BuzzerBeater Forums

BB Slovensko > [NT] Diskusia II

[NT] Diskusia II (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
78832.565 in reply to 78832.563
Date: 11/9/2009 7:49:15 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
13171317
Second Team:
Jirkov
Já bych teda osobně nesouhlasil s tím, že repre je na svém výkonnostním stropu. Osobně chci s českou repre od příští sezony začít v české repre proces, který povede k tomu, že vytvoříme konkurenceschopný tým, který v horizontu nějakých 2-3 kvalifikačních cyklů začne ty lepší prohánět a třeba se i dostane na MS. A kdo nepovažuje moje klubové výsledky za náhodu, tak si snad řekne, že asi nemluvím do větru.
Udělat úspěšný NT podle mne nepotřebuje až tak širokou základnu, to je spíše problém U21, kde je potřeba, aby z jednoho ročníku bylo vypiplaných 10-15 použitelných hráčů. Ale pro NT dlouhodobě bude stačit, když se v průměru uchytí tak 3 hráči z ročníku.

This Post:
00
78832.566 in reply to 78832.565
Date: 11/9/2009 8:13:54 AM
Nitra Corgons
Extraliga
Overall Posts Rated:
10951095
Second Team:
Nitra Urpiners
ja som nehovoril o českom nároďáku:P áno výhoda basketbalu je v tom, že teoreticky stačia 5 hráči v správnych rukách, možno ani toľko, aby dáky úspech prišiel, ale keď sa zamyslím na tom, ako napredujú naši mladí, aké tímy sú v kvalde, tak som vysoko skeptický. Možné to ale je. Aj my sme boli jednu štvrtinu od postupu na ME, čo ma doteraz mrzí, ale jednoducho sme na to nemali..
To je to o čom hovorím, mať od začiatku podchytených čo najviac chlapcov a ochotu a vôľu a záujem komunity, alebo tvrdého jadra o repre a jej hráčov. Úspešné krajiny majú absolútnu kontrolu nad svojimi najlepšími, naši najlepší sú v zahraničí a je to cítiť, nech sme akýkoľvek kamaráti cez BBmail.. Tu vidím základ úspechu - mať to najlepšie doma. U nás ale nie sú tímy, ktoré by boli schopné ťahať dlhodobo našich najlepších, resp. ich vôbec kúpiť, všetka česť tým, ktorí sa snažia...

1 BBB, 23 Leagues, 11 Tournaments, 3 Europe Titles (SVK), 2 World Bronzes (SVK), 2 Europe Bronzes (SVK,FRA), 48 Seasons NT coaching
This Post:
00
78832.567 in reply to 78832.566
Date: 11/9/2009 8:42:56 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
13171317
Second Team:
Jirkov
Tak já nevidím zásadní rozdíl v podmínkách pro český a slovenský NT. Asi máme výhodu, že máme dost hráčů v českých klubech a manažery ochotné je trénovat.
Netroufnu si ani porovnávat aktuální situaci okolo kvality hráčů. Ale i kdyby v tom byl rozdíl, tak vidím rozdíl 1-2 kvalifikačních cyklů, aby se to pečlivou prací o talenty srovnalo.
Např. my máme v této chvíli poměrně hodně nadějných PF/C s potenciálem, prakticky všechny v českých klubech. Horší je situace u vnějších hráčů, tam máme méně těch s vyšším potenciálem a když už tak je jich spousta jen perennial allstar. Pořád mezi nejlepší patří Žáček, Žalud, Přenosil, kteří už trénují přes potenciá (allstar)l, ale ještě budou minimálně v příští kvalifikaci zřejmě tahouny týmu. Ale za nimi už jsou nadějní 21 a 22 letí hráči, kteří mají teda aspoň perennial allstar potenciál. Někteří z nich by už mohli dostat více prostoru v příští kvalifikaci ME, jiní aspoň o sezonu později v turnaji útěchy a rozhodně by měli být platní v přespříští kvalifikaci ME. Tihle hráči už nejsou všichni v českých klubech, zejména všechny nadějné SF jsou v zahraničí, ale zatím si nemůžu stěžovat na jejich spolupráci.
Jde o to při komunikaci s majiteli používat metodu cukru a biče a když je to potřeba, tak na manažery umět být i tvrdší.

This Post:
00
78832.568 in reply to 78832.566
Date: 11/9/2009 8:50:10 AM
Overall Posts Rated:
33
Cesky tim sa uz vtejto sezone vyrazne zlepsil a podla mna ma na vyhru v turnaji utechy. Nasa pozicia nie je najidealnejsia ale verim ze sa podari prekvapit.

This Post:
00
78832.569 in reply to 78832.567
Date: 11/9/2009 8:57:25 AM
Nitra Corgons
Extraliga
Overall Posts Rated:
10951095
Second Team:
Nitra Urpiners
ako budeš tvrdý keď už raz ten hráč je v tíme? my ako malá zem si nemôžeme dovoliť ťažko nasporenú náladu ničiť vyhadzovaním hráčov, u nás sú 2-3 prípady, ktoré by to určite pocítili aj v tejto kvalifikácii.. každý vyhadzov znižuje náladu, aj keď možno o 1/4-1/2 stupňa pri jednorázovom úkone, ale aj to mi príde dosť..

1 BBB, 23 Leagues, 11 Tournaments, 3 Europe Titles (SVK), 2 World Bronzes (SVK), 2 Europe Bronzes (SVK,FRA), 48 Seasons NT coaching
This Post:
00
78832.570 in reply to 78832.569
Date: 11/9/2009 9:17:36 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
13171317
Second Team:
Jirkov
Např. Slezáček hrál u vás na Slovensku, ale bylo o něj prahbídně postráno. Jednak nedržel minuty a jednak trénoval způsobem, že by jeho plat bylo brzo neúnosný pro kohokoli, což by nejspíše znamenalo, že by se pro NT stal nepoužitelný, protože by začal pendlovat mezi nezkušenými kluby. Stačilo pár mailů a majitel ho prodal, dnes je v druhém nejlepším českém klubu.
Vždycky je nějaká cesta.

This Post:
00
78832.571 in reply to 78832.568
Date: 11/9/2009 9:26:37 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
13171317
Second Team:
Jirkov
Držím palce, ale i s očekávánou dnešní výhrou nám bude od druhého kola hrozit v každém zápase venkovní prostředí. Myslím, že to není úplně ideální výchozí pozice pro celkové vítězství. Ale bude super, když budeme hrát příští kvalifikaci doma.
I když aktuálně jsme se propadli na 25. místo v Evropě, což je až 5. koš. Už jsem uvažoval i tom, že vzhledem k tomu, jaké je pořadí zápasů, tak by nemuselo být úplně špatné v tom 5. koši zůstat :-) Ale domácí prostředí by určitě bylo lepší :-)

This Post:
00
78832.572 in reply to 78832.571
Date: 11/9/2009 9:45:26 AM
Nitra Corgons
Extraliga
Overall Posts Rated:
10951095
Second Team:
Nitra Urpiners
asi si netrafil krajinu, ale nevadí, myslím, že je opäť utópia chcieť vyhrať Turnaj útechy, keď začínate vonku. Nie nie som negativista či skeptik, ale realista:) Porážať vonku krajiny ako Portugalsko, Litva, Izrael, Chorvátsko, Holandsko mi vôbec nepríde reálne..
Ja ako tak pozerám, pravdepodobne neposkočíme v rebríčku, čiže sa do prvej 16ky nedostaneme a budeme hrať vonku už od 1.kola.. Do úvahy pripadajú nejreálnejšie krajiny ako Kostarika, Rumunsko či Kolumbia, možno práve Česko, alebo také Lotyšsko... Veľmi zaujímaví súperi, Holandsku sa dúfam vyhneme..

This Post:
00
78832.573 in reply to 78832.572
Date: 11/9/2009 9:52:36 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
13171317
Second Team:
Jirkov
Já jsem reagoval na Vajkéze a jeho zhodnocení českých ambicí. Nehodnotil jsem, jestli je to reálné či nereálné. (I když částečně vlastně jo. Myslím, že to není úplně ideální výchozí pozice pro celkové vítězství.)
Sám jsem psal, že chci udělat český NT konkurenceschopný během 2-3 kvalifikačních cyklů, takže rozhodně nejde o mou utopii.

Last edited by rwystyrk at 11/9/2009 9:57:14 AM

This Post:
00
78832.574 in reply to 78832.573
Date: 11/9/2009 10:12:24 AM
Nitra Corgons
Extraliga
Overall Posts Rated:
10951095
Second Team:
Nitra Urpiners
aha to mi ušlo, že Vajkéz sem prihodil príspevok, potom to už dáva zmysel.. Ktovie, či sa nestretneme nakoniec v tom 1.kole.. Inak bol by som zvedavý, keby Vajkéz niekedy v budúcnosti zhodnotil, ktorý tím je lepší vlastnosťami (som myslel že ide kandidovať a bude môcť porovnať), ale vlastne našich hráčov máte v Čechách asi dosť okukaných, keďže väčšina bola na TL, alebo v tvoje pošte z Nórska:P

From: Asasasa
This Post:
00
78832.575 in reply to 78832.574
Date: 11/9/2009 1:12:50 PM
Overall Posts Rated:
22
Buducnost NT nevyzera tak zle ako pred 2 sezonami, lebo mame aspon zaklad na zakladnu patku hracov.

Napriklad Capela je v tomto uplne idealnym prikladom, lebo trenuje ako som mu hovoril a dostal sa ako 21 rocny do NT a s jeho potencialom a ochotnym trenerom sa (dufam) stane startovacim PF na dlhe roky dopredu.
Drunek sa tiez zda, ze ma ochotneho trenera a pri moznosti prehadzovat pozicie pri braneni ho mozno dobre dotrenuje.
V zadnych radoch mame zas dost hracov, ktori maju dost vysoky potencial ako Dubravcak, Frenko, Hrabkovsky, zabudnuty Frencel (potential all-time great a plat 33 tisic pri veku 22 rokov nie je zly zaciatok).
Na SF mame este Sopka a tam moze vzniknut v buducnosti problem. Zalezi kto sa uchyti Krahulika, ked raz zbotuje.

Zdroje na uspech v NT mame (hracov) ale bude potrebne ich dostat k spravnym manazerom (alebo ich tam udrzat) a spravne trenovat.

Ja osobne planujem trenovat SF o 4 sezony (ked bude mat Garrido 23 rokov) a pri novom systeme striedani by to malo byt lahsie. Otaznejsie je, ci najdem slovenskeho hraca vhodneho na trening SF, lebo sa zda, ze Sopko bol skor vynimka (v zakladnych skilloch a vyske) ako pravidlo.

Edit: I ked kto vie o 4 sezony ake budu treningove plany, pravidla atd.

Last edited by Asasasa at 11/9/2009 1:13:33 PM

Advertisement