z serii co by było gdyby...zagrać strefę 2-3 ?
Mimo wszystko 2-3 moim zdaniem to nie za dobry pomysł. Zobacz ile pkt. przy LI rzucili obwodowi. Tak by pewnie jeszcze bardziej hulali;-) Jestem zdania, że 2-3 się nie najlepiej spisuje na takim poziomie.
Według mnie spory wpływ na porażkę miał Hasan Eygi, który pojawił się w decydującym momencie w końcówce (2min 30 sek przed końcem) przy stanie +2 dla Nas na SF-ie! Przez czas kiedy był na parkiecie Hiszpanie zdobyli 8 pkt., a my 2 i na 40sek. do końca meczu zrobiło się +4 dla Hiszpanów. Nie wiem jakie było krycie ale 2 z 8 pkt zdobytych przez Hiszpanów zdobył wtedy SF Zuya (vis a vis Hasana), a przy jednym z koszów zaliczył asystę, a więc przyczynił się do zdobycia 4pkt. w tym fragmencie gry. W całym meczu ten SF trafił tylko 5/17 rzutów, a więc grał na słabej skuteczności (29%).
Być może ten schemat zmian jaki stosuje King daje jakiegoś plusa (w statach na pewno)...ale w końcówce jednak to się trochę zemściło.
Takie moje zdanie;-)
Oprócz tego Hiszpanie mieli więcej zbiórek, grali na wyższej skuteczności w całym meczu (49% do 42%) i lepiej wykonywali rzuty osobiste (25/29 do 19/25).
Następny mecz będzie ważniejszy;-)
Last edited by kozlik4 at 2/21/2011 2:34:27 PM