Dnes nás čekal soupeř z východu Evropy, konkrétně Lotyšsko. Po delší době jsme si zase zahráli venku, aby se naši klucí taky jednou koukli trochu dál než na Milešovku.
Lotyšská soupiska čítá 17 hráčů, z nichž pouze pár stojí za pozornost - v podstatě jsou odkázáni na jednu pětku hráčů. Sympatické je, že se snaží začlenit již teď do týmu mladé 18leté hráče s vysokým potenciálem.
Když jsem rozebíral hru soupeře, byl jsem si vědom jeho komplexnosti, ale vytušil jsem silnější vnitřek útoku, proto jsem tentokrát zvolil 2-3 zónu. V útoku došlo na Run n Gun, protože tenhle silný rychlý vnější útok se velmi špatně zastavuje, zvlášť ne příliš silnou lotyšskou obranou. Sestava se musela obejít bez zatím stále zraněného Touríse, ale jinak byla vcelku stálá. Zvolená taktika se nakonec ukázala správná :)
Pokud jde o výkon, musím předně vychválit náhradního SG Pavla Krutu, který dokázal během 14 minut nastřílet nejvíce bodů z celého týmu s vynikající úspěšností trojek 7 z 10. Rezervní SG Pěnkava se dostal na palubovku na 5 minut, ale splnil svojí roli "šestého hráče" a byl až neuvěřitelně stoprocentní. Teplanský jako startovní SG byl taktéž tahounem týmu, ale jeho výkon byl spíše průměrný. Centři Musil s Žílou měli dnes z velké většiny obranné úkoly, ale jejich výkon byl co do útoku i tak dost nepřesvědčivý a dokonce zaznamenali méně doskoků než jejich kolegové Noya se Strnadem na postech velkých křídel.
Celkově jsme měli zápas od začátku ve svých rukou a v polovině bylo dá se říci rozhodnuto (vedli jsme o 29 bodů), takže výsledný pocit je dobrý. Hráči už se těší na další skalp, který budou chtít přivézt z některé další země BB :)
Last edited by Wixix at 8/4/2008 12:56:34 PM