Én azért vitatkoznék most veled. Na, nem a válogatott esetén, azt nem ismerem. Én csak a bajnoki csapatmorált ismerem. Szóval, amit te láttál, hogy 14 a csapatmorál, az egy olyan meccs után volt, amikor meccs előtt 11 volt a csapatmorálod, és lazáztál. Igen, akkor lehet 14. De mint már korábban kifejtettem erről a véleményem, ez a 14 nem az adott mérkőzésen számít, ez a meccs utáni csapatmorál. Ami ugye elég gyorsan csökken, és a következő mérkőzésig visszaesik 11-re. Egy másik topicban le van írva, hogy mi a tapasztalat a morálváltozással kapcsolatban. Szóval lehet 14, de csak mérkőzés után. Meccsen maximum 11 morállal lehet játszani. Hogy ne kelljen senkinek keresgélni, hogy mi alapján mondom, hogy nem lehet az adott meccsen azzal számolni, amit látsz, röviden újra leírom. Meg azért is, mert senki nem vitatkozott velem, és lehet, hogy rosszul látom a dolgokat. Szóval:
Van két szinte azonos erőt képviselő csapat. Az egyiknek 10, a másiknak 11 a csapatmorálja. Akinek 10, az lazát játszik a mérkőzésen, neki felmegy 12-13-ra. A másik csapat, mivel nyerni akar, ezért teljes erőbedobással játszik, így a morálja lemegy 5-re. Nos, véleményem szerint az a csapat fog nyerni, aki teljes erőbedobással játszott, méghozzá nem kevéssel. Pedig a meccs alatt már mindkét csapat az új csapatmorált látja. Vagyis 12 vs. 5. Ha nem így lenne, senkinek nem érné meg teljes erőbedobással játszani. Pedig az elvileg ugye arra van kitalálva, hogy nyerjen vele az ember, mert nagyon komolyan veszi a mérkőzést. Ha viszont elfogadjuk, hogy az adott mérkőzésen már az új morál számít, akkor a teljes erőbedobású csapat simán kikap attól, aki lazázott, mert van 7-8 morálkülönbség köztük. Tapasztalataim szerint viszont nyerhet egy sokkal rosszabb csapat is, ha MOTS megy laza ellen. Pl. a kupában rengeteg ilyet lehet látni.
Vélemény?
Tudi