Zkusím to ještě jednou shrnout a doplnit o další postřehy:
1. opakuji, vhodným výběrem soupeřů pro přátelské zápasy dosáhneme prakticky stejného zisku do rankings s 21 letými i bez nich
2. vzhledem k nestálé výkonnosti jednotlivých zemi v U21 kategorii nevidím až tak nutné dostat se na žebříčku co nejvýše (v případě, že by šlo o NT tým, možná bych se na tohle díval jinak)
3. navíc může být lepší být třeba 12.-13., než skončit třeba 9.-10. s ohledem na to, jak se vytvářejí skupiny pro kvalifikaci
4. určitě psychologický efekt hraje taky roli, spousta manažerů příliš nechápe, když se na obracím ihned, když vydraftují 18 letého hráče, že ho mají 3 sezony trénovat a pak se uvidí, jestli trénovali dost dobře, aby se do U21 dostal
5. máme pár nadějných mladších hráčů, samozřejmě třeba s Portavalesem a Žaludem se zatím jen těžko mohou rovnat, ale myslím, že pro mě jako trenéra bude přínosné si ten tým osahat, zkoušet s ním různá nastavení, než postavit ten tým na začátku příští sezony a jít hned do soutěžních zápasů
6. já se na zkušenosti dívám trochu jinak, úplně bych je nepodceňoval
Ještě k té kvalitě hráčů, jak jsem psal, těch pořádných borců je skutečně jen pár mezi těma mladýma. Zatím si marně lámu hlavu nad tím, jak docílit toho, abychom vyhovali další generaci hráčů, které naváže na výkony z minulého cyklu. Třeba letos tady byli vynikající Žalud a Portavales, ještě Přenosil, ale za nimi sice slušní hráči, ale přece jen o třídu horší než tihle jmenovaní, navíc zranění zdrzdila Jíšu a Penabada. Ale pod košem to byl spíše průměr, navíc Banobre a Slezáček hráli u majitelů, kteří jim devastovali formu. Máme tam sice třeba pěkného Holuba, ale ten by měl U21 táhnout příští sezonu, letos měl spíš šlapat na paty 21 letým.