Do katere starosti si naj planiram trening igralcev?
Trenutno imam dva igralca, ki imata potencial za pomembnega igralca v nacionalnih reprezentancah (Boros in Beres). Če jima nekaj časa dodajam še notranje skille, jima preskoki praktično ne bodo ovirali potenciala - oba sta sicer že blizu 100%. Ko jima dodam še nekaj zunanje obrambe, podaj in meta iz razdalje, bosta oba zapolnila potencial in plača se jima bo predvidoma več kot podvojila po le cca 5 skupnih preskokih.
V 25. letu starosti sta do sedaj dobila 8 in 9 preskokov, kar bi rekel, da je kar uspešno. Tudi skilli so bili tisti, ki jih ni tako enostavno dobiti (razdalja meta, met pod košem, obramba pod košem, podaje,...), tako da lahko rečem da je pri 25ih hitrost še super. Če planiram, da celo 26. leto trenirata pod košem, lahko pri 27. letu trenirata dovolj efektivno, da dvigneta zunanjo obrambo, podaje in razdaljo meta vse za cca 1-2 preskoka? Ali lahko to delata še celo pri 28. letu?
Če ima kdo izkušnje bi zelo cenil, sam sem namreč edinega treniranca, ki sem ga do konca izpilil, nehal trenirati pri 25ih, saj je imel zapolnjen potencial.
PS: Trener je v mojem primeru 6. stopnje.