אני גם מסכים. מדובר בפתרון שהרוב הציעו כשדיברו על זה. הביברים הרחיבו ועשו את העליית רצפת שכר בצורה פקוגרסיבית בין הליגות.
אני הייתי חושב שצריך להגדיל את הרצפת שכר ביותר מהאחוזים שפורסמו אבל גם זה ניראה טוב יותר מעונה שעברה.
רצפת השכר בליגת העל לפי חוזה הטלוויזיה הנוכחי יוצא בערך 400 וקצת. השכר הממוצע של קבוצה תחרותית בליגת העל עומד על מעל 700.
במציאות הזאת מי שיעשה טאנקינג עדיין יחסוך כמה מאות יותר מקבוצה שתבחר להתחרות....
1) תוצאה נוספת של העלאת רצפת השכר היא שקבוצות פשוט יפסידו בכוונה עליית ליגה (בעיקר אם כבר קיבלו בעבר את הבונוס).
2) הסיבה שהעלו (בעיקר) את ההצעה הזו בפורומים ולא את הצעת תקרת-השכר המוכחת, הינה שאלה שהעלו אותה הם בדיוק אלה שדומיננטים בליגה שלהם, והוספת תחרותיות (שתוביל לפחות טאנקינג) לא מעניין אותם.
לכן, הם רוצים בפתרון שכזה.
קבצה ש
תעלה (למשל) לליגה הראשונה, ראשית תשלם 180% מחוזה הטלוויזיה.
לא יודע בדיוק כמה מקבלים מטלוויזיה כיום, אבל אניח שזה כ-165K.
כלומר, אם ישחק בליגה הזו הוא ישלם כ-300K! רק על שחקנים!
זה בלי לדבר על איבוד הכנסות, כי הקבוצה לא תצליח לנצח יותר מדי, אחרת היא לא היתה קבוצת ליגה שנייה עד אותה "אופציית עלייה".
כיוון שקבוצות קטנות בליגת העל צפויות להרוויח מקהל, טלוויזיה וכו' כ-450K המשמעות היא רווח נקי (לאחר הוצאות נוספות של צוות ועלויות נקודות סקאוטינג) של כ-100K בשבוע.
במצב הזה, יהיה טאנקינג גם מהכיוון השני - קבוצות בצמרת ליגת השנייה (למשל) יילחמו לא לקחת את הגביע, כי בליגה השנייה הם יכולים לעשות יותר.