Hmm...Trenowanie multiskilli ok...z tym, że do NT, czyli w zasadzie tylko gracze z potencjałem historyczny zawodnik. Cała reszta powinna trenować do U-21.
Dlaczego o tym piszę? Trochę niepokoi mnie ultramultiskillowe podejście scautów U-21. Wydaje mi się, że powstało jakieś zaciemnienie interesów kadr. Może to wynika z braku zrozumienia funkcjonowania obu kadr? W każdym bądź razie trzeba to wyraźnie oddzielić. Do U-21 tylko główne skille, do NT multiskille.
Być może zabrzmi to mocno ale dla mnie to trochę nie do pomyślenia by scaut reprezentacji (obojętnie czy U-21, czy NT) działał na jej szkodę. Owszem multiskille na topie ale oni do U-21 nie zdążą wytrenować wszystkiego. Taki multiskill reprezentacji U-21 się zwyczajnie nie przyda. W dodatku taki multiskill z potencjałem wieloletnia gwiazda lub nawet supergwiazda nie przyda się nawet dorosłej reprezentacji. Pytanie w czyim interesie jest by scaut U-21 tworzył multiskilli z zawodników o potencjale supergwiazda i niżej?
Obym był złym prorokiem ale takie podejście może się odbić na wynikach U-21. Już w tej chwili słychać o tym, że obecna kadra U-21 będzie sporo słabsza od poprzednich. Oby się nie okazało, że teraz po tych kilku tłustych latach dla U-21 przyjdzie kilka chudych.
Last edited by kozlik4 at 5/24/2012 8:48:14 AM