BuzzerBeater Forums

BB Poland > [BUG] Grał w podstawowym, choć nie powinien

[BUG] Grał w podstawowym, choć nie powinien

Set priority
Show messages by
From: Czesław

This Post:
00
141665.55 in reply to 141665.48
Date: 5/7/2010 2:44:03 PM
Overall Posts Rated:
179179
Nie twierdzę, że bug nie istnieje. Jednak uważam, że wielu Prezesów miast zatrzymać się chwilkę i zadać sobie trud poszukania przyczyny takiego, a nie innego stanu rzeczy w swoim działaniu, pędzi bez zastanowienia w kierunku np. tego wątku.:). Być może i mnie kiedyś taki bug raczy spotkać, nie wiem;), lecz na pewno najpierw zacznę szukać w swoim kurniku;).

@m4ti, żadnyCH żaluzji nie czyniłem, ani takowego zamiaru nie mam. Kwesta definicji buga, może być kwestia długo omawianą. Nie znam żadnych parametrów i czynników związanych z twoim klubem i nie wiem np na jakiej podstawie zakładałes ile ten "młody" ma zagrać, ani kto był na rezerwie, a kto jeszcze gdzieś w innym miejscu, lecz nieraz mój młody miał grać tyle ile miał i żadne anomalie nie występowały;). W każdym bądź razie, skoro coś takiego się zdarzyło, to dobrze, zę walczysz o poprawienie tej sytuacji. Jakkolwiek przyznasz mi chyba rację, że pomimo wysokiego prawdopodobieństwa występowania buga, spora częsc dziwnych sytuacji spowodowana jest działaniami szanownych Prezesów;).

From: m4ti_

This Post:
00
141665.56 in reply to 141665.55
Date: 5/7/2010 3:09:32 PM
Overall Posts Rated:
2121
Część na pewno ale uważam, że to przypadki marginalne. A akceptowanie buga i traktowanie go w stylu "no jest buk i trudno" jest złym podejściem, bo takich rzeczy byc nie powinno a jak coś akceptujemy to się z tym jednocześnie zgadzamy więc takie podejście jest złe. Bo BBecy powinni wyeliminowac tego buga, chyba, że tak jak w HT sa skupieni na czymś innym niż tym czego oczekują gracze.

From: Czesław

This Post:
00
141665.57 in reply to 141665.56
Date: 5/7/2010 3:15:55 PM
Overall Posts Rated:
179179
Część na pewno ale uważam, że to przypadki marginalne. A akceptowanie buga i traktowanie go w stylu "no jest buk i trudno" jest złym podejściem, bo takich rzeczy byc nie powinno a jak coś akceptujemy to się z tym jednocześnie zgadzamy więc takie podejście jest złe. Bo BBecy powinni wyeliminowac tego buga, chyba, że tak jak w HT sa skupieni na czymś innym niż tym czego oczekują gracze.

W kwestii marginalności nie zgodzę się z Tobą, co do drugiej części to fakt, trzeba BB-ków informować o takich sytuacjach.

From: Big Z

To: Jax
This Post:
00
141665.58 in reply to 141665.52
Date: 5/7/2010 3:20:57 PM
Overall Posts Rated:
6363
to co pokazałeś to żaden błąd ( bug) po prostu normalka
Dlaczego? Przecież Zenek miał rozpocząć mecz na ławce, a wyszedł w pierwszej piątce z literą "s". W sumie spodziewałem się tego, chciałem tylko sprawdzić, czy ten bug dalej jest, bo w lidze mnie ostatnio oszczędzał i myślałem, że naprawili.

Przetestuję jeszcze raz to rozwiązanie, tym razem wybierając "dokładnie wg. listy" i zobaczymy czy trener też będzie miał swoją koncepcję pierwszej piątki.

do B.B.Kinga: sprawdziłem ten schemat zmian w bezpieczny sposób dla mojego zespołu, czyli zrobiłem to w sparingu i ten lepszy zawodnik i tak wyrobił sensowną liczbę minut (ma formę silną chyba). Teraz już wiem, że w lidze muszę się dalej pilnować i nie eksperymentować za bardzo z ustawianiem składu.

From: Jax

This Post:
00
141665.59 in reply to 141665.53
Date: 5/7/2010 3:31:47 PM
Overall Posts Rated:
773773
jeżeli mam się odnieść do tego przykładu Big Z. to wyrażnie zaznaczył że dał schemat zmian wg.listy do 4 kwarty a o tym temacie pisałem na forum już dobre 3 posty ale jeżeli chcesz to jeszcze raz powtórzę . Speszial for ju :-)

Schemat zmian dokładnie wg listy do 4 kwarty ma to do siebie że jest połączeniem dwóch schematów Trener wybiera z listy rezerwowych oraz Dokładnie wg listy rezerwowych . A to oznacza że trener dąży do wygranej wystawiając najlepszych graczy !!! I robi to nie czekając do ostatniej kwarty tak jak brzmi nazwa schematu tylko dąży do tego przez cały mecz !!!
Czyli jeżeli damy zawodnika bardzo cienkiego w S5 a na ławę posadzimy zawodnika o ileś tam klas lepszego to już przy pierwszej nadarzającej się okazji dojdzie do zmiany ,a jak jest wielka różnica w umiejętnościach to trener zmieni nam zawodnika na lepszego ( i to mamy u Big Z)już w S5 .

Dlatego grając tym schematem zmian bardzo ważne jest kogo mamy w S5 a kogo dajemy ławę . Chociaż na potrzeby treningu ja tego schematu nie polecam .

Ja przyjrzałem sie Twojemu meczowi i mam takie podejrzenie że właśnie taki schemat zmian dałeś . Bo zobacz na SG miałeś w S5 cieniasa a na rezerwie bardzo dobrego gracza i trener juz przy pierwszej okazji wstawił tego lepszego który grał do końca . Popatrz też na swoich C obaj o zbliżonych umiejętnościach ( sugeruję się DMI i pensją ) i tutaj zagrali prawie po połowie meczu .

@Big Z - jak dasz dokładnie wg listy to na bank do takich zmian w S5 nie dojdzie .Co do rozkładu minut to może być różnie bo ważne jest co ustawisz z faulami , ale rozkład 36-12 jest najbardziej prawdopodobny ale bywają odstępstwa od tego i czasami różnie z tym bywa .

This Post:
00
141665.60 in reply to 141665.59
Date: 5/7/2010 3:43:57 PM
Overall Posts Rated:
2121
Czyli jeżeli damy zawodnika bardzo cienkiego w S5 a na ławę posadzimy zawodnika o ileś tam klas lepszego to już przy pierwszej nadarzającej się okazji dojdzie do zmiany ,a jak jest wielka różnica w umiejętnościach to trener zmieni nam zawodnika na lepszego ( i to mamy u Big Z)już w S5 .

Nie gram tym. Ja zawsze daje "trener wybiera z listy rezerowej" i w tym meczu też tak było. Pokazałbym Ci ss ale i tak powiesz ze sobie zmieniłem to. W tym mecz grałem własnie z poleceniem o którym pisałem wyżej. Tak czy inaczej grając tym czy innym poleceniem zawodnik wystawiony do pierwszej piątki powinien miec w meczu literke S przy sobie a takiej nie miał.

From: B.B.King

This Post:
00
141665.61 in reply to 141665.60
Date: 5/7/2010 3:52:45 PM
Overall Posts Rated:
12061206
Ja zawsze daje "trener wybiera z listy rezerowej" i w tym meczu też tak było.
To też jest mieszany schemat (czyli środkowy, jak to ja nazywam). Poza tym, że mam podejrzenie, że generuje buga, to także jest to dosyć głupi schemat w ogóle ;-)
Skrajne to są "Dokładnie wg listy rezerwowych" oraz "Zostaw decyzję trenerowi".
A "Trener wybiera z listy rezerwowych" oraz "Wg listy do 4 kwarty" są mieszane.

From: Jax

This Post:
00
141665.62 in reply to 141665.60
Date: 5/7/2010 4:00:46 PM
Overall Posts Rated:
773773
jakbyś dał dokładnie wg listy rezerwowych to byśmy dzisiaj nie rozmawiali :-) , a że dałeś trener wybiera z listy rezerwowych to masz już sam odpowiedź na swoje pytanie .

This Post:
00
141665.63 in reply to 141665.62
Date: 5/7/2010 4:23:22 PM
Overall Posts Rated:
2121
Czemu macie takie podejście? Nie rozumiem was.
Jakby wszystko działało tak jak powinno to nie rozmawialibyśmy tutaj dziś ...

From: Big Z

This Post:
00
141665.64 in reply to 141665.62
Date: 5/7/2010 4:34:37 PM
Overall Posts Rated:
6363
w poprzednich sezonach najlepiej mi rozkładało minuty, przy wyborze "zostaw decyzje trenerowi". Trenowany gracz zaliczał 48 minut, a pozostali ładnie się zmieniali, czyli dobrzy gracze siedzący ustawieni na rezerwie byli wpuszczani na 25-35 minut i często decydowali o wygranej. Teraz już tak nie gram, odkąd trener zaczął mieć własne zdanie co do wyjściowej piątki :)

m4ti: myślę, że jak ten bug obejmie większą liczbę osób, to w końcu coś z tym zrobią.

PS Dziwnie mi się forma rozłożyła w tym tygodniu. Generalnie u wszystkich spadła, nawet u tych grających 50-70 minut. U Was jest normalnie?

Advertisement