Nos, akkor én döntöttem, és leadtam a szavazatomat. A másik két jelölt közül választottam (már legalábbis akik kampányolnak). Személy szerint a világon semmi bajom veled, ha megválasztanak, akkor remélem, hogy sikeres kapitány leszel, és együtt tudunk majd működni. De a puszta tények alapján nem szavazhattam rád (fenntartva azt, hogy az enyém csak 1 szavazat, és pont ugyanannyit számít, mint bárki másé).
""Szerintem ne cseréljük fel a szerepeket, én vagyok a te véleményedre kíváncsi. Én adjak meg induló skilleket? Miért?"
Azért amiért leírtam."
Nézd, aki jelölteti magát ide kapitánynak, szerveznie kell majd a scoutok munkáját, és nem tud többszöri kérésre sem kapásból idedobni néhány skillt és pár célszámot, hogy mit szeretne elérni, és az edzést mire hangsúlyozná ki, az az én szememben nem jó jelölt. Ismét bocs a kritikáért, de van már jónéhány játékos kint átadón, a fórumokban felsoroltak több magas pottal rendelkezőt is, most meddig tartott volna választani egyet-kettőt. Már ha akartad volna. A valós példa lett volna a legjobb, elvégre is azzal az alapanyaggal kell majd dolgozni, ami most van.
"Igen ez nem újdonság. És? Nyílván azt ifije válogatja, hogy kit mire miért edzenek, van akin látszik, hogy kevés az induló skill u21-hez, de válogatottra odaérhet, ez rendben is van."
Na igen, ez a szokásos szűklátókörűség, nem először van ilyen. Természetesen nincs szó arról, amit itt írsz, hogy az U21-re alkalmatlan játékosokkal majd szenvedünk a válogatottnak, és a minőséget meg brusztoljuk alapskillesnek. Nagy gond lenne, ha így lenne, sőt, ha ebbe az irányba megyünk, akkor inkább én hagyom ott a scoutolást, mert értelmetlennek látnám a munkát. Márpedig multisra nehéz valakit úgy edzeni, ha 3 szezonon át brusztoljuk U21-re. Ez az U21 és a válogatott közötti fő együttműködés alapja, mert ebből eddig is elég sor súrlódás volt már. Nem utal túl nagy kompromisszumkészségre, amit írsz. Válogatottra nem lehet 8-as pot alatt edzeni, kevesebb a játékosanyag, U21-re pedig egy 7-es, jó esetben még egy 6-os is odaérhet.
"Ami a taktikát illeti. Ha úgy gondolom, hogy gyors passzt fognak játszani, akkor 1-1ellent fogok védekezni, ez tiszta sor."
Látod, már megint abból indulsz ki, hogy eltalálod. Ha észrevetted, és azt az esetet boncolgattam, amikor nem találod el. Olyan márpedig van. Ilyen esetekre kell felkészülni, nem arra, amikor végigmenetelsz a VB címig, mert minden ellenfél megteszi azt a szívességet, hogy pont azt csinálja, amit várunk tőle.
"Mint mondtam 1-2 ilyen játékos megdobja a variációs lehetőségeket, aztán, hogy használja ezeket a kapitány, vagy nem az már az ő dolga. De mivel ez felnőttválogatottra vonatkozik elsősorban. így engem annyira nem érint jelen esetben :)"
Természetesen érinti az U21-et is. Egyrészt rá kell venni több tulajt, hogy ilyen játékost fejlesszen, márpedig ez meglehetősen nehéz dolog. Ugyanis nagyjából azt jelenti majd, hogy alacsonyan kell hagyni a védekezést, azaz az illető gárdáját a nevelési időszak alatt gyepálják majd az ellenfelek, és már 2 szezon után visítani fog, hogy a védekezés... Márpedig a tulajok négyötöde azzal jön a kapcsolatfelvétel során, hogy a saját csapat...
Az meg végképp nem mindegy, hogy a válogatott milyen játékosokat kap majd U21-ből, mert ha meglátok egy 18 éves garnitúrát, akkor 6-7 szezon edzésmunkát kell előre látni, és nem mindegy, hogy melyik szezonban és milyen mértékben kap szerepet ebben a védekezés edzés.
Megjegyzem (szigorúan saját vélemény), hogy a lepattanó túlbrusztolása régi hiba a BB-ben.
Last edited by kaygee at 4/21/2011 5:07:07 PM