Nemam ja ništa protiv tebe i ne smatram da si loš manager. Nije mi bila namjera biti provokativan i negativan.
Moj post je bio reaktcija na tvoje zagovaranje mrcina, jer si i sam scout i dobro znaš iz kojih klubova dolazi večina U21 reprezentativaca i koliko je opterečenje plaća od 50 do 100 kila za takve klubove. Tvoju treću trećeligašku sezonu nisam spomenuo zato da bi te popljuvao, nego kao primjer kako nije baš lako ući u 2 ligu. Ti si iskusniji i kvalitetniji manager od 80% vlasnika U21 reprezentativaca i U21 potencijala, pa ti treba neko vrijeme za povratak u 2 ligu(u kojoj se mogu lako podnjeti trenirci od 50K+ plaće). Na kraju krajeva najskuplji igrač ti ima plaću $ 36 479.
Ne misliš li da je onda malo previše očekivati bekove od 50K+ plaće, centre od 100K plaće?
S onim na kraju te jesam malo bocnuo, ali opet to je i opravdano pitanje. Ti jesi dobar manager, ali U21 repka bi ti bila najveći BB projekt. Da nam dođe generacija sa petorkom od 300K, sa jakim zamjenama sigurno nebi bili jedina takva repka, nego bi bi bilo još 5-6 takvih repki. Recimo da bi od tih 5-6 repki, 4 repke imale izbornike koji su osvajali nacionalna prvenstva i kupove, imali visoke plasmane u ligi prvaka. Čista je logika da bi te repke bile favoriti radi izbornika. Ne zato jer si ti loš, nego zato jer si ti dobar, a oni su više nego dobri.
Prošle 4 sezone je izbornik bio Ray. Svi ga hvale i s dobrim razlogom ga hvale iako nije postigao nikakav rezultatski pomak, čak ni one sezone kad je bila petorka od preko 250 kila sa dobrim zamjenama. Međutim u te 4 sezonu je kroz mladu repku prošlo jako puno dobrih igrača i stvorena je odlična baza za seniorsku repku. Kad stasaju te Rayeve bebe seniorska repka bi nam trebala biti jača nego ikad. Međutim tu je još jedna stvar koju nitko nije spomenuo. U tom procesu se dobilo i ponešto managera koji obečavaju. Nebi bilo dobrih mladih reprezentativaca bez managera koji su ih strpljivo trenirali, kupili pomoćne trenere petie ili jače. Treba onda naći način da ti igrači ostanu kod tih managera što dulje, da i klub od treniraca izvuče što više koristi.
Recimo da ja Rosandi proteklih sezonu i pol nisam trenirao sekundarce, on je sad mogao biti na oko 100K plaće. Samo što bi ga onda morao prodati, nebi imao šansu ući u 2 ligu. Ako bi bilo sreće kupio bi ga netko tko bi ga trenirao, ali jako teško da bi netko KCa od stotinjak tisuća plaće trenirao na playu. Tako bi izgubila i repka i moj klub. Sada imam priliku ući u 2 ligu i nastaviti trenirati Rosandu tamo, a ako nebude ozljeda očekujem da bi Rosanda već iduće sezone mogao igrati svoje prve minute za seniorsku repku.