Много готино изглежда, когато използваме чужди думи, но това освен всичко друго е признак и за беден речник. Ние в България му викаме джиро, но не е тук мястото да се учим на неща, които в училище би трябвало да сме усвоили.
Не знам защо кандидатите започнаха да пишат речи, след 1 седмица суша и най-накрая аз реших да напиша нещо. Явно съм голям дразнител... Все пак е хубаво да се чуят мненията и концепциите на кандидатите и всеки, който не го направи, според мен лично показва пренебрежение към позицията, за която кандидатства и не печели много ползи от това, но това не е моя работа...
Това, което е най-важно в случая е да има сблъсък на идеи, а такова нещо не виждам. Ако за вас аргумент е - "бил съм много сезони в играта", значи нещата не са наред. Примери за това, че много прекарано време в играта не е еквивалент на познаване на нейната същност много (най-яркити си ги знаем кои са). Не ме разбирайте погрешно, нямам лоши чувства към никой, но за мен това не е аргумент.
Второ, аз също смея да твърдя, че съм в добри отношение с досегашния тренер на U21, но не го изтъквам, тъй като не мисля, че това има значение. Много готино звучи да кажеш: "ще има наследственост", но това, с което реално може да ти помогне в качеството си на бивш U21 селекционер е да ти представи списъка с всички потенциални играчи за отбора, което принципно (не казвам, че е така в случая) не е гаранция за това, че списъка е пълен. Ако искаш мнение - може да го поискаш от всеки, в това число и на досегашния тренер и съм сигурен, че той веднага ще откликне.
Единствения аргумент и някакъв вид на концепция се вижда в изказването на Baluka по отношение на изказването за защитата. Това за убеждаването на мениджъри да тренират играчи с по-нисък потенциал си е взето от моето изказване. А иначе мисля, че всеки един от нас се цели към едно и то е подобряване на резултатите.
Преди няколко сезона тренирах играч, който беше в U21 на Испания, които играха финал на ЕП. Смея да твърдя, че съм запознат с методиката, по която са тренирани играчите, за да се стигне до такива резултати и мисля, че това е един бонус за мен пред останалите. Опита и знанията, които придобиваш (колкото и скромни да са) не са пряко свързани с многото прекарано време в играта и това е един такъв пример.
Лично за себе си имам представа какъв отбор искам да изградя за период от 4 сезона. Пак казвам, иска ми се да гледаме малко по-дългосрочно. Реално треньора на U21 през първия сезон няма какво да промени, а работи с играчите на предишния треньор, а следващия сезон е пак около 1/3 влиянието върху тренирането, което той може да окаже, така че според мен който и да е, ще има нужда поне от 4 сезона, за да може да видим резултати от работата му (освен, ако не прави някакви супер фатални издънки като тактика).
Иска ми се да коментираме конкретни неща, така че нека не си губим времето в празни приказки, това не е дебат/дискусия.