Dzięki za odpowiedzi, co do treści, to cóż 1 pytaniem chciałem was trochę sprowokować do oceny własnej gry i przynajmniej jeden z was ma „złe id”:).
Druga kwestia - reformy rozpoczynane od zawodników 18-toletnich, to cóż jak widać BBkom zależy na tym żeby ktoś był w stanie utrzymać graczy z wysokimi pensjami, a jeżeli będą oni nadal rosnąć to tym dalej obawiam się będą szły reformy, a my będziemy w opozycji do…, z graczami z bazą na przeciętnym poziomie ale za to z bokami, pytanie czy to wystarczy (m4ti_ nie wyjaśniłeś mi co z tymi bokami, bo w twoim planie to czarni gracze mają trenować pod U21, a np. vinnie_jones zaproponował dokładnie odwrotny wariant, czy uważasz że taka kadra U21 ma szanse na sukces?). Moim skromnym zdaniem trzeba być elastycznym „już”, czyli poprawiać graczy powoływanych, a młodych prowadzić w podstawie, bo co będzie za 4-5 sezonów w BB nie sposób przewidzieć.
Kwestia kolejna, ratowanie graczy cóż czy z zawodników uratowanych w drugiej połowie sezonu będą ludzie? Być może, ale ja osobiście uważam, że te prawie 2kk przeznaczone na Cieśluka można było wykorzystać albo na początku kolejnego sezonu, albo aby uratować gracza który dostawał regularny trening (zresztą pomimo fajnej pensji, jednej rzeczy nie widać - jego staminy).
Co do przeciętnej formy moja zgoda, co do skilli odpowiedzieliście podobnie, na szczęście w odróżnieniu do propozycji Myszy widzie zastosowanie podań u C nie tylko przy grze R&G.
Pytania indywidualne. 2TiE, grupę mamy wyrównaną i myślę, że jest kilku kandydatów do oszukania nas w ten niecny sposób, no ale skoro nie straciłeś wiary w ludzi, to mam tylko nadzieję, że po ewentualnej wygranej się nie przejedziemy. Co do Myszy kilka osób już na to zwróciło uwagę i fajnie, że ty też uważasz iż powinni grać najlepsi a nie Ci którzy są szaleni.
Akurat nie o sam mecz z Izraelem mi chodziło (podałem to tylko jako przykład), zresztą jak sam napisałem mi nikt tego nie powiedział a od razu to wiedziałem z analizy poprzednich ME, poza tym czym trochę się zdziwiłem, nie napisałeś ani słowa o tym, że doradzasz obecnemu selekcjonerowi kadry seniorów. Ja osobiście skupiłem się twoim skoro tak twierdzicie, w temacie inicjatywy z MŚ w Polsce. Co kadry seniorów - juniorów, to się nie zgodzę, jednak to kadra juniorów choć jest w Polskim BB nieco na uboczu wymaga większych talentów, a zarazem daje większe pole do popisu, bo nie ma takich różnic w potencjale poszczególnych kadr.