BuzzerBeater Forums

BB Bulgaria > National Team Debate Thread

National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: birbi

This Post:
00
208926.58 in reply to 208926.57
Date: 2/8/2012 12:35:12 PM
Grudovo Boars
II.4
Overall Posts Rated:
2828
Определено това не го знаех. Мислех, че е само да го има или влияе много малко. Печелиш точки в надпреварата в моята ранклиста

From: BAIXOI

This Post:
00
208926.60 in reply to 208926.55
Date: 2/8/2012 12:38:57 PM
Overall Posts Rated:
33
То като гледам ботове има и в 2 рите лиги :) та незнам дали ша дръпнем нещо повече от ръчната :). за мен ще е добре да може и само домакинствата да си вземем.Кандидатите имате време до петък вечер да ме убедите за кои да гласувам.
преди минута разгледах испания и немците но незнам дало това са играчите на и спания ако са това ми се струват преодолими които са в момента или е блъф някъв. докато за доиччланд си е по сериозно положвнието на пръв поглед но пък сме домакини.

This Post:
00
208926.61 in reply to 208926.58
Date: 2/8/2012 12:40:56 PM
The Black Roses
III.1
Overall Posts Rated:
3535
Самият факт, чче никой не збнае как точно влияе опита е показателен :)

И без обиди, но дали петимата шампиони на които им липсва ентусиазъм не се кандидатират поради тазьи причина си е техен проблем...

Между другото би ли ги изброил? Че аз претендирам да играя от доста отдавна и познавам почти всички шампиони..Ама чак петима да са, дето им липсва ентусиазъм, при положение, че Велев се отказа, а Козло е тотално неактивен? Щото останаха Ефу, Раптора, Наско и...ами аз не се сещам..Ще ме извинявате ако съм пропуснал някой...

А носителите на купата винаги са били от тоя кръг заподозрени...

В интерес на истината си търсех оправдание да се заема малко по-сериозно. Явно ще се отърва и тоя път :)

This Post:
00
208926.62 in reply to 208926.61
Date: 2/8/2012 1:01:12 PM
PAF.bg
II.4
Overall Posts Rated:
120120
Няма какво да претендираш, вижда се всеки от кога играе. И също така ти сам ги изброи 5-ма. Клоуните и Козло вече ги няма. Булдозера е в 3-та, но най-вероятно не разбира по-малко играта отпреди. Просто явно му липсва ентусиазъм. И от останалите 3-ма само на Наско му се занимава. Това не е критика към шампионите, напротив, достатъчно отговорни са да не се занимават насила.

П.П. Единият от настоящите кандидати е печелил купата, ако не се лъжа. ;)

From: Coach_D

This Post:
11
208926.63 in reply to 208926.59
Date: 2/8/2012 1:03:24 PM
Overall Posts Rated:
7373

Доста е спекулативно това. Да, влияе опита, няма спор в това. Въпросът е обаче до каква степен? Също и колко опит се печели и как? Моят шутинг гард има 12 официални мача и едно френдли за държавата си и опита му не е нищо особено (съвсем скоро стана 6). 1 година по-възрастното ми крило никога не си е и помисляло за национален отбор, а е с 5. С радост бих изчел, ако ни обясниш това за опита, нищо че е дълго :) Когато имаш време.

Сам казваш ,че една година по възрастния ти гард има по малко опит.Опита се определя не от броя на изиграните мачове,а от :
1-минутите изиграни
2-вида на съзтезанието
Всяко съзтезание има различен коефициент по който се изчислява опита.
А Приятелските мачове най-малък
Б Срещите от лигата не съм сигурен за тв-мачовете с по-висок
В купата е различен ,но поради различните кръгове незнам със сигурност
Г Плейофите носят най-голям коефициент но предполагам има и значение лигата
Д Националният отбор носи един от най-високият коефициент.
Имаше навремето "спекулация" че едно ниво опит се равнява на около 1800 мин игра но поради различните коефициенти е приблизително близко аз бих казал в диапазона 1500-2000. Ясно е ,че трупането на опит е статично тоест не се влияе от възраст не се влияе от нивото например феномелно-легендарно да изисква повече минути.
По време на симулацията на мача опита играе роля за вземате на решения на всеки играч, при въвеждането на новия енджин имаше отворена дискусия с бб-марк и бб-чарлз в която разясняваха точното влияние и процесите които протичат при симулацията.Накратко във една атака топката ако е в плеймейкъра той има множество алтернативи 1-да подава 2 да стреля от 3-ка 3-да пробива и да стреля от средно разстояние.....изчисляват се уменията на играчите и в зависимост от опита избира по-правилния вариант.Опита също може да допринесе за по-малко грешки от даден играч както и за изгонването му за фалове. По опитните играчи ,които за застрашени от фалове се задържат по-дълго време в игра да речем със 5 фала могат да изкарат целият мач докато новобранците си правят 6 фал и заминават под душовете.

This Post:
11
208926.64 in reply to 208926.63
Date: 2/8/2012 4:23:49 PM
Meerkats
A Grupa
Overall Posts Rated:
176176
Second Team:
Meerkats Nest
Сам каза 2000мин. - опита толко бавно се вдига, че е малко безпредметно в отбора да играят играчи единствено с целта да трупат опит. Защото и в националния не се вдига нищо особено, моя играч е изиграл купища мачове за всички формации и мога да кажа, че дори 1 ниво не води на един свои връстник, че да биват набавяни тези точки чрез националния ;) Подкрепям викането на млади и перспективни играчи с цел стимулирането на собствениците да ги тренират още по усърдно и съм с две ръце за това.
Иначе съм напълно съгласен, че опита е важен за правилните решенията на играчите, но той за това е"опит", защото обикновено го имат опитните играчи с години навъртяни в света на ББ ;))
Та какво искам да кажа, излишно е да се превръщаме в един "Хеттрик", където се налагат 17-19г. играчи с цел да трупат опит и о да там наистина го трупат защото за 2-3 мача дигат левел примерно, а тук как е - нещо за което всички са чували, но никой не го е виждал)

This Post:
11
208926.65 in reply to 208926.23
Date: 2/9/2012 11:13:48 AM
Overall Posts Rated:
33
До голяма степен съм съгласен с GorillaZ. С уговорката, че е добре по-сериозните кандидати, да споменат за целите и амбициите, които ще следват, ако станат треньори. Това не е задължително, но е желателно.
Само да вметна, че във всички онлaйн мениджъри, които играя, винаги предпоставка за избор на даден треньор е неговата тактическа подготовка, знанията за играчите, как те да се развиват и още някои нещица. Никога обаче не съм виждал фактор - В коя лига си? Кандидат се проверява с въпроси, а не с неговата "визитна картичка". Тя може да в +, но не е нещо, на което да се основава нашия избор.

Останал съм с впечатлението за някои мениджъри, че биха могли да се справят добре с националния отбор, но никой от тях не се е кандидатирал. След като не виждам в останалите подходящ е логично да не гласувам.

This Post:
11
208926.67 in reply to 208926.66
Date: 2/9/2012 11:43:02 AM
Overall Posts Rated:
66
Че това си е негова работа дали да влиза в А или да играе във втора лига. Ти до миналия сезон не беше стъпвал в А група, а ако аз не бях решил да изпадам не се знаеше дали ще останеш, така че хайде стига глупости. Лигата, в която не играеш не определя качествата на всеки един от нас.

This Post:
00
208926.68 in reply to 208926.66
Date: 2/9/2012 12:02:00 PM
Overall Posts Rated:
33
Ами ако имам лични проблеми и лични занимания и съм оставил отбора на самотек. Тогава не само, че 11 сезона мога да не се кача, ами може и да изпадна в най-долната лига!? Ами ако си играя за кеф и дадената лига ми харесва или пък не се чувствам готов да се кача горе. Може пък да изчаквам да събера отбор, да стана шампион на "А" група. Толкова много да са "ако-тата" ... Казвам го като пример, нито защитавам някой, нито пък говоря какво аз ще правя. Добре е да се поставяме на мястото и на другите, а и да разглеждаме въпроса от всички страни, не само от нашата си:)

Last edited by TihomirRashev at 2/9/2012 12:03:39 PM

Advertisement