Basketbol Asy'da yaygın bir spor değil. Dünya Şampiyonalarına falan bakın, veya NBA'de kaç tane asyalı oyuncu var, belli oluyor oradan.
Kullanıcı sayısının daha yüksek olduğu zamanlar da vardı. Ama üzerinden herhalde 15 sezon falan geçti. Oyun o zaman daha mı zevkliydi hatırlamıyorum, ama net olan bazı şeyler var:
1- Reklam yapmayı bilmiyorlar kesinlikle, oyun kimseye ulaşmıyor, herhangi bir sitede bannerda falan görünmüyor, görünse bile nadiren.
2- Basketbol menajerlik oyunları biraz karışık sanırım. Bu oyunda farklı değil pek. İnsanlar oyuna başlasa bile bir yerden sonra bir şeyler oturmayınca bırakıp gidiyorlar.
3- Halihazırda oynayan oyuncuları tutmak için herhangi bir çaba sarfetmiyorlar. Oyun bir yerden sonra tekdüze oluyor, ve BB yönetiminin buna bir çaresi yok. Zaten buldukları çözümler de genelde 'Ne alaka şimdi bu' şeklinde oluyor. Oyun motoru asla tam düzelmiyor, maç esnasında takımı yöneten koçun ne yaptığı belli değil, antrenman sistemini tam olarak kaç kişi çözdü bilmiyoruz. Çözüm olarak arenaya fast food zinciri falan açıyoruz işte. Bu da oynayanları kaçırıyor.
Rakamdan tam emin değilim ama bir dönem 50 bin kişi hatırlıyorum ben bu oyunda. Türkiye'de 5.lidge bile aktif menajerler vardı. şimdi 4.ligler bile boş. Ülkeler birleştiriliyor, çünkü kullanıcı sayıları çok az.