Ugyan elsősorban a kapitányjelölteké kell, hogy legyen itt a terep, de mivel szóbakerültem én is, azért engedjétek meg, hogy pár dolgot leírjak, szerintem ad némi magyarázatot a kialakult helyzetre.
kosaras12:
- Nézd vissza légy szíves egy kicsit az én eddigi meccseimet a bajnokságban, és láthatod, hogy az én kedvencem a 2 pontos erőltetése. Vagyis evidens volt, hogyha megadatik az a nagy lehetőség, hogy kiállíthatom a fiúkat egy meccs erejéig, akkor ezt meg fogom próbálni (szerencse, hogy a görög kapitánynak nem szólt senki :-))).
- Most, hogy én láthattam a skilleket, elmondható, hogy a válogatottnak nagy problémája, hogy nincs egy olyan SF poszton bevethető játékosa, aki kintre megfelelően védekezne, és emellett a posztjának megfelelően jól dobna és vezetné a labdát. Ez nagyon beszűkíti a lehetőségeket, a kinti zóna alig használható, marad az egy-egy még az olyan gárdák ellen is, akik kintről támadnak (sajnos ez nagy luxus, de ez van). Sok az 2-3 posztra kigyúrt ember, univerzális játékos nem volt. Sejteni vélem, hogy az U21-ben is kevés ilyen volt, és most kellene elkezdeni multisnak edzeni őket 22 évesen. Az U21 sikerei mögött azt sejtem, hogy a szervezettebb edzésmunkával és a vállalkozókedvű csapatok megnövekedésével egyszerűen felzárkóztunk a többi élcsapathoz, és sokakat le is hagytunk.
- Mindezekből adódik az, hogy ha én beállítom a belső támadást, akkor abból evidensen adódik a 2-3 védekezés, mert még az 1-1 is hülyeség lett volna, mivel a logikus bedobó választás Pesti volt, akinek a külső védekezése elenyésző. A dolog valóban nagyon bejött (lásd tippverseny, sokkal szorosabb és kevesebb pontos meccsre számítottam), de ha ez működne is néhány csapat ellen, a támadásból azonnal adódik a játszható védekezés is, amit egy valamirevaló ellenfél rövid idő alatt kiismer.
- A görög csapatot egy kevéssel rosszabbnak érzem, mint a miénk, más taktikával is bizonyosan le lehetett volna győzni.
Szóval 100 szónak is egy a vége, annyiból mindenképpen bragalyi védelmére kelnék, hogy a játszható taktikai lehetőségek elég szűkek voltak, és a kísérletezés lehetősége is viszonylag kevés. Az, hogy egy barátságoson egyszer valami nagyon bejött, az nem jelenti azt, hogy ez sorozatban kemény ellenfelek ellen tétmeccseken ugyanúgy megülne.