BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > 2. BB turnir 26.08.

2. BB turnir 26.08.

Set priority
Show messages by
From: Koperboy

To: MR.X
This Post:
00
194459.56 in reply to 194459.54
Date: 8/26/2011 5:08:31 PM
Overall Posts Rated:
952952
Tudi če prideš malo kasneje, nič hudega.

From: fibl

This Post:
00
194459.57 in reply to 194459.56
Date: 8/28/2011 9:05:39 AM
Overall Posts Rated:
11
Upam da pride čim prej poročilo v 2. BB turnirju!

To: fibl
This Post:
00
194459.58 in reply to 194459.57
Date: 8/28/2011 11:02:40 AM
Overall Posts Rated:
952952
Pride...ko se sestavim

This Post:
11
194459.59 in reply to 194459.58
Date: 8/28/2011 1:39:40 PM
Overall Posts Rated:
170170
Pa da se razume, nisem prišel tudi še iz enega razloga. Ta turnit je bil na isti dan kot DJ Umek, čeprou bi se lohka preimenoval v DJ Dež, ker je spet lil

This Post:
00
194459.60 in reply to 194459.59
Date: 8/28/2011 2:12:40 PM
Overall Posts Rated:
952952
Saj ti noben ne zameri, če nisi prišel, ker ti je bilo nekaj drugega takrat bolj všeč. Pač vsakemu svoje, ne

This Post:
00
194459.61 in reply to 194459.60
Date: 8/28/2011 2:16:34 PM
Overall Posts Rated:
170170
Saj ti noben ne zameri, če nisi prišel, ker ti je bilo nekaj drugega takrat bolj všeč. Pač vsakemu svoje, ne

Lej, žal mi je useeno da nisem prišel.

To: fibl
This Post:
11
194459.62 in reply to 194459.57
Date: 8/28/2011 5:55:34 PM
Overall Posts Rated:
952952
2. turnir BB je za nami in z veseljem lahko sporočim, da nas je bilo več kot na prejšnjem. Torej, trije namesto dveh. Malo čez četrto uro sem se na igrišču pridružil Bracotu in Blingblingu, kjer ste že metala na koš. Vreme je bilo super; čeprav je bilo v zraku čez 30 stopinj, se je sonce skrilo za oblak za kar precej časa in nas prišparalo za sončenje ala "lućki radnik" (kdor ne ve, kaj je to, naj enkrat med poletjem obišče Koprsko plažo in išče tipe, ki čeprav dajo dol svojo majico, še vedno izgleda, kot da jo imajo na sebi).

Iz ankete je bilo razvidno, da naj bi prišlo 10 ljudi (tudi jaz sem glasoval, torej še 9), od tega naj bi nas prišla 2 samo pogledati. Čakali smo še koga, predvsem Mr.X-a, ki je rekel, da bo malo zamudil. A ostalo je pri nas treh. Kake pol ure smo metali na koš in se pogovarjali o naših investicijah na borzah, revščini v Afriki in nasploh smislu življenja. Sredi tako zanimive debate je prišel mimo en nič hudega sluteč košarkaš, katerega smo po hitrem postopku rekrutirali, da je igral z nami 2 na 2.

Še prej pa objavljam popravljene skille Blingblinga ter skille Bracota:

Blingbling
(58318)

Height: 191 cm
Potential: starter (4)
Game Shape: Strong (8)
Jump Shot: strong (5+3) Jump Range: prominent (8+2)
Outside Def.: respectable (7) Handling: inept (4)
Driving: awful (4-1) Passing: average (6)
Inside Shot: awful (3) Inside Def.: mediocre (5)
Rebounding: mediocre (5) Shot Blocking:inept (2+2)
Stamina: strong (8) Free Throw: strong (6+2)

Experience: mediocre (5)

Po drugem turnirju sem lahko že bolje ocenil Blingblingove skille; popravljene ocene so tiste, kjer je v oklepajih plus (+). Primer: Prej je imel Jump Shot "mediocre (5)", zdaj pa ima "strong (8)".

Iz polrazdalje je tokrat bil boljši, skoraj nezgrešljiv pa izza črte. Dve trojki je zadel celo preko (moje) roke iz osmih metrov. Verjetno je tukaj deloval tudi faktor, ki se mu reče HCA (home court advantage)...
Kljub dobremu metu so polaganja njegova šibka točka, zato sem mu ta skill znižal, shot blocking pa ima višji, ker mi je zalepil eno fajn banano (po igri smo poklicali smetarja, da je olupke odstranil z lopato). Ker pri blokiranemu metu nisem skočil toliko, kot ponavadi (podcenjevanje se kaznuje!), ima SB zaenkrat zvišan samo za 2.
Kasneje smo odigrali še dva Amerikančka, kjer naju je z Bracotom povozil, zato sem mu zvišal še proste mete.

Braco
(58109)

Height: 173 cm
Potential: starter (4)
Game Shape: Inept (4)
Jump Shot: Respectable (7) Jump Range: Proficient (9)
Outside Def.: Respectable (7) Handling: Inept (4)
Driving: Inept (4) Passing: awful (3)
Inside Shot: awful (3) Inside Def.: Respectable (7)
Rebounding: Inept (4) Shot Blocking:Awful (3)
Stamina: Respectable (7) Free Throw: Pitiful (2)

Experience: mediocre (5)

Upam, da sem zadel Bracotova leta in višino, kajti po njih ga nisem vprašal. Mi bo že sporočil, če sem zgrešil (Popravljeno)

Glede na to, da mi je Braco že zadnjič rekel, da je zelo malo igral košarko, sem bil presenečen nad njegovim dobrim metom. Nato mi je pojasnil, da je zelo malo treniral košarko v klubu (oz. mogoče celo nič), rekreativno pa jo je včasih dosti igral. Ok sem si rekel, zdaj mi je malo bolj jasno.

[NADALJEVANJE V NASLEDNJEM POSTU]

Last edited by Koperboy at 8/29/2011 5:39:03 AM

This Post:
00
194459.63 in reply to 194459.62
Date: 8/28/2011 6:08:20 PM
Overall Posts Rated:
170170
Koperboy, ti si moj idol s temi posti o sposobnostih managerjev BB-ja v živo))

This Post:
00
194459.64 in reply to 194459.62
Date: 8/28/2011 6:12:55 PM
Overall Posts Rated:
952952
Nekatere njegove skille je bilo težko določiti, saj je razlika med BBjem in resničnim življenjem v tem, da BB med igro ne upošteva višine igralcev. Ker je igral proti meni in Blinblingu, od katerih je nižji skoraj za glavo, težko ocenim njegove skoke in blokade. Verjetno bom to popravil naslednjič, če bomo igrali še s kom, ki je podobno visok kot Braco.

Sicer pa se je v obrambi zelo boril, ukradel nekaj žog in nasploh živciral napadalca na vsakem koraku (če kdo želi videti, kako to izgleda, naj na Eurobasketu gleda obrambo Lakoviča), zatu sem mu dal dobro oceno za zunanjo in notranjo obrambo. Čeprav košarke ni igral že nekaj časa, ima še vedno dobro kondicijo. Podaje mu (zaenkrat) še ne gredo najbolje, prosti meti pa so vsaj včeraj bili pod nivojem (saj ne, da so bili moji kaj boljši...). Zaradi manjše konstitucije je težko igral proti meni in Blingblingu, vendar je vse to nadomestil z dobro kondicijo in borbenostjo, kar se bo videli tudi na koncu poročila.

Igralec, ki se nam je priključil, je bil dosti boljši od vseh, proti katerim sva igrala zadnjič. Šut je imel dober tako s polrazdalje kot iz trojke, zelo lepe in učinkovite prodore, podaje, premikanje po igrišču brez žoge...prosti meti so določili, da bo igral z Bling Blingom in tako sta se postavila proti meni in Bracotu.

Prva igra:

Blingblingov soigralec nam je že takoj dal vedeti, da z njim ne bo heca. Braco ga je težko čuval, ker je bil precej hiter in močen. Jaz sem mu pomagal v obrambi, kolikor sem mogel, a je v takšnih situacijah vedno lepo podal do Blingblinga, ki je seveda ostal prost. Na žalost je bila moja kondicija še slabša kot zadnjič, če je to sploh mogoče, in vedno težje sem sledil Blingblingu. Tudi z Bracotom se na začetku nisva ujela, saj sva prvič igrala skupaj - tako je po zlu šla ena pick&roll situacija, pa nasplošno je težko igrati, če ne veš točno, kaj so močne in šibke točke tvojega soigralca. Prvo tekmo smo tako zelo suvereno izgubili.

Druga igra:

Blingblingov soigralec je tudi v tej igri kar dobro začel, vendar je več pobude puščal Blingblingu, ki je izkoriščal mojo slabo pripravljenost ter še posebej svoj met izza črte. Tudi tukaj se z Bracotom nisva ravno proslavila in sicer malo manj suvereno, ampak vseeno izgubila.

Tretja igra:

Tukaj smo se odločili, da bomo premešali pare in Blingbling je zaigral z Bracotom. Moj soigralec je kot "naročeno" začel grešiti polaganja in šute, Blingbling pa se je odločil, da nam pokaže, kaj pomeni HCA in začel rešetati koš izza črte, kot da bi bil plačan za to. Še dobro, da je sredi igre dež pustli odprto vprašanje zmagovalca (hmm, res težko vprašanje...)

Zaradi dežja smo torej napravili pavzo in se odpravili na pijačo v bližnji bar, kjer smo nadaljevali z debatami o borzah in smislu življenja. Ko smo ugotovili, da ne bomo nič ugotovili, je nehalo deževati in vrnili smo se na igrišče. Na naše veselje sta kmalu prišla še dva igralca, za katera se je videlo, da trenirata. Nekako sem upal, da pride še tretji in lahko igramo proti njim, po drugi strani pa bi bilo boljše, da ne igramo, ker bi potemtakem ta report bil verjetno precej žalosten. No, na (ne)srečo šesti igralec ni prišel, tako da smo se odločili, da igramo 1 na 1.

Na mojo žalost se je Braco spomnil pravila, ki so ga oni uporabljali pri igri 1 na 1: ko en igralec doseže koš, dobi žogo njegov nasprotnik. Če dam koš, moram torej najprej odigrati obrambo (ali pustiti, da dobim koš), preden spet pridem do žoge! Rekel sem si, da moji kondiciji to ne bo čisto nič koristilo in izkazalo se je za resnično

Koperboy VS Blingbling

Takoj sem začel izkoriščati mojo moč oz. bolje rečeno, mojo večjo maso, kjer moč verjetno nima kaj dosti zraven. Par košev sem tako uspel doseči, ampak kaj, ko je po vsakem mojem košu dobil Blingbling žogo! Tempu kmalu nisem mogel več slediti in kmalu sem lahko nasprotniku samo čestital.

[NADALJEVANJE V NASLEDNJEM POSTU]

This Post:
00
194459.65 in reply to 194459.64
Date: 8/28/2011 6:16:24 PM
Overall Posts Rated:
170170
Na mojo žalost se je Braco spomnil pravila, ki so ga oni uporabljali pri igri 1 na 1: ko en igralec doseže koš, dobi žogo njegov nasprotnik. Če dam koš, moram torej najprej odigrati obrambo (ali pustiti, da dobim koš), preden spet pridem do žoge! Rekel sem si, da moji kondiciji to ne bo čisto nič koristilo in izkazalo se je za resnično

Zakaj niste igrali na "winnerja" ?

Tisti ki da koš ima žogo?

:)

This Post:
00
194459.66 in reply to 194459.64
Date: 8/28/2011 6:20:57 PM
Overall Posts Rated:
952952
Koperboy VS Braco

Rekel sem si: Tukaj pa bom končno lahko izkoristil svojo višino in maso! Nak, še vedno velja tisto pravilo...piševka! Nekaj košev sem na centru že dal, ampak vedno znova sem si žogo mogel priboriti nazaj. Nekaj takšnih obramb kasneje , dobra kondicija Bracota in njegov met izza črte so na koncu povzročili, da sem mogel nasprotniku še enkrat čestitati za zmago. Damn, pa ta kondicija!

Braco VS Blingbling

Glede na to, da je Blingbling skoraj enako visok kot jaz, ima boljši šut, boljšo pripravljenost in je hitrejši, bi vsak rekel, da je bil ta dvoboj že vnaprej odločen, kajne? Vsekakor bi to verjetno rekel vsak, ki ne bi vedel, da je Blingbling ta dan že igral košarko tri ure in v dvoboj ni vstopil z najboljšo pripravljenostjo. Braco je, nasprotno, dobil zalet po zmagi in z zelo dobro obrambo (se še spomnete tistega živciranja v obrambi?) ter nekaj dobrimi meti izza črte dotolkel še Blingblinga in slavje se je lahko začelo!
Za nagrado nam je Braco že prej plačal pijačo.
:)

Ura je cajt, pa tudi utrujeni smo že bili, zato smo turnir zaključili. Na žalost nas je bilo spet malo, ampak če se ti turnirji redno prelevijo v dobivanje z Bracotom in Blingblingom, ne bom imel čisto nič proti, saj smo se imeli res fajn. Vreme je bilo super za igranje košarke in upam, da bo takšno tudi na naslednjem turnirju...vsi trije smo rekli, da bi radi imeli enega še preden nastopi mrzlo vreme, tako da vsi tisti, ki ste zamudili včerajšnji "turnir", boste še letos dobili še eno priložnost!

Advertisement