No akkor hogy tiszta legyen: nem mondtam, hogy harmad- és negyedosztályú csapat ne eddzen. Azt mondtam, hogy előbb építsen stadion, legyen meg az anyagi biztonság és utána eddzen.
A kérdésedre a konkrét válasz: az eddzen, aki el is tudja tartani a játékost ÉS az edzőt. A frissen regisztráltak nem tudják eltartani, ezt minden régebbi tudja.
A másik téma: ezennel hozzájárulok, hogy szó szerint bemásold, mikor kritizáltalak, amikor segíteni akartál valakinek. Főleg stadionügyben. Ha a mai leveledre gondolsz, ott nem te akartál segíteni, hanem nekem mondtad, hogy írjak rá, hogy építsen stadiont, ha ennyire hiszek benne. Erre annyit mondtam, hogy nem érzem feladatomnak, hogy mindenkire ráirkáljak, aki nem úgy vezeti a csapatát, ahogy én tenném. Főleg, ha már 8 szezon óta játszik. Azt is leírtam, hogy én nem fogok senkit győzködni, csupán azt mondtam, hogy ha jelentkezik egy frissen regisztrált csapat, hogy u21-re nevelne, akkor szerintem az illetékes stábtag felhívhatná rá az ember figyelmét, hogy nem fog menni a dolog és javasolhatná, hogy várjon egy szezont és építsen stadiont, utána meg nem lesz gond sem a fiatal megvétele, sem az eltartása, sem a csapatépítés, sem az edzőcsere. Ehelyett, jön egy jelentkező a 6-os edzős programba, hogy jövőre edzene, mert most még nincs rá kerete. Mi a kapitány válasza? Jobb lenne inkább még idén. Még azt is ebbe az irányba toljátok, aki reálisan felmérte, hogy nincs esélye 6ezres stadionnal válogatottnak nevelni.
Plusz ha már kiteregetjük a pm-ezésünket, hadd említsem a másik mai témát is. Válogatott átigazolási topikban írtad, hogy a b..i kínai hát nem elvitte a nagy magyar reménységet. Konkrétan erről a csapatról van szó:
(189532)Te magad írod, hogy annyi a pénzük, mint a pelyva. Vajon honnan? Elég lett volna rábökni a stadionjára és máris láthattad volna, honnan van pénze. 17.320 férőhelyes stadionja van. Negyedosztályban!!! Ezek után is úgy gondolod, hogy hülyeséget beszélek, amikor azt mondom, hogy aki válogatottnak nevel, annak igenis kell a pénzügyi háttér? Amíg az a felfogás van, hogy mindegy ki és hogyan, csak minél többen neveljenek, nem számít, hogy előre borítékolni lehet egyes csapatok esetében a csődöt, addig ne is reménykedjetek, hogy az ilyen játékosokat itthon tudjuk tartani. Aki ki tudna fizetni ennyit, az meg nem fog, mert tisztában van vele, hogy ennyi pénz soha nem fog visszajönni. Ezért kéne az edzés iránt elkötelezetteket, abba az irányba tolni, hogy fejlesszenek stadiont. Akkor talán lenne esélyünk az ilyen játékosokat itthon tartani, ne adj isten ELtartani.