BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > U21 National Team Debate Thread

U21 National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
252258.57 in reply to 252258.48
Date: 12/27/2013 5:32:16 PM
BK Baník Lukoslavice
První liga
Overall Posts Rated:
8585
Tak zde je moje první oslovení:

Ahoj Flumpinko,
jsem trenér české U21 a píši ti ohledně hráče František Univerzál (92135456), kterého jsi získala letos z draftu. Při správném tréninku má šanci hrát za U21. Z dlouhodobého hlediska bych ho kvůli rozložení počátečních schopností a výšce směřoval k SF.

Všiml jsem si, že trénuješ už 2 hráče pro NT a to Ouřadu a Stavinohu. Chtěl bych se proto zeptat, jestli máš zájem s nimi trénovat ještě Univerzála nebo ho budeš prodávat?

V případě zájmu ho trénovat mohla bys mi napsat co nyní trénuješ a jak jsi domluvená s NT trenérem na dalším tréninku? Pokud bys ho chtěla prodat mohla bys ho trénovat s nimi dokud by se nedomluvil kupec?

Děkuji předem za odpověď. S pozdravem Lukainos

This Post:
00
252258.58 in reply to 252258.55
Date: 12/27/2013 5:35:08 PM
BK Baník Lukoslavice
První liga
Overall Posts Rated:
8585
Děkuji :) Zítra to upravím. Chtěl jsem to dát napřed takto, aby lidi co náhodou ještě nečetli a pak přišli sem na diskuzi, tak věděli co se tu vlastně řešilo.

This Post:
00
252258.59 in reply to 252258.57
Date: 12/27/2013 5:46:14 PM
Flumpaci
III.3
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
Ahoj,
volné místo v tréninku mám, takže může u mne trénovat.
Jak by měl po 3 sezonách tréninku vypadat, aby byl pro U21 vůbec použitelný? Možná stačí, co by měl trénovat a čemu se naopak vyhýbat v tréninku.
Tréninkové minuty dostávat bude, ale tréninky se budou vybírat podle NT hráče. Navíc teda mám ještě jednu důležitou novinku, jeden týden ještě pojedu JR pro Ouřadu, pak ale zřejmě dojde k odchodu Ouřady a příchodu jiného NT hráče - Hnízdila. Takže výběr tréninků se bude řídit Hnízdilem, to znamená IS, ID, možná trošičku JR nebo PA. Hnízdil má ale hodně dole STA, FT, takže předpokládám, že zřejmě dříve než za 3 sezony přejdu na tyto tréninky, aby Hnízdil dohnal své poslední výrazné nedostatky. Myslím, že na jiné než uvedené tréninky pro Hnízdila není prostor. Možná ještě SB, ale to by asi musel i Stavinoha pryč. Taky bude záležet, jestli bude mít NT trenér nějaké speciální požadavky, ale s ním je domluva jak stehno, takže se nejspíše stejně rozhodnu úplně sama.
Samozřejmě se nebráním ani jeho prodeji, i když s ohledem na výšku a potenciál by Franta Univerzál mohl mít jednou i na NT. Takže pokud máš vhodného kupce, můžeme dohodnout čas a cenu, ani to by nebyl problém. Nerada bych ale, aby takový talent skončil v propadlišti dějin. Jak asi vidíš jeho cenu?
flumpinka

This Post:
00
252258.60 in reply to 252258.58
Date: 12/27/2013 7:14:18 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12431243
Second Team:
Jirkov
Už máme pár dní po draftu, na trhu se už objevují 18 letí hráči. Je momentálně na trhu někdo, koho by si doporučil jako nákup pro trénink s vidinou uplatnění v U21?

From: Maxson
This Post:
33
252258.61 in reply to 252258.60
Date: 12/28/2013 2:29:46 AM
Overall Posts Rated:
7979
Tak přicházím s reakcí na Vaše odpovědi a připomínky... Nebudu odpovídat každému zvlášť, ale vezmu to tak nějak globálně. Ujel Vám vlak co se týče scoutingu a bez této základní věci se nedá posunout dále. Ne nestačí trenér lvl 4. Manažeři co trénují pro U21 a NT musí mít trenéra lvl 7. To je nutnost pokud nepochopíte tuto základní věc nedá se posunout. Každý skok navíc se počítá a to zajistí právě ten největší lvl trenéra.
Lukainos a honza999 jsou přímo zodpovědní za to, že neznají dostatečně kominutu a neví koho a kdy oslovit, aby s trénikem pro jakýkoliv nároďák začali, nebo se dostali v tréninku na vyšší úroveň. Já osobně si píšu přes BB mail s cca 30 manažery a můžu říct, že za poslední čtyři sezony skončilo 8 manažerů, které kdyby někdo z Vás oslovil mohli trénovat pro NT (U21). To byl také důvod, že jsem kdysi kandidoval na pozici NT trenéra, ale nakonec jsem si to rozmyslel s časových a osobních důvodů. :-(
Osobně vím o minimálně jednom člověku, který sám osobně takový projekt s maximálním trenérem a totálním nasazením tréninku začal a snad se nebude zlobit, když ho zde uvedu byl to Morous. Výsledky znáte asi všichni pokud ne, tak jste mimo. RESPECT kámo, jestli si to budeš číst...!!! :-D
Neříkám, že součet skillů není důležitý, ale nejdůležitější je najít hráče z draftu, který má maximálky na hlavních skillech a dostat ho do týmu, který má maximálního trenéra a bude ho tahat jednopostovým tréninkem! Tyhle věci, když budou fungovat v U21 (NT), máme šanci bojovat o medaile. V Polsku, Itálii určitě tento systém funguje o tom jsem přesvědčen!!!
Určitě jsem na něco zapoměl reagovat, ale základní věci jsem vypsal. Prostě se smiřte s tím, že zatím nechápete základní principy práce pro U21 (NT) a potom se nesmíte divit, že nejsou ani výsledky.

Prosím opět všechny o LIKE, minule Vám to šlo moc pěkně, děkuji všem...

This Post:
00
252258.62 in reply to 252258.61
Date: 12/28/2013 2:36:18 AM
Overall Posts Rated:
7979
Jo ještě jsem zapoměl na jednu věc, to Vaše oslovování manažerů, že má v týmu hráče, který by mohl hrát za U21 (NT) je k ničemu. Tímto systémem akorát některé odradíte. Vím moc dobře co v těch zprávách píšete a není to šťastně postavené...
Koncept po draftu by měl vypadat úplně jinak, vy píšete a posíláte mraky BB mailů a jiné věci Vám unikají. Musíte mít týmy které jsou připravené ty TOP hráče draftu koupit a maximálně trénovat a ostatní co ty hráče vlastní tlačit k prodeji!!! Upozorňovat, že na TL jsou hráči kteří na 90% budou hrát za U21 (NT), to je momentálně obrovský průser...

Last edited by Maxson at 12/28/2013 2:37:59 AM

This Post:
00
252258.63 in reply to 252258.56
Date: 12/28/2013 4:04:52 AM
Porovnáváš neporovnatelné. Dánsko 1992 byl opravdu kvalitní tým...... Řecko 2004 jsme do finále poslali svou impotencí.

From: Lukainos

This Post:
00
252258.64 in reply to 252258.61
Date: 12/28/2013 5:14:15 AM
BK Baník Lukoslavice
První liga
Overall Posts Rated:
8585
Pokud chceme, aby se co nejvíce týmů zajímalo o NT/U21, tak nemůžeme požadovat po nich hned trenéra s lvl 7, který by je hned zrujnoval. Samozřejmě u NT je to něco jiného a tam s tím bych i souhlasil, že trenér lvl 7, ale zase je problém vůbec sehnat týmy, kteří koupí hráče pro NT natož, aby měli ještě trenéra s lvl 7.
Ano uznávám, že děláme chybu v tom skautingu a neznáme přesně manažery jaké mají zájmy, ale proto to tu řešíme a snažím se to změnit. Flumpinka dala nějaké návrhy, které bych chtěl zkusit realizovat.
K reakci na to oslovení. Proč jsi něco neřekl dříve, když jsi věděl jak je oslovujeme a víš, že je to chyba? Začal jsi reagovat až nyní, když se Flumpinka nabídla udělat modelový příklad, kde zkusíme přijít na chyby.
Jsme jen lidi a každý na to má jiný pohled. Proto je potřeba diskuze a netvářit se všechno vím, všechno znám. Ono to takto vypadá jednoduše, ale realita je jiná. Je potřeba si uvědomit, že to je jen hra a někteří sem chodí se jen bavit tím, že nastaví sestavu a je jim jedno co mají za hráče a nic kolem je nezajímá. Proto nechápu moc tvůj postoj, když spoustu věcí vidíš jako chybu a věděl jsi jak to děláme, tak proč jsi se ozval až nyní a ne dříve s tím, že proč to nezkusit změnit? Mohli jsme to řešit už dávno.

From: rwystyrk

This Post:
00
252258.65 in reply to 252258.61
Date: 12/28/2013 5:40:27 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12431243
Second Team:
Jirkov
Absolutně s tebou nemůžu souhlasit ohledně trenéra. Bude-li kdokoli ve funkci manažera U21 vyžadovat trenéra 7, vyřadí z možnosti trénovat pro U21 99% manažerů. Když to vezmu na úrovni NT, tak level 7 proti levelu 6 nebo 5 ti zajistí pouze to, že hráč se na hranu potenciálu dostane už třeba v 26 místo 28 let.
Chceme-li zapojit co nejvíce manažerů, musíme si s levelem 5 jako minimem vystačit, samozřejmě 6 nebo 7 je výhoda, nikoli však nutnost.
Základem je zapojit co nejvíce manažerů a naučit je efektivně trénovat, tam já vidím největší problém. Jeden vynechaný trénink je větší škoda než to, že někdo má jen trenér 5 místo 6. A ve chvíli kdy je jim 21, tak aby uměli i udržovat formu a zároveň pokračovat v tréninku.
Součet sám o sobě v U21 opravdu není až tak klíčový, ale přesto bych měl velký problém hrát s hráčema, kteří mají např. vedlejší obranu pod 3.

From: rwystyrk

This Post:
00
252258.66 in reply to 252258.62
Date: 12/28/2013 5:44:46 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12431243
Second Team:
Jirkov
No, samozřejmě nad formou můžeme diskutovat, ale opravdu si nemyslím, že je šťastné, pokud manažer není v nějaké tvoji skupině 30 vyvolených spolupracujících manažerů, tak ho rovnou tlačit k prodeji. Naopak by měl být zájem skupinu spolupracujících manažerů rozšiřovat a okamžik, kdy něco zajímavého draftuje, k tomu vyloženě vybízí. Nad čím můžeme diskutovat, je výběr hráčů z draftu, které oslovit a forma, jakou je oslovit.

This Post:
00
252258.67 in reply to 252258.66
Date: 12/28/2013 6:34:38 AM
Overall Posts Rated:
7979
Já jsem se o U21 nezajímal minimálně 10 sezon zpět, proto jsem nemohl nikomu poradit co a jak. Bavíte se tady o tom, že se nedá vyrovnat nejlepším týmům, já říkám jde to! Je potřeba totálně změnit systém rozjet fungující skauting a půjde to... Narážku v podobě na to nejsou lidi mi prosím nikdo nepište, stačí ty lidi oslovit. Každou sezonu padají čtyři mužstva z první ligy, myslím, že není problém jim napsat a zeptat se jaké mají plány do dalších sezon... Bylo a doufám že stále tady je spoustu lidí, kteří už nemají klubové ambice a klidně budou brát jako výzvu totální nasazení pro U21 (NT). Zkušení manažeři končí, protože marně hledají nové výzvy a tohle by pro ně určitě dobrý impuls byl.

Rozjeďte kvalitní a fungující skauting, dejte tomu pár sezon a ručím za to, že budeme mezi TOP týmy. Náznak fungujícího skautingu už tu jednou byl, bohužel to celé viselo na dvou možná tří manažerech...

Pořád děláte všichni nějaké kompromisy a to není dobře! :-(

Advertisement