1) Ano, počítám se zvýšenou redukcí toho, co zařadíme do širšího skautingu, zejména v důsledku neochoty spolupráce manažerů a zbotování týmů. Myslím, že na to jsme připraveni a pokusíme se tyto ztráty minimalizovat. Naše komunita se zmenšuje, to představuje zásadní problém. Samozřejmě si můžeme také položit otázku, zda to má cenu, ale oba do té práce máme chuť, takže z toho, co máme k dispozici, se pokusíme dostat maximum a zároveň se budeme snažit položit ten pomyslný základní kámen do budoucích generací, aby co nejvíce hráčů z draftu, kteří mají šanci do U21 reálně zasáhnout se dostalo kvalitnímu vedení v tréninku.
2) K taktikám – ve hře jsem vyzkoušel všechny útočné taktiky, včetně izolací. Z obran jsem nevyzkoušel pouze zónu 1-3-1. Nemůžu říct, že bych nějakou z útočných taktik nechtěl vyzkoušet, přiznám se, že těm izolacím jsem nepřišel úplně na chuť, ale pokud bych Ti měl vyjmenovat taktiky, které bych chtěl používat nejvíce, tak z vnějších by to byl určitě Princeton a Střelba z výskoku, z vnitřních klasika LI, případně přes pivoty. Otázkou samozřejmě je, jak se bude chovat engine a zda se někdo odváží i zkusit něco jiného, než LI. Myslím, že by měly být i přáteláky, takže zde vidím prostor pro experimenty. Rozhodně nehodlám bezhlavě experimentovat v soutěžních zápasech. K té volbě taktice – záleží i na rozložení forem hráčů našich i soupeře – perimetr vs. Podkoš. Na repre urovni se to většinou hlídá, ale když uvidím, že soupeř má horší formy na perimetru a máme hráče schopné na to, abychom jim tam zatopili, dám určitě jednu z vnějších útočných taktik. Co se týká využití obranných zón – samozřejmě i ty mají své opodstatnění, ale jejich použití vidím jen v zápasech, kdy soupeř má jasnou dominanci na podkoši či na perimetru. V zápasech, které by měli být vyrovnané, pro nás hratelné bych se určitě držel klasiky, tedy M2M.
3) BB je můj první online manažer, jiné zkušenosti nemám a ani bych do žádného dalšího nešel, stačí mi jeden a chci se tomu věnovat pořádně, takže i z časového hlediska. Lukaspp má zkušenosti z Hattricku, ale nevím, na jakou úroveň se dostal, poprosím ho o vyjádření…
4) Ambice mého týmu – udržet se ve 3.lize, což by snad neměl být problém, trénovat hráče pro U21 a do 2-3 sezon se pokusit postoupit do 2.ligy. Ne však na úkor tréninku, vždycky bych chtěl mít v týmu minimálně 2 hráče na trénink. A dlouhodobé cíle – samozřejmě bych si chtěl zahrát 1.ligu, trénovat velký hráče pro NT, což ve 3.lize není možné, z ekonomických důvodů se to utáhnout nedá. V 3. A 2.lize bych chtěl trénovat primárně pro U21, v 2.lize už i třeba hráče s potem 9,10 za účelem dalšího prodeje a tréninku pro NT. Pokud mohu hovořit krátce za skauta – po nepodařeném SF a nepostupu do druhé ligy se lukaspp rozhodl pro trénink perimetrových hráčů s ambicemi na U21 a postupné přebudování týmu, kdy by hrál pouze s českými hráči. Poprosím ho rovněž o bližší vyjádření k tomuto bodu.
5) Dlouhodobé ambice s U21 – ve své kandidátské řeči jsem napsal, že nemá cenu si dávat cíle, ale jít zápas od zápasu. Pokud bych přesto měl konkrétně jmenovat jeden cíl, abych si řekl „něco jsme dokázali“, určitě pro mě velkou výzvou je kvalifikovat se s U21 na MS. Jsem realista vím, že s tímto ročníkem to bude velmi obtížné, o to víc se budeme snažit, aby nám vyrostli takoví hrači, kteří budou mít na to porvat se o tuto metu v některém z budoucích generací.
6) Ano, konkrétně toto je jeden ze stěžejních bodů mé kandidatury – zlepšit prezentaci U21 české BB komunitě. To oživení si představuji především v tom, že kromě tradičních před- a pozápasových informačních zprávách bych zavedl různé ankety či detailnější rozbory zápasu, zajímavosti, vyzdvihnutí jednotlivců apod. Chtěl bych využívat i externí forum, sám jsem se tam zkoušel registrovat, ale bohužel mi to nefunguje, i když jsem dal resend, nepřišel mi potvrzovací mail, možná jsem neměl správný link, jinak nevím, kde by mohl být problém.
U21 coach