Jak nie chcesz pisać to nie:P A już miałem Ci zaproponować pozycję scuata od takiego niestandardowego obecnie trena pod Runa;-)))
Zdaję sobie sprawę, że taki trening JR, JS i BL, a też poziom ISa jaki wymagam nie do końca Tobie jako zwolennikowi treningu do Runa odpowiada:-) Natomiast nic więcej (to znaczy nic bardziej radykalnego) zrobić nie mogę i nie chcę.
Tak jak pisałem nie zabraniam nie standardowego trena tylko, że z wiadomych względów nie zrobię tego na szeroką skalę. Z resztą trendy są inne więc pewnie nie dałoby się nawet tego zrobić skutecznie na szeroką skalę. Trudno po prostu zawracać Wisłę kijem i odwracać wszystko do góry nogami skoro co sezon zdobywamy medale. Jeśli ktoś chce iść pod prąd to owszem niech to robi ale w swoim wąskim gronie.
W zasadzie to mógłbym stworzyć nowy projekt i znaleźć ludzi, którzy będą chcieli trenować typowo pod Runa. Pytanie czy to ma sens???
Wydaje mi się, że kontekście kadry raczeh nie bardzo:/ Dlaczego? Jak będziecie to robić od zera to z tych kilku kandydatur mogą się wszyscy wykruszyć...:D Jeśli nawet uda się zrobić kilku grajków, to kadry to nie odmieni. Żeby to miało sens w kontekście NT to musi być kilkunastu gracz + zaplecze. Żeby taką kadrę wykształcić to trzeba poświęcić kilka roczników...Wydaje mi się, że robienie obecnie zawodników typowo do runa (czyli bez IS) z myślą o kadrze nie ma sensu. No chyba, że chcecie robić takich grajków bardziej do runa niż Ci co są zwykle teraz ale też by się nadawali do LI tak jak Weryszko??;-)