BuzzerBeater Forums

Poland - I.1 > Sezon 55

Sezon 55

Set priority
Show messages by
From: darkonza

This Post:
55
312139.53 in reply to 312139.49
Date: 10/31/2021 3:45:46 PM
Młoty Stargard
PLK
Overall Posts Rated:
838838
"kilkudziesięciu" bo nie wiem dokłądnie ile, wiem ze ostatni raz o czymś takim rozmawiałem ze Sztukerem dawno temu, w momencie gdy już w zasadzie ciągle graliśmy przeciwko sobie CT a nie bardzo w to ludzie wierzyli, więc w zasadzie nie chciałem się umawiac na luz a bardziej skończyć z CT które jest tego odwrotnością bo szkodziło tylko nam, ale moim zdaniem bardziej Sztukerowi (patrzac na moje wyniki)
nie wiem w którym sezonie to było, ale dawno temu, moze Sztuker pamięta
a no i Sztuker wtedy zdecydował ze będziemy cierpieć dalej i dalej regularnie raz jeden raz drugi, a często obaj częstowaliśmy się CT
potem juz z nikim o ustawianiu się na luz nie rozmawiałem i tez chyba nikt mi tego nie proponował, choć tu na 100% jestem pewien, fakt że z moze dwiema drużynami mam tak że od wielu sezonów nie zdarza się by ktoś dał coś więcej niż luz, ot pozostałośc ze starych czasów
proponuję Ci napisać do wszystkich manago w PLK a ja tutaj oficjalnie daję zgodę na publikowanie moich maili z ustawianiem się na luz
znaczy powiedzmy z 25 sezonu to takie maile byś dostał, ale później powiedzmy po 35 sezonie jak zacząlęm serię to już nie
jak wchodziłem do PLK to taki był standard i sie do tego dopasowałem, bardziej też mi zalezało ze względu na B3, bo tam sie wtedy liczył entuzjazm z ligi a w innych krajach managerowie grajacy w B3 byli czesto wspierani przez kolegów (np. chińczycy)
jak się zaczęło granie w B3 na stałym encie = 12 to już wtedy mi na tym luzie nie zależało a i chyba w lidze zaczęło to zanikać (przynajmniej mi sie tak wydaje)

co do ostatniego meczu zarzucanie ze tam była ustawka na luz to rozumiem gdyby ktoś kto zaczyna grać mógł tak pomyśleć
przecież ustawienie się na luz ma na celu próbę wygranej w danym meczu z próbą obopólnego zaoszczędzenia enta na następne mecze
jakby to miało być?
TomFrost zaproponował mi luz i później odpuścił mecz - co mu to miało dać?
czy to ja zaproponowałem luz a TomFrost się zgodził i później odpuścił - jaki w tym sens umówić się na luz i się poddać?
umawianie sie na luz musi miec sens, to moze być wtedy jak mamy jakiś mecz ćwierćfinałowy w PO, np taki:
(116875268)
i szykujemy się na następnego przeciwnika, kto wygra ten będzie miał pełnego enta, luz + granie by wygrać dzięki temu utrzymujemy enta i wyciągamy w kolejnym meczu takie podobne staty w obronie - to ma sens, a bez tego by nam te staty w obronach i zbiórce spadły

Last edited by darkonza at 10/31/2021 3:50:51 PM

From: darkonza

This Post:
00
312139.55 in reply to 312139.54
Date: 10/31/2021 4:09:09 PM
Młoty Stargard
PLK
Overall Posts Rated:
838838
daje mozliwosc latwego zrobienia minut w tym tygodniu co ulatwia mecz z Legendami

łatwe minuty dało mi to ze TomFrost odpuścił mecz majac trudny mecz w PP, a nie to ze grał luz
gdyby grał luz pełnym składem to wtedy moze bym tych dobrych minut nie miał, zresztą, u Laurioli tych minut bym zrobił 48 gdyby nie faule, więc to nie luz to spowodował dobre minuty a odpuszczenie meczu meczu przez Toma, tak że jak napiszesz ze zrobiłem Tomowi przelew by specjalnie przegrał mecz - to miałoby sens
jak piszesz ze umówił się ze mna na luz, po to by odpuścić mecz - to sensu nie ma - ligowa ambicja zabrała Ci rozsądek
znaczy sie tak macac chcesz swtorzyc wrazenie ze niby nie byliscie umowieni na ten mecz?

nie tworze wrazenia tylko Ci mówie ze nie umówiłem się na luz ani z Tomem ani z nikim innym od bardzo dawna
teraz ja sobie pozwolę zapytać, czy Ty się umówiłeś na normala (czyli luz)? w ćwierćifinale PO?

p.s. po ty by juz nigdy nie korciło mnie umawianie się na luz (widzac ze inni rywale w B3 maja taka pomoc w ligach) po to by luz z ligi nie mógł być pomoca w B3 to się zdecydowałem na walkowera w finale B3 (89055587) w sezonie 33 i od kolejnego sezonu juz ten luz mi nie był potrzebny,bo BB-cy zmienili zasady i w B3 ent jest zawsze 12

Last edited by darkonza at 10/31/2021 4:13:07 PM

From: kozlik4

This Post:
00
312139.58 in reply to 312139.57
Date: 10/31/2021 6:05:44 PM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40944094
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Szczerze? Wolałbym, żeby moi rywale mnie oszukiwali umawiając się na tie vs tie i grali przy okazji równy mecz, niż żeby jeden odpuszczał drugiemu bez walki podarowując masę małych pkt., dobre minuty, łatwy trening etc.😛

This Post:
00
312139.60 in reply to 312139.53
Date: 10/31/2021 9:21:26 PM
Szerszony
PLK
Overall Posts Rated:
12981298
Second Team:
Szerszony II
"kilkudziesięciu" bo nie wiem dokłądnie ile, wiem ze ostatni raz o czymś takim rozmawiałem ze Sztukerem dawno temu, w momencie gdy już w zasadzie ciągle graliśmy przeciwko sobie CT a nie bardzo w to ludzie wierzyli, więc w zasadzie nie chciałem się umawiac na luz a bardziej skończyć z CT które jest tego odwrotnością bo szkodziło tylko nam, ale moim zdaniem bardziej Sztukerowi (patrzac na moje wyniki)
nie wiem w którym sezonie to było, ale dawno temu, moze Sztuker pamięta
a no i Sztuker wtedy zdecydował ze będziemy cierpieć dalej i dalej regularnie raz jeden raz drugi, a często obaj częstowaliśmy się CT

Pamiętam doskonale

To było może z 20. sezonów temu (czyli, jakby nie było, już kilkudziesięciu) - szkoda, że BB-Maile nie sięgają tak daleko do historii.

Twoim warunkiem było dożywotnie granie przeciwko sobie luzu - bodajże w sezonie regularnym, nie wiem czy na PO to też obowiązywało (czyt. PO-Normal). Nie mogłem sobie na to pozwolić, bo byłem słabszy i tylko granie z wyższym nastawieniem przeciwko Tobie dawało mi jakieś szanse. Poza tym zawsze byłeś moim najgroźniejszym ligowym Rywalem wg kibiców (ja Twoim chyba też), a niejednokrotnie przy okazji nasze mecze były transmitowane w TV, więc granie luzu mijało się z celem.
Wiedziałem, że będziesz grał długo wąską Kadrą, więc mój brak zgody też trochę wymusi na Tobie trochę więcej kombinowania i starania się, żeby albo nie grać przeciwko mnie CT albo uniknąć porażek grając z bardzo niskim entem.

Niestety, nikt z żadnych ligowych Rywali nigdy nie wykorzystał tego, że przynajmniej przez kilka sezonów waliliśmy z Darkonzą przeciwko sobie Mecze o Wszystko, co też z drugiej strony mnie irytowało, ponieważ każdy gadał o dominacji Darko, a nikt nie zrobił nic, żeby choć na moment wykorzystać takie chwile jak te, żeby Młoty Stargard nie kończyły sezonu 22-0/21-1.

Co do samego luzowania - mi osobiście raczej rzadko się zdarzało coś takiego proponować, ale nie mówię, że to się nie zdarzyło. Jestem pewien, że więcej takich propozycji dostawałem od innych, niż sam oferowałem, ale i tak jestem spalonym oszustem w oczach Szewy, to pewne. Trudno.

Jakby ktoś nie wiedział, to na poziomie Kadr Seniorskich umawianie się na luz to powszechny proceder. Grupy eliminacyjne są przeważnie tak wyrównane, że -1/-2 entuzjazmu po Normalu może w przyszłości zrobić ogromną różnicę, więc wielu kombinuje oferując sobie granie TiE.
Są też takie zespoły jak USA (z managerem, o ile dobrze pamiętam, khenry'm), które umawiają się na luz, a potem grają Normal wbrew wcześniejszym ustaleniom - jak wtedy nazwać taką osobę?

OG.
From: kozlik4

This Post:
22
312139.62 in reply to 312139.59
Date: 11/1/2021 3:06:50 AM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40944094
Second Team:
KS Golden Grizzlies
najczesciej mocniejszy wykorzystuje slabszego zeby bylo mu latwiej z tymi mocniejszymi tak to przeciez dziala.
Wg. mnie to działa odwrotnie.Tzn. słabszy kombinuje, by zniwelować przewagę mocniejszego i zwiększyć swoje szanse. Mocniejszy nie musi podejmować ryzyka. Podobnie działa typowanie GDP. Jesteś słabszy, ryzykujesz.
sytuacja o ktorej wspominasz tez jest nie fair ale podyktowana poniekad przez system

System to w realu zwykle słabe usprawiedliwienie dla czynienia zła😛

Zmierzam do tego, że ciężko przenieść realia z prawdziwego świata do gry społecznościowej. W realu ciężko sobie wyobrazić sytuację, że przychodzi pełna hala ludzi, a tam jakieś nonamey wczoraj na szybko złapane na ulicy grają i dostają w czapkę 100pkt😛

Ta gra jest jaka jest, a jej elementem jest np.całkowite odpuszczanie niektórych meczów (patrzysz głównie na korzyść dla siebie, a nie np. na to że ktoś się utrzyma, bo miałeś go na wyjeździe i mu odpuściłeś, a z jego rywalem do utrzymania wygrałeś, bo grałeś u siebie i zagrałeś na serio), czy granie z tym samym nastawieniem po dogadaniu się na tie vs tie zamiast nor vs nor (też patrzysz głównie na korzyść dla siebie). Reguły nie zabraniają ani jednego ani drugiego.

Last edited by kozlik4 at 11/1/2021 3:07:57 AM

Advertisement