BuzzerBeater Forums

BB Hellas > Τώρα τί κάνουμε;

Τώρα τί κάνουμε;

Set priority
Show messages by
This Post:
00
185914.53 in reply to 185914.50
Date: 5/29/2011 4:12:39 PM
Overall Posts Rated:
1414
Τον οαεδ τον ειπα σαν παραδειγμα,το ταμειο μπορει να λεγεται οπως να ειναι.Δεν στα λεω μπερδεμενα , μπερδεμενα ειναι,δεν βγαζω εγω τα εεπιδοματα τα οποια ειναι πανω απο 100.Για αυτο και η τροικα ζηταει να καταργηθουν για να ξερει ο καθενας τελικα απο που πληρωνονται και τι παιρνουν.Αν δεις στο λογαριασμο της δεη υπαρχει φορος υπερ τελωνειακων,παει σε κωδικο του προυπολογισμου και απο εκει στην τσεπη των τελωνειακων.

Ο οαεδ ή πως θες πες τον δεν αυξανει τον μισθο, ειναι επιδομα και για αυτο δεν μετριεται στα συνταξιμα χρονια.Μισθο πληρωνει η δεη και ισως καποια επιδοματα που προβλεπονται απο την συμβαση.

Δεν ξερω αν εισαι παντρεμενος ή αν εχεις παιδια αλλα οσοι εχουν παιρνουν επιδομα παιδιων απο τον οαεδ αυτο ειναι εσοδο φιλε οπως και να το πεις , λεφτα στην τσεπη, δεν τα πληρωνει η εταιρεια , τα πληρωνει ο οαεδ.

Αν διαβασεις καμμια αναφορα του Ρακιντζη θα δεις πως ενω ο μισθος ειναι 1000 τελικα παιρνουν 5000, οχι μονο στην δεη αλλα και στην εθελ ,μετρο,οσε κτλ.

ΥΣ. διαβασε και τι λεει και ο mamu για τα ναυπηγεια, το ιδιο λεει.

Last edited by Gio Sugar at 5/29/2011 4:22:32 PM

This Post:
00
185914.54 in reply to 185914.53
Date: 5/29/2011 4:18:07 PM
Αφροδίτη Ζωγράφου
IV.15
Overall Posts Rated:
337337
Στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα........

This Post:
00
185914.55 in reply to 185914.51
Date: 5/29/2011 4:19:21 PM
Overall Posts Rated:
1414
και εδω δεν μου απαντας.

Υπαρχουν και τα ευρωπαικα δικαστηρια. Μιλαμε για αθεμιτο ανταγωνισμο η μια εταιρεια πληρωνει 12 μισθους και η αλλη υποχρεωνεται να πληρωνει 14 μισθους. Τι νομιζεις οτι θα γινει? Εδω σκουζουν και φωναζουν για την απελευθερωση της ενεργειας με ισους ορους και θα αφησουν τον ιδιωτη να πληρωνει 14 μισθους?

Σου απανταω αλλα δεν θες να το καταλαβεις.Ξαναδιαβασε σε παρακαλω τι εχω γραψει.

Τι θα πουν στα δικαστηρια ο σεβ?Εχω υπογραψει συμβαση με την γσεε οτι θα πληρωνω δωρα , αλλα δεν θελω?Ή μηπως πως βγαινω και ανακοινωνω στις εφημεριδες οτι δεν συζηταμε καμμια τετοια μειωση και παρολο που εχω υπογραψει να πληρωνω κανω καταγγελια?Θα γελανε και οι πετρες...

Επισης ο ιδιωτης μπορει να κανει συμβαση εταιρικη αν θελει να μην πληρωνει, δεν χρειαζεται κανενα δικαστηριο, αλλα αυτες εχουν διαρκεια 2 χρονια , η τροικα θελει να γινει 3 και μετα πρεπει να σεβαστει την πανελληνια μεταξυ σεβ και γσεε.

This Post:
00
185914.56 in reply to 185914.52
Date: 5/29/2011 4:33:54 PM
Overall Posts Rated:
1414
Προσωπικα προτεινα αποκρατηκοποιησεις και μου ειπατε πως ειμαι επιθετικος και θελω να τα ξεπουλησω ολα, σας εξηγησα πως θα μπορουσε να γινει και ποια η διαφορα μεταξυ υπηρεσιων και υποδομων.

Επισης εγραψα για σημαζεμα δαπανων και εφερα παραδειγμα τον οτε και δεη, αλλα και εκει πρεπει να σας γραψω τον εργατικο νομο και να σας πω τι θα κανουμε στα ευρωπαικα δικαστηρια.

Ειπα σταθερο φορολογικο πλαισιο για τουλαχιστον 20 χρονια.
Ειπα αλλαγη του τροπου που γινονται οι επιδοτησεις και παλι εξηγησα στην ενεργεια που θα επρεπε να γινουν.
Ειπα πραγματικα ανεξαρτητες αρχες και οχι κομματικα ελεγχομενες.
Ειπα οχι οριζοντιες μειωσεις , αλλα με εισοδηματικα κρητηρια και εδωσα παραδειγμα τα δωρα.

Ειπα και αλλα αυτες τις 2 μερες αλλα τελικα τσαμπα μιλαω, το πολυ πολυ να με βαλετε εκτος απο τον προυπολογισμο,το εργατικο δικαιο,το εκλογικο νομο, να σας εξηγησω και απο που κλανει το μπαρμπουνι.

Επεισης επειδη δεν ειμαι κουφος αλλα προσπαθω να απαντησω σε ολους, απο εδω και στο εξης θα ειμαι κουφος για αυτο το νημα.

ΥΣ.Επισης συγνωμη που ειμαι ο λογος που δεν συμμετεχει κανεις , τωρα μπορειται να συμμετεχεται δεν θα ξαναδιακοψω

Last edited by Gio Sugar at 5/29/2011 4:37:18 PM

This Post:
00
185914.58 in reply to 185914.52
Date: 5/30/2011 1:37:25 AM
Overall Posts Rated:
303303
Φιλε πρωτον δεν τσακωνομαστε , το συζηταμε .Λυσεις ο καθενας μας μπορει να πει μια -παραδειγμα εδω ποσες προτασεις εχουμε κανει (στο παιχνιδι εννοω) και ποσες εχουν ληφθει υποψην?- για μενα ειναι σημαντικοτατο να μαθουμε ορισμενα πραγματα για να μην κατηγορουμε αδικα ορισμενους , να καταλαβουμε τι γινεται .

Εντελει πολλα ειπαμε για την δεη και μαλλον ακρη δεν βγαζουμε για αυτο θα κλεισω (ελπιζω) με αυτο.

http://www.energy.eu/

Εδω βλεπουμε οτι εχουμε πιο φθηνο ρευμα ,οι οικιακοι καταναλωτες , απο γερμανια , απο γαλλια με τα πυρηνικα της εργοστασια απο φιλανδια και σουηδια με τα υδροηλεκτρικα τους ,οι βουλγαροι εχουν πιο φθηνο ρευμα απο εμας.Μην μου πειτε για τους μισθους που παιρνουν εκει , βρειτε κατι που εχουμε πιο φθηνο καπου αλλου (στην συγκεκριμενη σελιδα φαινεται η βενζινη ) και τοτε να το δεχτω σαν δικαιολογια.

Ρωταω λοιπον εχετε την εντυπωση οτι θα γινει πιο φτηνο το ρευμα αν πουληθει η δεη ?

Υ.Γ. Gio απο εδω το βρηκα το παραπανω διαβασε το θα μαθεις και αλλα πχ για το ασφαλιστικο τους
http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/61250.html

Last edited by nikos64 at 5/30/2011 1:48:51 AM

This Post:
00
185914.59 in reply to 185914.57
Date: 5/30/2011 2:38:50 AM
Overall Posts Rated:
1414
Φιλε εχβ ασχοληθει στο παρελθον με την μηχανογραφηση 3 εταιρειων εμποριας τσιγαρων και 1 εισαγωγης(λογο επαγγελματος).Δεν εχω ορεξη να κατσω και να γραψω, θα το πω γενικα να το καταλαβει και οποιος δεν εχει ιδεα απο οικονομικα.

Η υπερφορολογηση σκοτωνει την αναπτυξη. Αν εγω παιρνω 1000 ευρω , αυτα μπορω να χαλασω(αγοραστικη δυναμη).Αν ακριβινεις τα τσιαγαρα , την βενζινη, τα τροφιμα κτλ. παλι 1000 θα χαλασω, αν τα φθηνηνεις παλι 1000 θα χαλασω. Η διαφορα ειναι πως αν τα φθηνηνεις μπορω να παρω και απο τα 3 αρα θα εχουν δουλιτσα 3 κλαδοι.Αν τα ακριβινεις θα εχει δουλιτσα 1.

Γιατι εγινε υπερφολογηση απο το μνημονιο?Γιατι δεν υπαρχει αλλως τροπος υποτιμησης οσο ειμαστε στο ευρω.Θα επρεπε συγχρονος να γινει περικοπες με νοημα στις δαπανες και ανοιγμα αγορων πραγματικο και αποκρατικοποιησεις για να περασουμε απο ελεγχομενη υφεση σε αναπτυξη.Το κρατος μας ομως απλως κοροιδευει τους παντες , η υφεση ξεφυγε και τωρα θα ματωσουμε ασχημα.

This Post:
00
185914.60 in reply to 185914.58
Date: 5/30/2011 2:47:44 AM
Overall Posts Rated:
1414
Ρωταω λοιπον εχετε την εντυπωση οτι θα γινει πιο φτηνο το ρευμα αν πουληθει η δεη ?

Οχι, το ρευμα θα ακριδυνει ειτε την πουλησουμε ειτε οχι. Ειναι το νο1 παγκοσμιο αγαθο σε ζητηση, ετσι παιζουν αυτα στο καπιταλιστικο συστημα, οταν θα παμε σε συστημα διαχειρησης πορων(zeitgeist, venus project) θα ειναι τσαμπα για ολους, αλλα αυτο σε 1000 χρονια αν υπαρχει γη μεχρι τοτε.

Το αρθρο καλα τα λεει, με την προυποθεση οτι η δεη θα πουληθει σαν μια εταιρεια , το οποιο ειναι ξεπουλημα και καθαρα προδοτικη ενεργεια.Εγω μιλησα ξεκαθαρα , μην τα ξαναλεω...

Τι θα κερδισουμε?Θα μας πιασουν που θα μας πιασουν τον κολο, ας εχουμε τουλαχιστον θεσεις εργασιας στην Ελλαδα και οχι να πηγαινουν τα λεφτα μας σε ξενες χωρες.Η δεη οπως στο περιεγραψα (δεη παραγωγος) μπορει να γινει νο1 στα βαλκανια ανταλλασοντες λιγνιτικες εγκαστασεις με εργοστασια σε αλλες χωρες.Δηλαδη θα γινει διεθνης και θα φερνει συναλλαγμα στην Ελλαδα, ενω τα εργοστασια θα μεινουν εδω και ας τα δουλευει καποια ξενη εταιρεια, θα μας μεινουν καποιες θεσεις εργασιας και οι φοροι.

ΥΓ. Τον Βιλιάρδο (απο αυτον ειναι οι παραπομπες στο αρθρο casss) τον διαβαζω καιρο και ειναι πολυ ωραιος.Εχει γραψει και ωραια αρθρα για το τι ειναι πολιτης σε μια δημοκρατια.Τα πραγματα ειναι πραγματικα πολυπλοκα και αδιαφανη, οι υπαλληλοι εχουν δικιο εδω ,το χανουν λιγο πιο εκει.Πρεπει να καταργηθουν ολα τα επιδοματα και οι φοροι υπερ τριτων για να μαθει ο κοσμος τι τελικα πληρωνει.Σου ξαναπα πως λογικα θα υπαρχουν στην δεη και παντου ανθρωποι που δεν πηραν χαμπαρι και δουλευουν για ενα μισθο.Δεν τα βαζω με αυτους , θελω να δικαιωθουν και ο μονος τροπος ειναι η διαφανεια.

Last edited by Gio Sugar at 5/30/2011 2:57:10 AM

This Post:
00
185914.61 in reply to 185914.57
Date: 5/30/2011 3:19:15 AM
Overall Posts Rated:
235235
υγ: ο λόγος που δεν ασχολείται πολύς κόσμος με το παρόν θέμα, είναι γιατί όπως και στην καθημερινότητά τους η πλειοψηφεία δεν έχει αίσθηση σεβασμού αλλά ούτε και συνείδησης του τι συμβαίνει γύρω του. επιπλέον είναι ένα φόρουμ παιχνιδιού και όχι πολιτικής αντιπαράθεσης, οπότε εάν βρεθούμε 4 και το συζητάμε , ας το κάνουμε εμείς οι 4 , δε χάθηκε ο κόσμος.

Πιστεύω πως οι περισσότεροι δεν συμμετέχουν στην συζήτηση γιατί πολύ απλά δεν γνωρίζουν. Αν είχαν άποψη θα την κατέθεταν, όμως έτσι όπως μας έχουν κάνει, είμαστε άβουλα όντα, δίχως άποψη, τα οποία φοβούνται και τη σκιά τους. Τουλάχιστον ας διαβάζουν όλοι τις διάφορες απόψεις που έχουν κατατεθεί εδώ μέσα κι ας μην συμμετέχουν στην συζήτηση. Έτσι ίσως πάρουν μία ιδέα του τι γίνεται και σιγά σιγά να αναρωτηθούν τι πραγματικά συμβαίνει στην ζωή όλων μας!!

This Post:
11
185914.62 in reply to 185914.60
Date: 5/30/2011 3:51:41 AM
Overall Posts Rated:
303303
Αφου το αρθρο τα λεει καλα προσεξε τοτε τι ηξερες και τι ξερεις πλεον.
πχ ελεγες

Αυτα τωρα για την περιουσια τους δεν τα καταλαβαινω και τα εχω ξανασυζητησει, κανεις δεν μου απαντησε γιατι δεν ειναι και δικια μου περισουσια η δεη, ή η εταιρεια που δουλευω..

Τωρα με αυτο το αρθρο καταλαβες γιατι υπαρχει η επιχορηγηση απο το κρατικο προυπολογισμο?

και μου λες τωρα

Τι θα κερδισουμε?Θα μας πιασουν που θα μας πιασουν τον κολο, ας εχουμε τουλαχιστον θεσεις εργασιας στην Ελλαδα και οχι να πηγαινουν τα λεφτα μας σε ξενες χωρες.Η δεη οπως στο περιεγραψα (δεη παραγωγος) μπορει να γινει νο1 στα βαλκανια ανταλλασοντες λιγνιτικες εγκαστασεις με εργοστασια σε αλλες χωρες.Δηλαδη θα γινει διεθνης και θα φερνει συναλλαγμα στην Ελλαδα, ενω τα εργοστασια θα μεινουν εδω και ας τα δουλευει καποια ξενη εταιρεια, θα μας μεινουν καποιες θεσεις εργασιας και οι φοροι.

Ε οχι βρε φιλε μου αυτο που λες ειναι ξεπουλημα .Θελουν οι ξενες εταιριες να μπουν στην παραγωγικη διαδικασια ? ας φτιαξουν εργοστασια οχι να γινει αυτο που πανε να κανουν εναντι πινακιου φακης. Οχι να παρουν τα εργοστασια στην πτολεμαιδα μαζι και την πρωτη υλη ΤΣΑΜΠΑ για να θησαυρισουν να εξαντλησουν τα λιγνιτικα αποθεματα χωρις να εχουν κανει την παραμικρη επενδυση τι θα μεινει στα παιδια σου που μεγαλωνεις σε 30χρονια που θα εχει τελειωσει ο λιγνιτης ? Τελειωμενα εργοστασια τελειωμενη παραγωγη και θα κανεις και εδω εισαγωγη και μονο εισαγωγη.
Δες τι γινεται αυτη την στιγμη με το αλουμινιο στο εχω ξαναπει δεν το εχεις δει , παραγει ρευμα ο μυτιληναιος εκει στα ασπρα χωματα το πουλαει στην δεη και αγοραζει ρευμα για τις αναγκες του εργοστασιου εκει , απο την δεη σε φτηνοτερη τιμη.Καταλαβαινεις το παραλογο ? το σκανδαλο? και ποιος μιλαει για αυτο ? κανεις.

Ξαναδιαβασε το αρθρο πχ

Ελέγχει ουσιαστικά όλη την οικονομία της χώρας, αφού όλες οι δραστηριότητες απαιτούν ενέργεια. Διαμορφώνοντας τιμολογιακή πολιτική ανάλογη με την κατανάλωση του πελάτη, την επιχειρηματική του δραστηριότητα, ή τη γεωγραφική του θέση μπορεί να επιλέγει ποιες οικονομικές δραστηριότητας ή ποιες γεωγραφικές περιοχές θα αναπτυχθούν και ποιες δεν θα επιβιώσουν.

Σκεψου τι μπορει να κανει η καθε ξενη εταιρεια.Εκει μου στοιχιζει τοσο ρευμα θελω υψηλοτερη τιμη γιατι δεν βγαινω θα λενε στα νησια δεν το συζητω καν. Φτιαξε μετα κρατος παραγωγη σε οτιδηποτε οταν θα σε κραταει απο τα αχαμνα η καθε ξενη εταιρεια.
Φτιαξε συγχρονη κτηνοτροφια , φτιαξε αγροτικη παραγωγη οταν την ενεργεια θα στην ελεγχουν οι ξενοι.
Φιλε μου οπως ακριβως τα λεει στο αρθρο ΚΑΤΟΧΗ πανε να μας κανουν ,οχι με οπλα αυτη την φορα αλλα με την οικονομια.
Εχουμε πολεμο.

Last edited by nikos64 at 5/30/2011 3:53:36 AM

This Post:
00
185914.63 in reply to 185914.62
Date: 5/30/2011 4:40:29 AM
Overall Posts Rated:
1414
Ρε φιλε Νικο, μην τα ξαναγραφω, διαβασε μερικα ποστ πισω τι προτεινω, σκεψου το ομορφα και θα το καταλαβεις. Μην πας απο ακρο σε ακρο.Αυτος ειναι ο τροπος που γραφει ο Βολιαρδος για να μπει το αρθρο του σε διαφορα μπλογκ και να γινουν χιτς στο casss.Μην τσιμπας στα παντα.

Ο λιγνητης περα απο οτι εχει ρητρες ρυπους κα ιθα ακριβυνει ειναι και ξεπερασμενη μορφη ενεργειας, δεν ειπα επισης οτι θα τα ξεπουλησεις ολα, ειπα η ΔΕΗ Παραγωγος θα κρατησει τα εγκαταστασεις με ανταγωνιστικο κοστος ρευματος και θα προσπαθησει να επενδυσει σε υδροηλεκτρικα, φυσικο αεριο, ενω αν ειναι δυνατον θα πουλησει ή ανταλλαξει λιγνιτικα με παρομοια σε αλλες χωρες(υπηρχε ενδιαφερον απο Ιταλια).Αυτο σημαινει πως η Δεη δικτυα ειναι Ελληνικοτατη και ολο το δικτυο της, Η Δεη παραγωγος διατηρει 60-80% των εργοστασιων και προχωραει σε νεα μη ρυπογονα ,αρα και μη επιβαρυμενα με ρητρες ρυπων. Η Δεη υπηρεσιας ας πουληθει ολοκληρη σκασιλα μου μεγαλη. Επίσης οταν πουλας ενα εργοστσιο δεν πουλας και το μεταλλιο λιγνιτη μαζι.

ΥΓ.Δηλαδη τωρα δεν ειμαστε υπο κατοχη?Ηταν ποτε η Ελλαδα ανεξαρτητη?Απο το 1821 που πηραμε το 1ο δανειο ειμαστε υπο οικονομικη κατοχη.Σε παρακαλω μην παμε σε ακραιες καταστασεις, ας βοηθησουμε και τους υπολοιπους να καταλαβουν που ειμαστε, αλλιως ας το σταματησουμε. Ασε τα φυσικλικια στην αποθηκη, αυτος ο πολεμος εχει χαθει απο το 21, ας κοιταξουμε πως θα σταθουμε στα ποδια μας και μετα πολεμαμε οπως και ο Τσαβες.

ΥΓ2. Ο Μυτιληναιος, αχ ρε Νικο παλι τα ιδια θα λεω, εκμεταλλευεται τις παπαριες της ρυθμιστικης αρχης και το λαθος καθεστος επιδοτησεων.Και εγω αν μπορουσα το ιδιο θα εκανα, ποιος φουστης τον αφηνει?Η Ραε, ποιος φουστης διοικει τη Ραε?Το κομμα, ενω θα επρεπε να ειναι ανεξαρτητη.Τα εχω γραψει αναλυτικα.....

ΥΓ3 Τα ομορφα νησια μας αν ειχαν δημαρχο για το νησι και οχι του κομματος θα ειχαν λυσει και το προβλημα νερου με αφαλατωση και ενεργειας φτιαχνοντας υβριδικα παρκα με ΣΔΙΤ(συμπραξη δημοσιου και ιδιωτικου τομεα). Θα ειχαν λυμενο προβλημα και τουλαχιστον 35% συμμετοχη και οικοπεδα δικα τους. Το Ισραηλ εχει τρελλη τεχνογνωσια σε αυτα αλλα και στην εκμεταλλευση ανυδρων γεωργικων περιοχων και συζητουνται να γινουν συμπραξεις , φυσικα με συμμετοχη του δημοσιου και δικα μας οικοπεδα, αλλα αυτοι ειναι οβραιοι και θα μας φαν την ακροπολη,ας ξεκολλησουμε λιγο.

ΥΓ4 Ο παγκοσμιος οικομικος πολεμος που λεει ο Βολιαρδος ειναι μεταξυ BRIC(βραζιλια,ρωσια,ινδια,κινα) και ευρωποαμερικης.Στο ενδιαμεσο υπαρχει και μεταξυ τους , καθως οι χωρες αλλοτε συμμαχουν και αλλοτε υπερασπιζονται δικα τους κεκτημενα.Η Ελλαδα ειναι μια τριχα απο τα @@ τους και δεν υπαρχει καν στον πολεμο σαν ονομα, παρα μονο γεωπολιτικα.

ΥΓ5 Την επιχορηγηση απο τον προυπολογισμο την παιρνουν 38χ μελη της γενοπ ρε Νικο , δεν την παιρνουμε εμεις. Πραγματικα κουραστηκα, αν θεωρεις σωστο 38χ της γενοπ και αλλοι 15χ του οτε να παιρνουν 3 δις σε 2 χρονια δικαιο,αντι να πανε στην παιδια ας πουμε,οκ παω πασο, σηκωνω και τα χερια αν αγαπας.

Last edited by Gio Sugar at 5/30/2011 5:00:15 AM

Advertisement