A czemu mamy na sile ich gdzies wkomponowac?
Niekoniecznie na siłę;)
Argumenty:
1. Szukamy przewagi, a gracz o SS4=59 i dwóch "20" w skillach obronnych nam taką może zapewnić. Nie może grać na PF/C, bo nie ma IS/JS, więc zostaje wykorzystanie tylko potencjału obronnego.
2. Rola SFa w ataku przy LI/LP nie jest aż tak bardzo, bardzo ważna w porównaniu do PFa i C - wiadomo, że jest istotna, ale szukając miejsca dla KK z uwagi na punkt 1, to SF wydał mi się jednym sensownym.
3. W obronie na SFie grać będzie PF - przy dominujących taktykach podkoszowych u rywali ta 14/15 w ID powinna pomóc. Obrona na dystansie słabsza (przeciętny/porządny), ale jakoś musimy to przeboleć. Do tego niezwykle ważna sprawa, czyli zbiórki - o tym przy okazji odpowiedzi na drugie pytanie;)
4. Chciałbym sprawdzić też oczywiście rozwiązanie taktyczne bez KK - w meczu z podobnym do Wenezueli rywalem. Nie upieram się bowiem, że mam rację;) Przykład jednak poprzedniego sezonu, gdzie naszym najlepszym graczem był typowy SF występujący na swojej pozycji - co nie pomogło nam zbyt wiele - każe szukać innych rozwiązań... czyli wysokiego zawodnika na SF.
Nie mamy sfow sensownych w tym sezonie?
Szału nie ma:(
- jest Paczesna
(27847347), jest Siciarek
(27851542) i kilku podobnych - żaden z nich nie jest typowym SFem i żaden nie gwarantuje dużego wpływu na wynik drużyny.
- w sumie obron każdy z nich daleko w tyle za tymi "27" KK... do tego w zbiórkach same 7 - przy naszych kłopotach w tym obszarze wystawienie na silnego rywala takiego SFa to by był gwóźdź do trumny.
:) Myślę, że kto nie szuka, ten błądzi ;)
POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)