BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > U21 választási vitafórum

U21 választási vitafórum (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
243086.6 in reply to 243086.2
Date: 6/12/2013 1:58:08 PM
Overall Posts Rated:
00
Hali

Kíváncsi vagyok, hogy milyen ez a manager game :-)

Üdv

Feri

From: Chosen

This Post:
00
243086.7 in reply to 243086.6
Date: 6/12/2013 2:02:41 PM
West-Buda
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
274274
Örvendünk, hogy köztünk vagy, de legközelebb először olvasd el a topik címét, mielőtt írsz bele, nehogy offolás legyen belőle. Merthogy ez annak sikerült.

This Post:
00
243086.8 in reply to 243086.7
Date: 6/12/2013 2:32:04 PM
Overall Posts Rated:
66
Szevasztok!

Lenne egy elég összetett kérdésem, illetve vitatémám a közeljövőhöz kapcsolódóan. Véleményem szerint valamilyen formában el kellene dönteni először is melyik a fontosabb: az u21 vagy az Nt. És úgy kellene nekiállni nevelni játékosokat. Nagyon eltér egymástól szerintem a kettő. egyértelműen az u21 nem szól másról csak a benti támadásról, és benti emberekről. Hiszen nem volt mostanában olyan komolyabb meccs ahol ne 2 pontost erőltettünk volna. Míg ezzel szemben a nagy válogatott azért elég sokszor külső támadást választ, ami így teljesen nem hangolható össze. Az u21 és a válogatott egyik legnagyobb problémája, hogy a belső emberek fizetése ezzel az edzési rendszerrel 21 éves korára iszonyatos lesz, amit nem lehet eltartani. Véleményem szerint az új változtatásokkal együtt sokkal sikeresebb lehetne egy esetleges külső támadásos rendszer, ahol a belső emberek is jól dobnak, és nem 19 a kétpontosuk, ami meg az egekig emeli a fizetésüket. Nekem az új jelöltektől az lenne a kérdésem, terveznek-e valami változást, vagy megy tovább a játék ezzel a kiszámíthatósággal?

Nagyfalco

Last edited by Nagyfalco at 6/12/2013 2:45:18 PM

From: Cimi

To: Domi
This Post:
11
243086.9 in reply to 243086.4
Date: 6/12/2013 2:32:41 PM
Overall Posts Rated:
146146
Én leginkàbb a stàbtagokra vagyok kivàncsi. Az egyik legföbb ok amiért nem vàllaltam a jàtékot az a stàbom hiànya. Sajnos a legjobban hozzàértö embereknél idöhiàny lépett fel amit teljesen megértek és sajnàlom.
Mivel te még soha nem segitettél a vàlogatottnàl azon kivúl, hogy neveltél igy sajnos fogalmad sincs a stàb fontossàgàrol. A stàb többet ér mi t a kapitàny és fontosabb is. A nevelésben profi vagy ez kétségtelen ezt elismerem de az összes többiröl fogalmad sincsen.
Tehàt kérem a stàbtagok listàjàt.
Az nt bevonàsa. Ez természetes. A jo potu jàtékosokkal legyenek képbe de az mvp alatti jàtékosokba ne szoljanak bele ha lehet mert ez csak megkeveri a dolgokat.

This Post:
00
243086.10 in reply to 243086.8
Date: 6/12/2013 2:47:09 PM
Overall Posts Rated:
350350
Erről a témáról nekem is van véleményem, megvárom a kapitányjelölt válaszát aztán összevetem az én gondolataimmal.

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 6/12/2013 2:47:38 PM

From: Domi

To: Cimi
This Post:
00
243086.11 in reply to 243086.9
Date: 6/12/2013 3:00:04 PM
Füred Celtics
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
155155
Nagyfalco
Blive
h.balint
Dawa
Encibenci (ő scoutolást biztos nem vállal de más dolgokban ki fogom kérni a véleményét)
gecsega
Wenger
Szepiz (mentoráltam, lelkes )
Hegeace

ÉS rajtuk kívül tervezem még lelkes újoncok bevonását.
Az hogy a stáb többet ér mint a kapitány ezzel nem értek 1-et hiszen nem a stábtagok döntik el hogy melyik meccsen milyen taktikát vállal be a csapat...
Stábtagoknak természetesen nagy felelősségük van. Azon a véleményen vagyok hogy a keretet látva és a nevelőegyesületeket figyelembe véve lehet elindulni egy edzés irányban amit jó esetben a szezon elején letisztázunk posztonként, és az az irány szerint alakítjuk a keretet.

From: Domi

This Post:
00
243086.12 in reply to 243086.8
Date: 6/12/2013 3:21:39 PM
Füred Celtics
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
155155
u21 és NT , jó kérdés, melyik fontosabb, hogy nézne az ki hogy elindulok az u 21-es választásokon és azt mondom hogy az NT fontosabb?
Sztem alapesetben MVP legenda potú játékosokat tekintve az NT kellene fontosabbnak lennie.
náluk 22év kor elejére nem szabad a 70ezer+ fizetést elérni legalábbis én igy gondolom, persze lehetnek extrém helyzetek.. amikor az alapskillek és a extra magasság nem összeegyeztethető. vagy épp a tulaj mindenképp el akarja érni a 17-es 2 pontos 21éves korában...

én már nagyon régen felvetettem talán először 5-6szezonnal ezelőtt hogy 2fajta taktikára kellene konkrétan keretet építeni..
egy gyp- és egy belső vagy külső taktika... most mivel fogy a létszám , ugy gondolom hogy ha marad ez a tendencia akkor muszájból is meg kell lépni ezt..
most az új meccsmotor már elvileg élt már az edzőmeccsek illetve a PL meccsek alatt megmondom őszintén hogy nagy változást én nem vettem észre..
de az biztos hogy most egy magas belső védelemmel és egy erős kinti támadással szinte az egész u21-es társadalmat meg lehetne akár egy olyan bd.vel akinek van egy 9-es kv 12-es bv és 14/12-es tempo/dt mellette egy min7-es passz és egy min 9-es lepattanó.

alapvetően ugy gondolom hogy ha nincs kihegyezve egy egy skill a játékosnál és nem száll el a fizetése attól még simán lehet NT játékos. mert oda meg ha külső támadás is a fő irány oda azért multis játékosok kellenek már.
Szabolcs Csiki:Mvp pot
Tempódobás: csodálatos (14) Dobótáv: nagyszerű (9)
Külső védekezés: csodálatos (14) Technika: kiemelkedő (10)
Labdavezetés: kiemelkedő (10) Passzolás: ragyogó (11)
2 pontos: gyenge (4) Belső védekezés: gyenge (4)
Lepattanózás: gyenge (4) Blokkolás: középszerű (5)
Erőnlét: középszerű (5) Büntető: pocsék (2)
ő nálam pattogtat, nem teljesen jó példa de talán a lényeg látható, odaért U21-re is bár nem volt húzóember, de ha kellett helytállt, jelenleg 30ezer körüli fizetése van igaz nem sok esélye van NT-re de még most is elötte van min 2lehetőség..
sztem: 1. dobótávot elkezdeni húzni 2-3szezonig és min 16-ig KV
2. 6-7ig felvinni a 2pontost támadótempóval (lassan 5-őt eléri) majd sok -sok passzt és KV-t adni

This Post:
00
243086.13 in reply to 243086.11
Date: 6/12/2013 3:22:50 PM
Overall Posts Rated:
350350
Rendben. A fentebbi nevekből :

Wenger92 (160353) - a felnőtt válogatott kapitánya - National Team coach, magas ember megfigyelő - PF/C scout
Hegeace (160937) - irányító megfigyelő - PG scout az NT-nél

Miért merült fel a kettős szerepvállalásuk illetve nem lesz ez túlzottan megterhelő és nem megy a másik "munka" rovására?

Szepizt nem szeretném megbántani, de ő mivel predesztinálta magát, hogy stábtag legyen? Mi lesz a szerepe és mennyire van képben az edzésekkel?
Dawa szerepkörét is megkérdezném, hiszen ő eddig semmilyen hozzájárulást sem tett eddig az u21 életéhez (nem bántásból írom, ez tény)

A többi stábtag rendben,ők a régiek illetve Enci és h.bálint már volt u21 nevelő. Ők tudják "honnan fúj a szél".

Az érintett felek is válaszolhatnak természetesen.

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 6/12/2013 3:23:53 PM

This Post:
00
243086.14 in reply to 243086.5
Date: 6/12/2013 3:32:23 PM
Füred Celtics
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
155155
Újonc ha elkezd edzeni egy centert, ha arra rálehetett venni hogy érje egy a 17es 2pontost akkor egy kis multira is rá lehet venni, szóval ezzel azt akarom mondani hogy ujoncnál is lehet jó kézben egy játékos mert ő valamikor talán még jobban is teljesíti az edzéseket...
190cm-es most már 20éves játékos
Tempódobás: megfelelő (6) Dobótáv: gyenge (4)
Külső védekezés: nagyszerű (9) Technika: megfelelő (6)
Labdavezetés: jó (7) Passzolás: nagyszerű (9)
2 pontos: megfelelő (6) Belső védekezés: kiemelkedő (10)
Lepattanózás: megfelelő (6) Blokkolás: csapnivaló (3)
Erőnlét: középszerű (5) Büntető: gyenge (4)
2szezon óta edzi egy akkori újonc mentoráltam, 19év vége előtt nézett így ki 3héttel.
mindezt 4-es edzővel végig...
sztem nagyon szépen néz ki és én lennék a legboldogabb ha 20évesen nézne igy ki KV BV passz téren magyar játékos.
ezzel is csak arra szeretnék rámutatni hogy lehet újoncot is meggyőzni edzésről ész érvekkel.
Persze fenáll a veszély hogy idő előtt elmegy a kedve a játéktól, de ez kinél nem áll fent?

This Post:
00
243086.15 in reply to 243086.13
Date: 6/12/2013 3:45:58 PM
Füred Celtics
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
155155
ugye 5 posztról beszélünk scoutolás szempontjából, ez topcsapatoknál jelenleg 2re is leszűkölhet. 2 IR 3ECS.
de maradjunk az 5-nél... ha sikerül 10 tagú stábot összehozni akkor az posztonként 2-őt jelentene.
az egész ugy történne hogy kitűzünk egy utat pl azt kérem hogy ebben a szezonban egy IR -nél passz KV legyen váltogatva edzve, és ha ezt épp mondjuk Szepiz keze alá tartozna az a játékos akitől ezt kérem akkor neki effektíve annyi a feladata hogy beszámol arról hogy megkapja -e a játékos a perceket illetve hogy fejlődik....

Dawa kisseb közepesebb feladatokat vállalna , ugy gondolom hogy ha sikerül 2 scout /poszt akkor az bőven a közepesebb feladatokba vehetnénk.(főleg a jelenlegi érdeklődés mellett)

This Post:
00
243086.16 in reply to 243086.14
Date: 6/12/2013 3:48:17 PM
Overall Posts Rated:
350350
Az újoncot hogyan veszel rá multira, ha jó esetben a fő skill edzést sem értik egyesek? Mármint hogyan edzzen pl center poszton 3 főt hetente. Tudok ilyenről, tapasztaltam már ezt.
A multizás az baromi sok áldozattal jár eredményességben és hozzáértést kíván, edzési ismereteket.
Lehet, hogy sikerül megtalálni azt az újoncot, aki megérti gyorsan a játékot, de ők vannak kisebbségben.
Viszont elég sokan nagyon hamar befejezik a játékot mondván túl bonyolult és lassú.

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 6/12/2013 3:48:36 PM

Advertisement