chciałbym poruszyć pewną kwestię dotyczącą silnika gry , a w szczególności czasu jaki nam się wyświetla podczas meczu.
1.Często jest tak że po upływie 24 sekund jakie mamy przeznaczone na akcje ( w której nie nastąpiło żadne wydarzenie boiskowe ) czas główny leci sobie dalej i po upływie 8-12 sekund dopiero następuje jakieś zdarzenie , najczęściej jest to strata piłki drużyny atakującej . W sumie na akcje upływa czasami powyżej 30 sekund . Nie będę tu dawał przykładów takich sytuacji , ale wiem że są . Gdyby trzeba było takie sytuacje odnaleźć , to mogę poszukać . Czy nie można by było poprawić tego w taki sposób że jeżeli nie następuje żadne wydarzenie (jest po prostu przekroczony czas na akcje ) następuje strata i tyle .
2. w połączeniu z tym co napisałem powyżej , że jest coś nie tak chciałbym przedstawić sytuację z wczorajszego meczu PLK pomiędzy Warsaw Korsairs a Narew Ostrołęka
(18317058) Wystarczy przewinąć sobie na ostatnie 4 sekundy meczu .Korsarz trafia za 3 pkt i Narew bierze czas . Ma 4 sekundy na akcje i o dziwo nie oddaje rzutu w tej akcji, nie ma też faulu , ani też straty . O dziwo wyskakuje informacja że zespół Narwi przekroczył czas przeznaczony na akcje :-)) , przecież to nie powinno nastąpić bo mieli tylko 4 sekundy .
adresuje tego posta głównie do GM-a , bo myślę że on jakoś to wyjaśni , ale innych opinii też wysłucham :-))