BuzzerBeater Forums

BB Poland > [NT] Dyskusja ogólna (sezon 15)

[NT] Dyskusja ogólna (sezon 15) (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
11
171604.585 in reply to 171604.584
Date: 2/9/2011 4:05:25 AM
The French Bulldog's
II.4
Overall Posts Rated:
11491149
Second Team:
The French Bulldogs II
skoro już w wątku są i Tomek i B.B to może jakaś dyskusja na temat odwróconych? To dobra okazja do ponownego przedyskutowania tej teorii w kwestii przydatności w kadrze a nie tylko w klubie. Na pewno od ostatniego razu pojawiło się wielu nowych użytkowników może byście panowie ze dwa słowa przytoczyli o plusach i minusach odwróconych?

Ty to mnie zawsze zmobilizujesz...

Co ja mogę napisać? Trenuje "odwróconych" już czwarty sezon (co oczywiście jest zasługą B.B.Kinga) i chwalę sobie! Więcej, nie wyobrażam sobie w tej chwili powrotu do normalnego trenowania graczy;-))) jeśli chodzi o klub to gorąco polecam, a przykładem niech będzie mój wczorajszy mecz i ten Pan (9469659) jak widzicie pensja aż 18k pozycja domyślna SG i... spokojnie zagrał sobie na C, rzucił 24 pkt, miał 4 asysty, 116pkt/100 rzutów przeciwko C rywala z pensją ponad 40k i wyższa formą, wyciągnął atak spod kosza na silny wysoki, a co najważniejsze ta obrona na dystansie czyli wybitna też jest jego zasługą, gdyż bronił na obwodzie wraz z drugim "odwróconym" (10595337) o oszałamiającej pensji 15k! A to wszystko mam za pensje 18k! Chyba nie muszę juz bardziej reklamować "odwróconych";-)))

Co do "odwróconych" i reprezentacji to już zupełnie inna kwestia... Teoretycznie taki melanż jest możliwy i w optymistycznej wersji może zrobić "duży" wynik reprezentacji ale, ale, ale... Trochę dużo jest tych "ale" żeby tak się stało.

Pierwsze "ale" jest takie, że żeby to miało sens i działało optymalnie to wszyscy zawodnicy w kadrze musza być "odwróceni". W klubie jeszcze jakoś można sobie poradzić, nie mając kompletu "odwróconych" miksując ich z normalnymi zawodnikami delikatnie przesuwając krycie, kombinując z pozycjami, a na koniec maskując to wszystko strefą (nie strefą mtm;-) ) niestety jak wiadomo w reprezentacji takie numery już nie przejdą... Czyli trzeba mieć komplet "odwróconych"...

I to jest drugie "ale" komplet w reprezentacji to powiedzmy 15 zawodników (po trzech na każdą pozycję), dalej żeby było z kogo wybierać (forma, kontuzje) to lekko licząc potrzebujemy minimalnie po 9 zawodników na pozycję (choć to i tak śmieszne wciąż bo to abstrakcyjnie za mało) no ale dobra, pal licho znaczy się potrzebujemy do absolutnego minimum 45 zawodników (oszałamiająca selekcja ale chociaż nie będzie awantury o niepotrzebne powołania i uaktualnienia baz!!!) i to jest trzecie "ale"...

Potrzebujemy do tego projektu 15 userów, którzy zgodzą się trenować "odwróconych" nie bacząc na wyniki (mizerne) ku chwale ojczyzny!!! 15 userów finalnie czyli już po powiedzmy 6 sezonach treningu, a więc musimy zacząć dla bezpieczeństwa trenowanie "odwróconych" przez minimum jakiś 30 userów, bo jak wiadomo w tak zwanym międzyczasie, gro osób może odpaść (znudzi im się, zbanują ich, ożenią się, czy stracą kontakt z netem na jakiś czas... tak, tak podobno w tych czasach jest to możliwe;-) ) Czas na kolejne "ale"...

Kolejne to takie, że nie dość, że ktoś musi się stać koordynatorem takiego przedsięwzięcia i to na minimum 6 sezonów to jeszcze potem ten który zostanie selekcjonerem NT musi zechcieć korzystać z takiej pięknej spuścizny zbudowanej z wyrzeczeń całego grona userów, nie wspominając o tym, że wypadałoby wiedzieć jak to robić... Kolejne "ale"...

Jest takie, że co z pozostałymi graczami??? Już nie mieliby motywacji trenować "normalnie" zawodników bo po co skoro i tak nie zagrają w NT gdyż tam rządzą "odwróceni" i nie argumentujcie mi tu, że "przecież zostają jeszcze konkursy" ;-)))

Więc co wtedy???? Wszyscy musieli by zacząć trenować odwróconych! (o jest jeden plus)

To tyle ode mnie, w życiu nie napisałem tak długiego wypracowania nawet na maturze, więc jak ktoś przeczytał całe i jeszcze udało mu się wyłapać kontekst moich wypocin jest dla mnie kozakiem i może zacząć trenować "odwróconych".

This Post:
00
171604.586 in reply to 171604.585
Date: 2/9/2011 5:16:13 AM
Overall Posts Rated:
6363
Rozumiem, że trenujesz głównie podkoszowych z odwróconą obroną?

This Post:
00
171604.587 in reply to 171604.586
Date: 2/9/2011 5:20:12 AM
The French Bulldog's
II.4
Overall Posts Rated:
11491149
Second Team:
The French Bulldogs II
Rozumiem, że trenujesz głównie podkoszowych z odwróconą obroną?

Tych w zasadzie już skończyłem, teraz zaczynam obwodowych z odwróceniem, a dokładanie to odwrócenie już mają zrobione, pracuje nad umiejetnościami obwodowymi;-)))

This Post:
00
171604.588 in reply to 171604.585
Date: 2/9/2011 6:08:32 AM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
w kwestii klubu zawsze mnie to interesowało

poświęcenie wydaje się znaczne ale warte świeczki

w kadrze zastanawiam się jaki byt mają mieć odwróceni jeśli można monstra budować w normalny sposób nie patrząc na kasę i właśnie tu pojawia się zysk odwróconych

kasa..a więc i pensja niby nieważna w kadrze pozwalałaby utrzymac takich graczy w Polsce a co za tym idzie i w fajnej formie

Message deleted
Message deleted
Message deleted
Message deleted
From: Jax

This Post:
00
171604.593 in reply to 171604.592
Date: 2/9/2011 7:03:58 AM
Overall Posts Rated:
773773
mam pewne obawy i wolałbym aby przestrzec wcześniej że to może być zgubne . No ale skoro nalegasz i uważasz że to ma sens to ok skasuje , w sztabie jestes to wiesz pewnie wiecej niż ja .Już kasuję .

From: Big Z

To: Jax
This Post:
00
171604.594 in reply to 171604.593
Date: 2/9/2011 8:22:56 AM
Overall Posts Rated:
6363
co skasowałeś? :)

From: Jax

This Post:
00
171604.595 in reply to 171604.594
Date: 2/9/2011 8:46:16 AM
Overall Posts Rated:
773773
sztabowiec kazał kasować posty zwiazane ze schematem zmian w którym przestrzegałem że mam z tym związane obawy . Uznał ze wie lepiej i że to jest tajemnica selekcjonerów . Poprosił o skasowanie wiec skasowałem :-)

Advertisement