Jst vidim težavo predvsem v švoh ekonomiji velike večine slovenskih klubov. Enostavno (kot v real lajfu) imamo slovenci preslabo infrastrukturo, torej dvorane. Največje nacije recimo majo v 2. ali 3. ligi dvorane na nivoju naše SKL lige. Kaj to pomeni? Da imajo veliko več denarja. Npr. jst sm 3. ligaš, pa sem v tej sezoni 2-3 tekme vmes (preden sem preveč podražil karte) delal 270k prihodkov od vstopnic! Pa tudi jaz nimam optimalne dvorane, kljub vsemu je pa to še vseeno znesek, ki bi mi ga zavidal marsikateri 2. ligaš. In point tega je, da imamo dvorane enostavno preslabe, ekipe vlagajo v drage, stare tujce, tolk da nekak z pozitivno ničlo furajo iz tedna v teden, premaknejo pa se nikamor ne. Če bi se poskrbelo za infrastrukturo, da bi ekipe se približale optimumu tedenskega prihodka, bi tudi denarja za preplačilo teh slovenskih talentov bilo na pretek, tako pa.. ni denarja.
Jaz osebno bom to sezono res probal končno v 2. ligo zlest, tam pa znova verjetno ostanem par sezon, zoptimiziram vstopnice in začnem šparat, predvidevam da se gladko lahko dela vsaj 200-300k na teden (s pokalom vred) če se držiš nekih minimalnih plač, tako da bom potem upam da imel končno denar za nakum slovenskih trenirancev.