BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > U21 választási vitafórum

U21 választási vitafórum (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
243086.55 in reply to 243086.54
Date: 6/14/2013 9:46:42 AM
Overall Posts Rated:
350350
Elfogadom a választ.
Az utolsó bekezdéssel kapcsolatban épp vitázom valakivel mi lenne az ideális megoldás, ha egyáltalán van ideális megoldás.
Tehát idejön egy kezdő és bejelentkezik az edzésprogramba, DE nincs infrastruktúrája és kellő pénze viszont látszik, hogy szívesen edzene. Szerinted el kéne hajtani őt? A mérleg másik serpenyőjében meg rutinos / gazdag csapatok* adják el a tehetségeiket. Biztos vagyok benne, hogy néhányuknál elférne pl egy 8-as pot az edzésben.
Hogyan lehetne megoldani, hogy mindenki jól járjon? (az újonc, aki edzeni szeretne , az u21 válogatott illetve azon csapatok is, akik most még eladják a tehetségeiket.)

* Ellenpélda! (30222959) Idén draftoltam, rágódtam rajta, hogy eladom aztán végül meggyőztem magam és edzem.
Igaz nem az ideális skilljeit fogom , de edzem majd.

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 6/14/2013 9:54:20 AM

This Post:
00
243086.56 in reply to 243086.55
Date: 6/14/2013 11:09:08 AM
Füred Celtics
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
155155
4-es edzővel is ellehet kezdeni a játékot. mint már irtam 2szezon alatt 0-ról edzi a játékosokat egy mentoráltam:
Tempódobás: megfelelő (6) Dobótáv: gyenge (4)
Külső védekezés: nagyszerű (9) Technika: megfelelő (6)
Labdavezetés: jó (7) Passzolás: nagyszerű (9)
2 pontos: megfelelő (6) Belső védekezés: kiemelkedő (10)
Lepattanózás: megfelelő (6) Blokkolás: csapnivaló (3)
Erőnlét: középszerű (5) Büntető: gyenge (4)
20éves 190cm supersztár 4-es edzővel.. nekünk van ilyen aki igy áll 20 évesen KV BV passz tekintetében?
pontosabban ez min 4héttel ezelőtti eredmény...
100ezerért vette 18éves korában tehát az induloi se voltak magasak...(sajnos nem magyar)
és most sztem közel 1millát ér minimum. mellete van 2sztár pot hasonlo kinéző játékos.
neki biztos az lesz a következő szint hogy a eladja a 2 sztár és jöhet a 4-5ős edző és mellé még 1-2supersztár.

javítsál ki légyszi ha van ennél sokkal jobb magyar, vagy ha ő neki szted nincs esélye u21-re akár cserejátékosnak.
persze te most inkább a ECS / C oldalt nézed de akár egy 206cm-es játékosnál ez hasonlóan kivitelezhető.

ezzel azt akarom mondani hogy nem kell nagy költségvetés ahhoz hogy valaki elkezdje az edzést, és örömét lelje a játékban.

This Post:
00
243086.57 in reply to 243086.56
Date: 6/14/2013 12:10:44 PM
Overall Posts Rated:
350350
Én nem a "hobbi", hanem az egyből u21 nevelésről beszélek. Persze! Hobbiból akárki vehet kezdőként 2-3 sztárt, húzót olcsón és mellé egy 4-es edzőt. Elvan vele. Viszont jelentkeztek itt újoncok -egy biztosan - a 6-os edzős projektbe!
Mit csináljunk most vele? Még jó, hogy azt írta, majd jövőre edz, addig remélhetően építkezik és pénzt gyűjt a 6-os edzőre.
A másik dolog, hogy 4-es edzővel nem lesz senki u21-es , ne húzzuk előttük a mézesmadzagot.
Az u21-hez minimum 5-ös edző kell, de a 6-os még jobb! Ez a két edző kategória nem olcsó. Plusz mellé megvenni a játékost is.

Ez a játékos egy erős közepes bedobó. Nem tudom, hogy van-e jobb nem ismerem a magyar u21 esélyes bedobókat.

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 6/14/2013 12:11:51 PM

This Post:
33
243086.58 in reply to 243086.57
Date: 6/14/2013 12:36:54 PM
Füred Celtics
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
155155
újonc 6 os edző projektbe sztem 2 dolog miatt is butaság:
1. 6-os edző miatt rábíznál egy jó játékost a korosztályból egy teljesen kezdőre?
2. az összes pénzét felemészti ha egyáltalán van annyi egy újoncnak (jó ha draftol vkit akkor van) a 6-os edző illetve a játékos megvétele, kezdje csak 4-es max 5ős edzővel aztán majd ahogy alakul a újonc karrierje úgy vehet nagyobb edzőt...

az hogy 5-6os edzővel lehet vki csak u21-es sztem jelenlegi állás szerint álomvilág lesz 2-3szezon múlva.

az megint más dolog hogy vki elkezd edzeni 3 játékost 4-es edzővel abból 2-et elad mondjuk 1,5szezon után a befolyó pénzből pedig jöhet az 5-6os edző és 2 új fiatal.

This Post:
00
243086.59 in reply to 243086.58
Date: 6/14/2013 12:44:51 PM
Overall Posts Rated:
350350
Én is csak azért vagyok az ilyenekkel (újonc egyből u21-est edzene) bajban, mert mégsem lehet csak úgy elzavarni őket.
Viszont lenne egy ideális fórum számukra, amit wenger nyitott. Oda meg nem jelentkezett senki eddig :(

az hogy 5-6os edzővel lehet vki csak u21-es sztem jelenlegi állás szerint álomvilág lesz 2-3szezon múlva

Miért is? Ennyire alább már ne adjuk! Igenis követelmény kell legyen: aki u21-est edz az minimum 5-ös edzővel teheti. Pont.

This Post:
00
243086.60 in reply to 243086.59
Date: 6/14/2013 2:04:15 PM
Overall Posts Rated:
145145
Sajnos ez igaz, én is segítek mindenkinek, aki kéri, most is segítettem edzésben olyanoknak, akik nem lesznek U21-esek, hozzám jöhetnek. De sajnos kevesen jönnek, pedig tényleg szerintem mindkét stáb akármely tagja szívesen segít akárkinek, és rászán 10 percet egy levél megírására....

This Post:
44
243086.61 in reply to 243086.60
Date: 6/14/2013 2:43:34 PM
Májköldzsordön
II.1
Overall Posts Rated:
175175
Second Team:
Babszinyúl
Úgy csinálnám, hogy az U21 esélyest draftoló, illetve megvásárló a játékos 21 éves kora végére a lehető legtöbb pénzt kapja érte, ha el akarja adni. Ez több dolgot generál maga után. Az eredményesség másodlagos. Valószínüleg ez a user máskor is szívesen fog nevelni, "gazdag" lesz, fejlődik. Növeljük a nevelő létszámot. Ha növeljük a nevelőlétszámot, és pénzt látnak belőle egyre nagyobb eséllyel lesznek olyanok, akik a nagyválogatottakat is hajlandóak nevelni. Tudom így is vannak ilyenek(minden tiszteletem az övék) , de ez még kevés. Egyre több olyan user van, akik csak magyar játékosokkal akarnak dolgozni, őket is szaporítani kellene. Hogy hogyan? Nem szabad licitálni egymás ellen.

Én is például megkaptam a magamét Aradi miatt, holott úgy vettem meg, hogy a másik magyar licitáló, aki ha jól emlékszem a mostani nagykapitány, már nem bírta a bidháborút. Vettem miatta hatos edzőt, nyomattam, és amikor eladtam egy másik magyar nevelőnek, kaptam a pofámra. Na ezeket a negatívumokat meg kell szüntetni. De ez nem egy kapitány feladata, hanem egy közösségé. De itt nincs olyan, csak klikkek. Utálom a klikkeket.

HUNGARY!
This Post:
22
243086.62 in reply to 243086.58
Date: 6/14/2013 4:26:48 PM
Overall Posts Rated:
310310
Hatalmas +1 neked a fentebbi gondolatokért. Végre valaki nézi a hátteret is és nem csak arra fókuszál, hogy minél többen eddzenek, akik közül aztán a fele feladja, a másik felének a nagy része meg pofára esik, amikor rájön, hogy az embere nem került be a válogatottba, ő meg ezért áldozott fel 3 szezont. Rendes pénzt nem kap érte, eltartani nem tudja, stadionra meg nem volt pénze mert mindenét az edzőcserékre, meg az emelkedő fizukra költötte.

Don't feed the troll
This Post:
00
243086.63 in reply to 243086.62
Date: 6/14/2013 4:57:40 PM
Overall Posts Rated:
350350
Komolyan fogok csinálni egy országos stadion méret táblázatot... (Akár segíthetsz is benne :P ) Az lesz a "baj", hogy ugyan MKl-ben és 2-ben* vannak nagy stadionok, de onnan alig edzenek ifiket. A 3-ban meg 4-ben nincs csak harmadának(?) 10000 feletti stadionja.
Még mindig kérdés: ki edzen?

* MKL 16 csapat + 2. liga 64 = 80 csapatból ki edz u21-re?

Még egy: pm-ben kritizáltál mert segítőszándékkal tanácsot adtam valakinek stadion ügyben. Akkor hogy is állunk? :P

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 6/14/2013 5:03:17 PM

This Post:
11
243086.64 in reply to 243086.63
Date: 6/14/2013 5:59:26 PM
Overall Posts Rated:
310310
No akkor hogy tiszta legyen: nem mondtam, hogy harmad- és negyedosztályú csapat ne eddzen. Azt mondtam, hogy előbb építsen stadion, legyen meg az anyagi biztonság és utána eddzen.
A kérdésedre a konkrét válasz: az eddzen, aki el is tudja tartani a játékost ÉS az edzőt. A frissen regisztráltak nem tudják eltartani, ezt minden régebbi tudja.

A másik téma: ezennel hozzájárulok, hogy szó szerint bemásold, mikor kritizáltalak, amikor segíteni akartál valakinek. Főleg stadionügyben. Ha a mai leveledre gondolsz, ott nem te akartál segíteni, hanem nekem mondtad, hogy írjak rá, hogy építsen stadiont, ha ennyire hiszek benne. Erre annyit mondtam, hogy nem érzem feladatomnak, hogy mindenkire ráirkáljak, aki nem úgy vezeti a csapatát, ahogy én tenném. Főleg, ha már 8 szezon óta játszik. Azt is leírtam, hogy én nem fogok senkit győzködni, csupán azt mondtam, hogy ha jelentkezik egy frissen regisztrált csapat, hogy u21-re nevelne, akkor szerintem az illetékes stábtag felhívhatná rá az ember figyelmét, hogy nem fog menni a dolog és javasolhatná, hogy várjon egy szezont és építsen stadiont, utána meg nem lesz gond sem a fiatal megvétele, sem az eltartása, sem a csapatépítés, sem az edzőcsere. Ehelyett, jön egy jelentkező a 6-os edzős programba, hogy jövőre edzene, mert most még nincs rá kerete. Mi a kapitány válasza? Jobb lenne inkább még idén. Még azt is ebbe az irányba toljátok, aki reálisan felmérte, hogy nincs esélye 6ezres stadionnal válogatottnak nevelni.

Plusz ha már kiteregetjük a pm-ezésünket, hadd említsem a másik mai témát is. Válogatott átigazolási topikban írtad, hogy a b..i kínai hát nem elvitte a nagy magyar reménységet. Konkrétan erről a csapatról van szó: (189532)
Te magad írod, hogy annyi a pénzük, mint a pelyva. Vajon honnan? Elég lett volna rábökni a stadionjára és máris láthattad volna, honnan van pénze. 17.320 férőhelyes stadionja van. Negyedosztályban!!! Ezek után is úgy gondolod, hogy hülyeséget beszélek, amikor azt mondom, hogy aki válogatottnak nevel, annak igenis kell a pénzügyi háttér? Amíg az a felfogás van, hogy mindegy ki és hogyan, csak minél többen neveljenek, nem számít, hogy előre borítékolni lehet egyes csapatok esetében a csődöt, addig ne is reménykedjetek, hogy az ilyen játékosokat itthon tudjuk tartani. Aki ki tudna fizetni ennyit, az meg nem fog, mert tisztában van vele, hogy ennyi pénz soha nem fog visszajönni. Ezért kéne az edzés iránt elkötelezetteket, abba az irányba tolni, hogy fejlesszenek stadiont. Akkor talán lenne esélyünk az ilyen játékosokat itthon tartani, ne adj isten ELtartani.

Don't feed the troll
This Post:
11
243086.65 in reply to 243086.63
Date: 6/14/2013 6:13:39 PM
Overall Posts Rated:
2222
Bocs, hogy belepofázok a vitába, én most Rajczit edzem u21-be, be is került és talán jól is áll. Mellette még ott van Lukácsi, róla azt mondják, hogy kevésbé jó, de lehet oda ér, illetve előtte még volt egy erőcsatárom, akit sajnos újoncként még elszabtam. De egyszer nem kaptam arról tanácsot, esetleg amikor direktben rákérdeztem, hogy az edzésen kívül miben fejlődjek, hogy anyagilag, csapatilag is előre tudjak lépni. Nem szemrehányásként mondom, csak jelzem, hogy én is, és lehet más is szívesen fogadna ilyen tanácsokat, és azzal többre mennétek, mint a vitával. Én fórumot pár héttel ezelőttig egyáltalán nem olvastam, tehát mentorom se lett. Eleve buzzer fórumrendszerét botrányosan rossznak találom, de azért most visszaolvastam pár edzős témát.

Szóval amire ki akarok lyukadni, hogy ha nem is lehet minden jó embert draftoló játékost, aki ki tudja mikor feladja egyesével pesztrálni, legalább egy weboldalon valahova ezeket leírni (mint írtam, fórumot erre mérsékelten tartom alkalmasnak, de akár az is lehet), és linkelni nekik. Nem a wikire gondolok, azt olvastam, olvasom most is, de az kicsit olyan nesze semmi fogd meg jól. Sokkal inkább konkrét gyakorlati tanácsokkal, akár egy minta fejlődést bemutatva 5-6 szezonon keresztül.

Advertisement