do pensji 2k , potencjał legenda koszykówki wiek 18 lat też przepłacony?
Doooobra, dodatkowych parametrów wtedy nie podawałeś ;). Jak będzie taki młody i z potencjałem to 50 tys. niekoniecznie będzie dużo. Zrozumiałem jednak, że rozmawiamy o jakimś "klakierze".
I do jakiego czasu w stecz się to liczy? Jak kupił ktoś sezon temu centra z pensją 70k za 2,9kk, a teraz się kupuje podobnego za 750k. To nie powinno być wyrównania? Przecież ktoś przepłacił strasznie za niego i ktoś zarobił mnóstwo kasy...
Nikt nie przepłacił, i nikt nie stracił mnóstwa kasy. Ceny są ustalane wg aktualnej wartości rynkowej. Jeżeli wtedy był wart tych pieniędzy, to nie było przepłacania. Gdybyś teraz tyle za niego dał, do by było za dużo, bo rynek się zmienił. Ja za swojego C z pensją lekko ponad 80k dałem 4,5 bańki jakieś dwa i pół sezonu temu, i wcale, ale to wcale nie był przepłacony. Teraz kupiłbym za tę kasę dwóch, albo i trzech :) Trochę więc żałuję, że po spadku z II ligi go nie sprzedałem, a kasy nie odłożyłem. W trzeciej i tak bym sobie pewnie poradził, a teraz miałbym niezłych podkoszowych. Ale to jest gra nie tylko sportowa, ale także w bardzo znacznym stopniu ekonomiczna. Nie spodziewałem się, że ceny polecą aż tak bardzo. Mój błąd. Nie można jednak mówić, że obecne ceny są niesprawiedliwe. Po prostu elementem BB jest ekonomia, w której jak się okazuje nie jestem zbyt dobry :)