נכון. התגובה האחרונה שלי באמת הייתה מזלזלת וצינית.
אבל זה מגיע מכיוון שאתה פשוט חוזר וחוזר על אותן מנטרות שוב ושוב. וכבר קיבלת תשובות על כל אלו.
הנה, בוא ואני אנסה לסכם את המנטרות שלך, ולענות לך באופן מסודר:
בצורת המשחק עכשיו לוקח 5000 עונות לעלות ליגה
זה לא נכון. וזה מוכח קבוצה שמתנהלת נכון, תעלה מליגה רביעית בתוך עונה, ומהליגות הבאות בתוך עד 4-5 עונות. זה זמן סביר מאוד. בעיקר אם תתחשב בזה שיש 16 קבוצות בכל ליגה ורק אחת עולה בכל עונה. אם זה היה עובד בשיטה של תורים, היית עולה ליגה כל 16 עונות, ומגיע לליגת העל אחרי 48 עונות. זה באמת המון עונות, אבל זה לא המצב. דרך אגב- ככל שיהיו יותר משתמשים פעילים ותחרותיים במשחק, כך הזמן לעליית ליגה יעלה. אבל זה כבר סיפור אחר, ולטעמי זה רק מוסיף פלפל לעניין.
בין שתי קבוצות עם מאמנים באותה רמה שמתחרים אחד בשני, תמיד זה שהתחיל לשחק קודם ינצח
אני עדיין לא מבין איך אתה רוצה לשפר את זה? מן הסתם מי שהתחיל קודם צבר נכסים, כסף, מתאמנים וכו'. אתה רוצה לעבור לעולם מושלם שבו לאף אחד אין רכוש והכל של כולם? בואו נשחק במשחק בלי כסף כשאתה צריך לשכנע את השחקנים להגיע אליך במילים לבד.
אני עדיין לא מבין מה אתה רוצה כאן.
שחקנים חדשים שרואים שהם לא מתקדמים במשך כמה עונות פשוט יפרשו. המצב כרגע הוא שכמות המשתמשים במשחק בירידה
שוב, אם אתה עובד בשיטה של תורים, אז כל משתמש עולה ליגה כל 16 עונות. אם למישהו אין סבלנות ללמוד את המשחק, להשתפר ולהתקדם, ולעלות ליגה אחרי 3-4 עונות, או אפילו 12-14עונות במקרים הקיצוניים ביותר שראיתי (מעטים מאוד), כנראה שהוא לא מנסה מספיק, לא מנסה להכיר את המשחק וללמוד, ואם יפרוש- הוא כנראה לא אבידה גדולה כל כך למשחק.
בסופו של דבר, מבחינתי שבמקום אלף אנשים בקהילה הישראלית, שמתוכם רק 50 בקושי באמת משחקים ומשקיעים, היו 400 אנשים בקהילה, שמתוכם 250 משקיעים ומבינים את המשחק, זה היה יוצר הרבה יותר תחרותיות וכיף. ואני בטוח שהיינו רואים גם את ליגות 2, וחלק מליגות 3 תחרותיות מאוד כמו ליגת העל של לפני כמה עונות (כשההבדל בין ירידה לפליאוף היה 3-4 נצחונות). אבל זה לא מצב ריאלי. בכל משחק רשת יש כל הזמן תנודות ענקיות בכמות הנרשמים ובכמות העוזבים. רוב הנרשמים בכלל לא נכנסים שוב לאתר.
לא נותנים הסבר לטיעון ש"לליגה יחידה זה טוב ולליגות מרובות זה לא טוב"
נתתי כבר את ההסבר שלי:
בקיצור- את מציע להגדיר טווח של משכורות שכל הקבוצות בליגה צריכות להתאים את עצמן אליו.
אני אגיד לך אילו בעיות אני רואה בזה:
1. מפגשים בין קבוצות מליגות שונות- כמו גביע לדוגמא, יוכרעו על סמך הפרשי משכורות גדולים מידי. כיום, קבוצה שרוצה לרוץ בגביע מליגה 2, מסוגלת לעשות את זה כי אם צריך היא יכולה לקראת שלבים קשים בגביע להביא חיזוקים. במידה ותהיה תקרת שכר, מעצם הגדרה הקבוצה מהליגה הבכירה יותר תהיה עם משכורות גבוהות בהרבה.
2. אותו הדבר כמו הראשון- אבל אפילו יותר בעייתי. מה יקרה בליגת האלופות? מה עם זוכות גביע שלא מליגת העל? יהיה להן משכורות נמוכות בהרבה מאשר הקבוצות שהן מתמודדות מולן. שלא לדבר על מה שיקרה בין מדינות קטנות לגדולות יותר- במדינות הגדולות הטווח שכר בליגת העל יהיה גבוה בהרבה ויצור פערי רמות מתוך הגדרה
3. שחקנים עם משכורות גבוהות יחסית. המצב יהיה כזה שקבוצה בליגה 2 או 3, לא תוכל לאמן או לקנות שחקנים עם משכורת גבוהה מידי. כי הם יעקפו את תקרת השכר בגללה. לכן המצב יהיה כזה שרק בליגות הראשונות יהיו שחקנים חזקים עם משכורות גבוהות (כן, יכול להיות שחקן עם משכורת 250 אלף ששווה את זה), וזה יצור דירוג מוגדר של "השחקן הזה צריך לשחק בליגה כזאת וכזאת, והשחקן הזה בליגה אחרת". הגדרת דברים כאלה היא דבר בעייתי ומונעת גמישות במשחק.