu'' taktiku, i uopste za balansirane taktike. I ovu generaciju sam spremao slicno kao i proslu, a to je da moze da odgovori na vise taktika, a ne samo na LI. Prosle sezone smo tako i osvojili takmicenje, a sada smo i Ruse dobili sa balansiranim napadom. Ja zaista nemam pojma sta se to desilo sa game enginom na ovoj utakmici u drugom poluvremenu i posebno u toj trecoj cetvrtini. Oni nama nisu ni gadjali napad, a dali smo im 45 poena?!! Vise su se zalagali ali su imali nizi entuzijazam, a u taktici nas nisu nadmasili. Nije da sam sokiran porazom nego samom utakmicom koja je, svega mi, najgluplja koju sam ikada pogledao od kada igram ovo. Kao da je game engin ''popucao'' skroz na ovoj utakmici u jednom momentu. Desavalo se da po 8 minuta ni oni ni mi ne damo nijedan poen, sto je takodje nesto sto nikad nisam doziveo u igranju ovoga.
Nazalost ovaj poraz moze da znaci i kraj nasih ambicija za osvajanje neke medalje. Razlog je vrlo prost, odlucivace kos razlika, a Litvanci imaju najslabijeg moguceg protivnika, Finsku, koja ima entuzijazam na pocetnom nivou. Sa druge strane mi idemo na ipak jaci Izrael, koji je ''punio'' entuzijazam protiv Litvanaca i Rusa, a nama ce naravno da opale CT tj. ''mec sezone''.