BuzzerBeater Forums

BB Bulgaria > National Team Debate Thread

National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: direct

This Post:
00
208926.55 in reply to 208926.54
Date: 2/8/2012 12:23:07 PM
PAF.bg
II.4
Overall Posts Rated:
120120
И според мен камикадзе на някой от силните. Срещу най-силния ще е най-яко. Може би при тая ситуация идеята на Венко да обсъждаме в тема започва да звучи все по-добре. Иначе май наистина все едно кой ще е треньор. Важното е да се тренират добре малкото таланти. Гигантският ни проблем е, че са с ботове 3-тите лиги. Ако се напълнят с активни хора за няколко сезон ще дръпнем.

From: birbi

This Post:
00
208926.56 in reply to 208926.54
Date: 2/8/2012 12:26:25 PM
Grudovo Boars
II.4
Overall Posts Rated:
2828
ако не се получи направо да викнем младите да трупат опи

Това с младите нещо не го разбрах. Въобще трупа ли се опит от мачовете на националния отбори и каква роля играе той.

From: Coach_D

This Post:
00
208926.57 in reply to 208926.56
Date: 2/8/2012 12:31:14 PM
Overall Posts Rated:
7373
Това е единствения плюс на националния отбор като цяло ,че дава опит за изиграните мачове,който е в пъти повече от приятелските мачове или малко повече от редовни мачове през сезона а опита играе огромна роля за представянето на играчите.разбирай колкото повече толкова повече.Играе роля при определянето на стрелбите на фаловете и т.н. прекалено е дълго за обяснение просто ще кажа ,че има значение.

From: birbi

This Post:
00
208926.58 in reply to 208926.57
Date: 2/8/2012 12:35:12 PM
Grudovo Boars
II.4
Overall Posts Rated:
2828
Определено това не го знаех. Мислех, че е само да го има или влияе много малко. Печелиш точки в надпреварата в моята ранклиста

From: BAIXOI

This Post:
00
208926.60 in reply to 208926.55
Date: 2/8/2012 12:38:57 PM
Overall Posts Rated:
33
То като гледам ботове има и в 2 рите лиги :) та незнам дали ша дръпнем нещо повече от ръчната :). за мен ще е добре да може и само домакинствата да си вземем.Кандидатите имате време до петък вечер да ме убедите за кои да гласувам.
преди минута разгледах испания и немците но незнам дало това са играчите на и спания ако са това ми се струват преодолими които са в момента или е блъф някъв. докато за доиччланд си е по сериозно положвнието на пръв поглед но пък сме домакини.

This Post:
00
208926.61 in reply to 208926.58
Date: 2/8/2012 12:40:56 PM
The Black Roses
III.1
Overall Posts Rated:
3535
Самият факт, чче никой не збнае как точно влияе опита е показателен :)

И без обиди, но дали петимата шампиони на които им липсва ентусиазъм не се кандидатират поради тазьи причина си е техен проблем...

Между другото би ли ги изброил? Че аз претендирам да играя от доста отдавна и познавам почти всички шампиони..Ама чак петима да са, дето им липсва ентусиазъм, при положение, че Велев се отказа, а Козло е тотално неактивен? Щото останаха Ефу, Раптора, Наско и...ами аз не се сещам..Ще ме извинявате ако съм пропуснал някой...

А носителите на купата винаги са били от тоя кръг заподозрени...

В интерес на истината си търсех оправдание да се заема малко по-сериозно. Явно ще се отърва и тоя път :)

This Post:
00
208926.62 in reply to 208926.61
Date: 2/8/2012 1:01:12 PM
PAF.bg
II.4
Overall Posts Rated:
120120
Няма какво да претендираш, вижда се всеки от кога играе. И също така ти сам ги изброи 5-ма. Клоуните и Козло вече ги няма. Булдозера е в 3-та, но най-вероятно не разбира по-малко играта отпреди. Просто явно му липсва ентусиазъм. И от останалите 3-ма само на Наско му се занимава. Това не е критика към шампионите, напротив, достатъчно отговорни са да не се занимават насила.

П.П. Единият от настоящите кандидати е печелил купата, ако не се лъжа. ;)

From: Coach_D

This Post:
11
208926.63 in reply to 208926.59
Date: 2/8/2012 1:03:24 PM
Overall Posts Rated:
7373

Доста е спекулативно това. Да, влияе опита, няма спор в това. Въпросът е обаче до каква степен? Също и колко опит се печели и как? Моят шутинг гард има 12 официални мача и едно френдли за държавата си и опита му не е нищо особено (съвсем скоро стана 6). 1 година по-възрастното ми крило никога не си е и помисляло за национален отбор, а е с 5. С радост бих изчел, ако ни обясниш това за опита, нищо че е дълго :) Когато имаш време.

Сам казваш ,че една година по възрастния ти гард има по малко опит.Опита се определя не от броя на изиграните мачове,а от :
1-минутите изиграни
2-вида на съзтезанието
Всяко съзтезание има различен коефициент по който се изчислява опита.
А Приятелските мачове най-малък
Б Срещите от лигата не съм сигурен за тв-мачовете с по-висок
В купата е различен ,но поради различните кръгове незнам със сигурност
Г Плейофите носят най-голям коефициент но предполагам има и значение лигата
Д Националният отбор носи един от най-високият коефициент.
Имаше навремето "спекулация" че едно ниво опит се равнява на около 1800 мин игра но поради различните коефициенти е приблизително близко аз бих казал в диапазона 1500-2000. Ясно е ,че трупането на опит е статично тоест не се влияе от възраст не се влияе от нивото например феномелно-легендарно да изисква повече минути.
По време на симулацията на мача опита играе роля за вземате на решения на всеки играч, при въвеждането на новия енджин имаше отворена дискусия с бб-марк и бб-чарлз в която разясняваха точното влияние и процесите които протичат при симулацията.Накратко във една атака топката ако е в плеймейкъра той има множество алтернативи 1-да подава 2 да стреля от 3-ка 3-да пробива и да стреля от средно разстояние.....изчисляват се уменията на играчите и в зависимост от опита избира по-правилния вариант.Опита също може да допринесе за по-малко грешки от даден играч както и за изгонването му за фалове. По опитните играчи ,които за застрашени от фалове се задържат по-дълго време в игра да речем със 5 фала могат да изкарат целият мач докато новобранците си правят 6 фал и заминават под душовете.

This Post:
11
208926.64 in reply to 208926.63
Date: 2/8/2012 4:23:49 PM
Meerkats
A Grupa
Overall Posts Rated:
176176
Second Team:
Meerkats Nest
Сам каза 2000мин. - опита толко бавно се вдига, че е малко безпредметно в отбора да играят играчи единствено с целта да трупат опит. Защото и в националния не се вдига нищо особено, моя играч е изиграл купища мачове за всички формации и мога да кажа, че дори 1 ниво не води на един свои връстник, че да биват набавяни тези точки чрез националния ;) Подкрепям викането на млади и перспективни играчи с цел стимулирането на собствениците да ги тренират още по усърдно и съм с две ръце за това.
Иначе съм напълно съгласен, че опита е важен за правилните решенията на играчите, но той за това е"опит", защото обикновено го имат опитните играчи с години навъртяни в света на ББ ;))
Та какво искам да кажа, излишно е да се превръщаме в един "Хеттрик", където се налагат 17-19г. играчи с цел да трупат опит и о да там наистина го трупат защото за 2-3 мача дигат левел примерно, а тук как е - нещо за което всички са чували, но никой не го е виждал)

This Post:
11
208926.65 in reply to 208926.23
Date: 2/9/2012 11:13:48 AM
Overall Posts Rated:
33
До голяма степен съм съгласен с GorillaZ. С уговорката, че е добре по-сериозните кандидати, да споменат за целите и амбициите, които ще следват, ако станат треньори. Това не е задължително, но е желателно.
Само да вметна, че във всички онлaйн мениджъри, които играя, винаги предпоставка за избор на даден треньор е неговата тактическа подготовка, знанията за играчите, как те да се развиват и още някои нещица. Никога обаче не съм виждал фактор - В коя лига си? Кандидат се проверява с въпроси, а не с неговата "визитна картичка". Тя може да в +, но не е нещо, на което да се основава нашия избор.

Останал съм с впечатлението за някои мениджъри, че биха могли да се справят добре с националния отбор, но никой от тях не се е кандидатирал. След като не виждам в останалите подходящ е логично да не гласувам.

Advertisement