No cóż - skoro rzecznik został wywołany do tablicy to zatem powinien ustosunkować się do twoich wątpliwości.
Teza ogólna. Widzę, że ciemna strona mocy cię powoli ogarnia mój przyjacielu. Ostre wypowiedzi i ostra krytyka jasnej stronie mocy obca jest. W czasie gdy wędrowałeś przez galaktykę odwiedzając swoich młodych paladynów doniesiono mi o twojej wizycie na planecie Erewań Star, która jak wszystkim wiadomo w mocy Imperatora się znajduje. Sam nie wiem, czy martwić się mam, czy cieszyć, bowiem jak wiesz równowagę preferuję i ciemnej strony mocy się nie lękam. Zostawmy to jednak na inną dyskusję.
Sprawa nr.1 Radzę ci uważnie zapytać rzecznika na kogo głosował w wyborach na selekcjonera NT, bowiem bardzo niebezpieczną sprawą jest obrażanie swojego elektoratu. To po pierwsze.
Sprawa nr.2 Centrum Prasowe uprzejmie informuje, że mając na myśli stwierdzenie dotyczącej bezsensownych utarczek słownych, miało na celu określenie jej ilości w nadmiarze. Jeśli zaś chodzi o wymiar merytoryczny nie mamy jej nic do zarzucenia, więc w tym temacie jeśli uraziliśmy kogokolwiek uprzejmie przepraszamy, bowiem intencją było określenie ilości wypisywanych postów, nie zaś ich zakres merytoryczny.
Sprawa nr.3 Jeżeli nawet, zakładamy „nawet”, że Hawkeyed po części skorzystał z twoich pomysłów, to jego sposób wyrażania myśli i opinii jest dalece odmienny od twojego, który skupia się tylko i wyłącznie na udowodnieniu na siłę swojej racji. W tym elemencie nie widzimy w tym nic złego, a wręcz popieramy spokojną i merytoryczną dyskusję w tym temacie.
Sprawa nr.4 Zarzucanie naszemu klubowi (Fair-Play Team) paplaniny i nie robienie nic tym razem udowadnia twoją arogancję.. Otóż w imieniu i na rzecz naszego managera uprzejmie informujemy BB Kinga, że nasz plan treningowy jest realizowany w temacie odwróconych oraz w obecnie obowiązującym modelu Hawkeyeda od dawna na własnych przemyśleniach, bez potrzeby sięgania po twoje argumenty, tylko tym się nasz manager po prostu nie chwali. Dlatego rozumiejąc twoje argumenty, opinie i zakres wykonanej świetnej pracy dla scautów nasz głos w wyborach został oddany właśnie na ciebie. Dlatego po raz kolejny zwracamy się z uprzejmą prośbą o nie lekceważenie swojego elektoratu, bowiem jest to dalece niestosowne, chyba, że dla ciebie twój elektorat nic nie znaczy. Przypadek obecnego selekcjonera pokazuje jak bardzo można się pomylić w dokonanym wyborze, więc mam nadzieję, że w odróżnieniu do wyborców Matiego ty jako kandydat nr.2 wybrany również przez nasz klub - nas szanujesz. W innym przypadku jasne będzie, że ciemna strony mocy zawładnęła twoją duszą lekceważąc tych którzy cię wybrali. Mam nadzieję, się nie mylić. Apelujemy jak klub do tego abyś wpierw zaczął od zadawania pytań podstawowych, abyś w przyszłości unikał takich wpadek jak obecnie. Jesteśmy twoim elektoratem, i albo napisz wprost – masz nas w poważaniu, a za głosy dziękujesz lub w imię dobrej reputacji swojej i twoich wyborców wcześniej przygotuj się do wygłaszanych tez.
Sprawa nr.5
Projekt Hawkeyeda zakłada wiele z głoszonych przez ciebie tez. Tak więc skoro się zgadzasz z jego tezami, nawet po części to proponuję zamiast kolejnej dyskusji w stylu BBKing – Koźlik w temacie ilości i długości postów, aby sprawa była jasna dołączyć do ekipy i pomóc im w realizacji tego projektu. Jeśli nawet nie utożsamiasz się z całością tego projektu, zapraszamy cię do wzięcia udziału przynajmniej w części tobie bliskiej. Jesteśmy otwarci na twoją pomoc i współpracę. Cieszymy się, że nasz popierasz, bo my popierając ten projekt popieramy ciebie, dodając, iż między innymi nasz klub głosował na ciebie. Dlatego uważamy, że jeśli masz taką wolę i chęć pomocy to wykorzystaj ją dla dobra NT. Bo, jak rozumiem nie kierujesz się dobrem własnym, tylko na sercu leży ci dobro NT. Tu na forum zwracam się z uprzejmą prośbą o zasadnicze ukrócenie tych ciekawych, fajnych, miłych i sensownych postów dla dobra ogółu. Tymczasem pozdrawiam i do usłyszenia lub nie następnym razem.