BuzzerBeater Forums

BB Hellas > Τώρα τί κάνουμε;

Τώρα τί κάνουμε;

Set priority
Show messages by
This Post:
00
185914.65 in reply to 185914.64
Date: 5/30/2011 5:33:07 AM
Αφροδίτη Ζωγράφου
IV.15
Overall Posts Rated:
337337
Φίλε sugar, παραείσαι ευερέθιστος. Άποψη μου είναι ότι στην παρούσα φάση το να θες να πουλήσεις τα ασημικά σου είναι ό,τι πιο βλακώδες μπορείς να κάνεις. Με τους καραγκιόζηδες-μειοδότες που έχεις σαν κυβέρνηση κινδυνεύεις να πουλήσεις τα σημαντικότερους δημόσιους πυλώνες έναντι πινακίου φακής. Είπες πιο πάνω ότι ακόμα και αν πουληθούν θα παίρνει φόρους το κράτος. Ναι, αλλά δεν θα έχει τα καθαρά κέρδη των εταιρειών που πλέον θα είναι ιδιωτικές και θα τρώνε άλλοι. Όπως πολύ σωστά είπες, σε περιπτώσεις κρίσης και τρομακτικής ύφεσης δεν κάνεις ΠΟΤΕ περικοπές ούτε σε δώρα, ούτε σε μισθούς, όπως έκαναν οι "σοφοί" της κυβέρνησης. Με λίγα λόγια δεν επιδεινώνεις άνευ λόγου και ουσίας την αγοραστική δύναμη του κόσμου, διότι αν πριν αγόραζε 3, τώρα θα αγοράζει 2. Αυτό σημαίνει μικρότερη κατανάλωση, άρα μικρότεροι τζίροι στις επιχειρήσεις, άρα λιγότεροι εισπραττόμενοι φόροι. Το συμμάζεμα δημοσίων δαπανών δεν γίνεται αποκλειστικά με τις περικοπές σε ΔΕΚΟ -χωρίς να τις αποκλείω φυσικά-, αλλά:

1) Παύση των πληρωμών του κράτους προς τα κόμματα (κάθε χρόνο γύρω στα 250εκ € ίσως και παραπάνω)
2) Μείωση των βουλευτικών, άρα και δικαστικών αποζημιώσεων -άλλωστε και η δικαιοσύνη είναι τραγική κομμάτι και αυτή της διαφθοράς- τουλάχιστον κατά 50%.
3) Απόλυση -μόνο σε αυτήν την περίπτωση- των δημοσίων υπαλλήλων που μπήκαν με κομματικά κριτήρια, φωτογραφικά και όχι μέσω ΑΣΕΠ ή γενικότερα κάποιας προκήρυξης. Το να λέμε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και τελικά να απολύσουμε αυτούς που μπήκαν με ΑΣΕΠ, δεν είναι δίκαιο, αλλά απαράδεκτο.
4) Μείωση μισθών και περιορισμός των golden boys των ΔΕΚΟ και περιορισμός κατά πολύ των τεμπελχανάδων γενικών και ειδικών γραμματέων, που το μόνο που κάνουν είναι να πληρώνονται, ενώ οι φορείς με τους οποίους ασχολούνται είναι συνεχώς ζημιογόνοι. Άρα γιατί τους βάζουμε εκεί; Ανώτερος μισθός γενικού γραμματέα υπουργείου ή διευθ. συμβούλου ΔΕΚΟ 3000€.
5) Άρση των προκλητικών προνομίων των υπαλλήλων της Βουλής και εξισορρόπηση με των υπόλοιπων δημοσίων υπαλλήλων (μέσω ενός δίκαιου ενιαίου μισθολογίου και όχι αυτού που πάνε να περάσουν).
6) Κλείσιμο των κατά τόπους γραφείων των κομμάτων σε όλη τη χώρα (δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να πληρώνουμε και τα κομματικά γραφεία τους)
7) Σοβαρές πολιτικές περιορισμού κόστους των ΔΕΚΟ και όχι συνεχής και μόνο τιμολογιακή πολιτική. Λ.χ. στην ΔΕΗ εκμετάλλευση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, περιορισμός εξάρτησης από υδρογονάνθρακες (πετρέλαιο, φυσικό αέριο) που επηρεάζονται από διεθνείς παράγοντες (κερδοσκοπία κυρίως), αύξηση των τιμολογίων στις βιομηχανικές μονάδες (που πληρώνουν ελάχιστα) και μείωση αναλογικά στα οικιακά τιμολόγια.
8) Ακριβής καταμέτρηση δημοσίων υπαλλήλων και μεταφορά των υπεράριθμων σε θέσεις, που πραγματικά χρειάζονται στήριξη και όχι αυτήν την ηλιθιότητα που κάνει η κυβέρνηση να παίρνει υπάλληλο από τον ΟΣΕ και να τον βάζει γραμματειακή υποστήριξη λ.χ. Επίσης, κλείσιμο των δημόσιων επιχειρήσεων που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν (λ.χ. για αποξήρανση της λίμνης Κωπαΐδας, όταν αυτό έχει γίνει εδώ και χρόνια) και μεταφορά τους αλλού.
9) Φορολόγηση αν όχι κρατικοποίηση του συνόλου της εκκλησιαστικής περιουσίας. Δεν βλέπω το λόγο να υπάρχουν παπάδες-μάνατζερ (βλ. εφραίμ), αφού ο λόγος της ύπαρξης της Εκκλησίας είναι καθαρά πνευματικός και ελάχιστα κοινωνικός, όπως έχει καταντήσει. Με τον τρόπο αυτόν αποφεύγεις (όχι βέβαια απαραίτητα) τα σκάνδαλα τύπου Βατοπεδίου

Last edited by epanastatis79 at 5/30/2011 5:36:04 AM

This Post:
11
185914.66 in reply to 185914.65
Date: 5/30/2011 5:33:56 AM
Αφροδίτη Ζωγράφου
IV.15
Overall Posts Rated:
337337
10) Έλεγχος των κρατικών δαπανών στα Νοσοκομεία, την μεγάλη πληγή. Διορισμός διευθυντών-μάνατζερ στην διοίκηση τους και όχι κομματόσκυλων, που δεν έχουν ιδέα τί τους γίνεται. Θα ελέγχονται κάθε μήνα για τις επιδόσεις τους από ανεξάρτητο κλιμάκιο ή απευθείας από τον Υπουργό Υγείας και αν διαπιστώνεται συνέχιση της σπατάλης και διόγκωση τους χρέους, θα έχουν κατευθείαν ποινικές κυρώσεις. Τότε να δούμε αν οι γιατροί και οι νοσοκόμοι θα μπορούν να κάνουν αυτά που κάνουν. Όσον αφορά τα Νοσοκομεία. ΚΑΜΙΑ νοσηλεία αλλοδαπών ή ατόμων που δεν έχουν βιβλιάριο και φυσικά χρέωση των αλλοδαπών (πράγμα που δεν γίνεται τώρα και σαν μ....ες πληρώνουμε την νοσηλεία τους).

2) Φίλε mamuwalde, δεν έχω μπλέξει καθόλου τα πράγματα. Αλλά δεν μπορώ και να ακούω επί 3 μέρες για την ΔΕΗ και τον ΟΤΕ σαν να αποτελούν την λύση όλων των προβλημάτων. Αποκρατικοποίηση αυτών των 2 δεν θα έλυνε το πρόβλημα. Ο ΟΤΕ ουσιαστικά ιδιωτικός είναι. Δυστυχώς και συ απαντάς με παράδειγμα για μια εταιρεία τσιγάρων, που είναι απλά σταγόνα στον ωκεανό. Επίσης, θα ήθελα να προτείνω αναπτυξιακά και διάφορα άλλα μέτρα που θα έχουν στόχο περισσότερα έσοδα.
1) Φορολόγηση των εταιρειών που έχουν παραγωγικές μονάδες σε ευαίσθητες χώρες, εχθρικές, κατά το λεγόμενον (Τουρκία, Σκόπια, Αλβανία κτλ). Έτσι με την παράλληλη ελάφρυνση των φορολογικών συντελεστών στην Ελλάδα θα είναι περισσότερο εύκολο να ξαναγυρίσουν οι μεγάλες βιομηχανίες στην χώρα μας. Κέρδος θα είναι η επιστροφή τους και η έμμεση οικονομική ζημιά στους «εχθρούς» μας
2) Πτώση του Φ.Π.Α. στο 15% και του μικρού στο 5%.
3) Φορολόγηση 80% στις υπεράκτιες εταιρείες και ποινική δίωξη στους φοροδιαφεύγοντες.
4) Υποχρέωση των Ε.Ε. να στέλνουν μηνιαίες καρτέλες εσόδων στις Εφορίες, ώστε σε περίπτωση που 1,2,3 μήνες φαίνονται μηδενικές οι απολαβές τους να περνά έλεγχο των περιουσιακών του στοιχείων και της μεταβολής αυτών. Έτσι θα σταματήσουν να είναι μόνιμα υποζύγια οι συνταξιούχοι, οι μισθωτοί και οι δημόσιοι υπάλληλοι.
5) Φορολόγηση της σημαίας στην ναυτιλία. Όσα ελληνικής κτήσης πλοία έχουν ξένη σημαία θα φορολογούνται περαιτέρω. Επίσης, υποχρέωση των πλοιοκτητών να έχουν μόνο έλληνες σαν πλήρωμα και όχι να υπάρχει το φαινόμενο ελληνικό πλοίο να μην απασχολεί κανέναν έλληνα.
6) Επιστροφή στην Ελλάδα του 1 τρις € σε καταθέσεις, που υπάρχουν στην Ελβετία. Αν υπάρξουν αντιδράσεις από τους κατόχους, φορολόγηση 80%. Με 1 τρις € δεν χρειάζεται συνέχεια να εγγυόμαστε σαν κράτος για τις τράπεζες (άλλωστε δεν θα υπάρχουν ιδιωτικές τράπεζες) μεγαλώνοντας έλλειμμα και δημόσιο χρέος. Φορολόγηση αυτού του 1 τρις με 5% (πολύ μικρή σε σχέση με αυτά που κατέχουν) άρα επιπλέον έσοδα 50 δις €.
7) Κρατικοποίηση των τραπεζών που έλαβαν ενίσχυση, δημιουργία δημόσιου πυλώνα τραπεζών με 3-4, ώστε να υπάρχει ανταγωνισμός ή δημιουργία μιας υπερτράπεζας (που θα είναι και η μοναδική κατά το πρότυπο της παλαιάς Εθνικής Τράπεζας), ώστε και να υπάρχει έσοδο για το κράτος, από τα δάνεια που θα παρέχει με μικρό επιτόκιο ως 3% και να υπάρχει φθηνό χρήμα για επιχειρήσεις και ιδιώτες, πράγμα που θα βοηθήσει και στην ανταγωνιστικότητα των τιμών, λόγω του ότι στο κόστος των προϊόντων μπαίνουν και τα έξοδα των τοκογλυφικών επιτοκίων της τράπεζας και να μην οδηγεί τους ιδιώτες σε αυτοχειρίες, επειδή δεν θα μπορούν να πληρώσουν. Αν δεν μπορούν να πληρώσουν δόσεις, να υπάρχει περίοδος χάριτος 3 μηνών. Με φθηνό δάνειο τα προϊόντα θα είναι φθηνότερα λόγω κόστους χρήματος. Οι κρατικές τράπεζες θα διοικούνται και αυτές, όπως είπα και για τα Νοσοκομεία πιο πάνω, από τεχνοκράτες, των οποίων οι μισθοί δεν θα πρέπει να ξεπερνάνε τα 3000€ (εκτός ύστερα από πολλά χρόνια στην ίδια θέση και αν έχουν επιτυχίες).
8) Έλεγχος όλων των κρατικών προμηθειών από την αρχή της Μεταπολίτευσης, ώστε να εμφανισθεί ποιος υπερκοστολόγησε τα έργα, ποιοι έφαγαν και να ζητηθούν πίσω τα λεφτά ή να γίνουν μηνύσεις στις εταιρείες και να ζητηθούν αποζημιώσεις με προσαυξήσεις (τύπου Siemens, Thyssen, Benz, Hohtief κτλ).

Last edited by epanastatis79 at 5/30/2011 5:56:17 AM

This Post:
00
185914.67 in reply to 185914.66
Date: 5/30/2011 5:34:58 AM
Αφροδίτη Ζωγράφου
IV.15
Overall Posts Rated:
337337
9) Έλεγχος των κερδών των εταιρειών που διαχειρίζονται τα διόδια και τα υπόλοιπα δημόσια έργα. Αν φανεί ότι έχουν κερδίσει αυτά που έλεγε η σύμβαση, να γίνει άμεση επιστροφή στο κράτος, να κλείσουν κάποιοι σταθμοί διοδίων ή αν μείνουν ως έχουν, να μειωθεί το αντίτιμο σε τιμές κάτω του 1€. Υπάρχει αλλιώς και η χιλιομετρική χρέωση, όπως ισχύει στην Ιταλία, που είναι και πιο δίκαιη. Δεν είναι δυνατόν να πληρώνουμε 25€ μόνο σε διόδια για να πάμε Θεσσαλονίκη ή να πληρώνουμε 2,80€ στην Αττική οδό είτε είναι να βγούμε στην επόμενη έξοδο ή στο τέλος της.
10) Συμμετοχή και όχι παραχώρηση σε ιδιώτες των μεγάλων έργων για εκμετάλλευση. Το κράτος θα βγάζει ομόλογα (εσωτερικός δανεισμός δηλαδή) για την δημοπράτηση δημοσίων έργων μεγάλης κλίμακας και οι πολίτες, ουσιαστικά, θα χρηματοδοτούν το έργο, λαμβάνοντας ένα ποσό, ως τόκο, αντί το ίδιο πράγμα να το κάνουν οι τράπεζες και να καταχρεώνουν το κράτος, άρα εμάς.
11) Σταδιακή απελευθέρωση εναλλακτικών πηγών καυσίμων για φθηνότερα και ποιοτικότερα καύσιμα με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος. Το υδρογόνο είναι μια λύση, το οποίο δεν έχει και απόβλητα σαν κατάλοιπα, αλλά αποσταγμένο νερό.
12) Χτύπημα του κυκλώματος των μεσαζόντων σε όλες τις παραγωγικές φάσεις της οικονομίας. Έτσι επιτυγχάνεται μικρότερο κόστος προϊόντος στο ράφι, εξαφάνιση των στρεβλώσεων που τόσα χρόνια επιβάρυναν τους πολίτες και την οικονομία και τελικά προτίμηση εγχώριων από τα εισαγόμενα προϊόντα. Σε αυτήν την περίπτωση ίσως μια λύση θα ήταν η επιβολή φόρου στις εισαγωγές, ώστε να μειωθούν ή να δοθεί μεγαλύτερη ώθηση σε επενδύσεις ίδρυσης παραγωγικών μονάδων.
13) Χτύπημα της παραοικονομίας, ιδίως του παράνομου εμπορίου, που μπλέκουν κυρίως μετανάστες, διότι κάθε χρόνο απορρέουν από την Ελλάδα 20 δις €. Η δόση του μνημονίου, που περιμένουμε είναι 15 δις €. Επίσης, απέλαση του συνόλου των μεταναστών (νόμιμων και μη), που αποτελούν μόνιμη πληγή για την χώρα -κυρίως οικονομική- και ποσόστωση τους στο 1% του πληθυσμού (δηλαδή περίπου 110.000 μετανάστες σε όλη την Ελλάδα). Όχι να μπαίνουν όσοι θέλουν, αλλά να γίνεται ιατρικός έλεγχος, γνωστικό επίπεδο, κριτήρια για το τι ειδικότητες χρειάζονται στην χώρα κτλ. Η οικονομική ζημιά των μεταναστών πλην του παραεμπορίου είναι τεράστια, διότι επιβαρύνουν τις συγκοινωνίες, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα νοσοκομεία με αποτέλεσμα μεγάλο οικονομικό έμμεσο κόστος.
Φίλε mamuwalde, αυτά για να μην νομίζεις ότι τα έχω μπλέξει. Μπορώ να πω και άλλα, αλλά θεωρώ ότι δεν πρέπει να γίνουν όλα μαζί (το άρθρο 13 σίγουρα πρώτο), διότι χρειάζεται σταδιακή αλλαγή και όχι βίαιη προσαρμογή, διότι μπορεί τελικά να φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα. Και δεν αναφέρομαι ξανά ούτε στις πολεμικές αποζημιώσεις, ούτε στην επιτροπή λογιστικού ελέγχου του χρέους και διαγραφής του απεχθούς, διότι δεν αποτελούν αναπτυξιακά μέτρα.

Υ.Γ. Ελπίζω να σας κάλυψα, διότι καθόμουν και έγραφα για ώρες χθες βράδυ :):):):)

This Post:
00
185914.68 in reply to 185914.67
Date: 5/30/2011 5:42:05 AM
Αφροδίτη Ζωγράφου
IV.15
Overall Posts Rated:
337337
Κάτι επίσης που ξέχασα στις περικοπές δημοσίων δαπανών είναι το εξής:
Περικοπή των επιδοτήσεων στους πλοιοκτήτες για να μας εκβιάζουν ότι αν δεν τα πάρουν δεν θα καλύψουν τις άγονες γραμμές. Αν δεν θέλουν, θα υπάρξει κρατική γραμμή που θα εξυπηρετεί και άρα θα αναγκαστούν να το κάνουν και χωρίς επιδοτήσεις. Βούληση θέλει, όχι κάτι άλλο.

This Post:
00
185914.69 in reply to 185914.65
Date: 5/30/2011 6:09:29 AM
Overall Posts Rated:
1414
Φίλε sugar, παραείσαι ευερέθιστος.

Ναι ειμαι φιλε...
και θα ησουν και εσυ αν προτεινες αποκρατικοποιησεις και ησουν με την πλατη στον τοιχο, να σε ρωτανε τα παντα, να σου λενε δεν μου απαντας εδω και αποφευγεις το εκει και να πρεπει να δικαιολογησεις γιατι ο προυπολογισμος λεει Τομεις Ασφαλισης Προσωπικου ΔΕΗ 710 και πανε στην γενοπ.

Πραγματικα ρε παιδια, εγω τα εκανα ή εγω φταιω?
Εσυ δεν θα απαντουσες?
Προς τι ολα αυτα , ειμαστε σε πολεμο, δεν μου απαντησες αυτο, ειπε εκει στο τριτο κομα δεξια κτλ.Αν πιστευεις πως ετσι κανουν συζητηση ανθρωποι και δεν ερεθιζονται τοτε ειμαι μαλακας , οχι υπερευαισθητος.

Μου γραφεις μια λιστα η οποια μπορει να εχει 3 σημεια διαφορα με αυτα που εχω προτεινει εγω και την παρουσιαζεις σαν να με κολλησες στον τοιχο.Ολα αυτα γιατι ειπα πουληστε. Οκ μην πουλατε τιποτα, αυτο θα μπορουσες να το κανεις οταν ξεκινησε το μνημονιο , αλλα 1,5 χρονο τωρα δεν εχεις κανει σαν κρατος τιποτα και τωρα εισαι αναγκασμενος να πουλησεις

Φταιω εγω για αυτο?Ειπες τι να κανουμε σημερα, να πουλησουμε, οχι πριν 1,5 χρονο.

Δεν σε αφηνουν οι δανιστες σου να κατεβασεις το φπα και απαγορευεται απο το ευρωπαικο δικαιο να βαλεις δασμους σε χωρες οπως τουρκια κτλ.Φταιω εγω για αυτο?

Δεν μπορεις να φορολογησεις παραπανω ξενη σημαια , λογω ευρωπαικης επιτροπης ανταγωνισμου.Φταιω εγω για αυτο?

Πως θα φερεις τα λεφτα πισω απο την Ελβετια και θα τα φορολογησεις και με 80%?Πες μου νομικα πως γινετε ή αν εχει ξαναγινει.

Αμα θες θα σε κανω και εγω ευερέθιστος και θα σου βγαλω οτι εχεις γραψει κοτσανα να δω πως θα αντιδρασεις.

This Post:
00
185914.70 in reply to 185914.69
Date: 5/30/2011 6:34:50 AM
Αφροδίτη Ζωγράφου
IV.15
Overall Posts Rated:
337337
Φίλε μου λυπάμαι, αλλά αν δεν ξέρεις να συζητάς, μην το κάνεις.

1) Είπα φορολόγηση των δραστηριοτήτων μιας ελληνικής εταιρείας στις δραστηριότητες στο εξωτερικό. Δεν θα είναι δασμός. Τόσα παράθυρα υπάρχουν, βρες ένα. Επίσης, με το δεδομένο ότι θα έβγαινες από το Μνημόνιο, έχεις το δικαίωμα να κατεβάσεις όποιον φόρο θες, άρα και το Φ.Π.Α.
2) Δεν γνωρίζω ακριβώς το θέμα της σημαίας, αλλά δεν νομίζω να υπάρχει θέμα με τις σημαίες τρίτων χωρών. Δεν μίλησα για σημαίες Ε.Ε. Οι περισσότερες είναι κάτι Λιβερίες και Δυτικές Σαμόα, που με τις λίγες γνώσεις που έχω δεν είναι στην Ε.Ε. Επιφυλάσσομαι να το ψάξω όμως. Τροφή για προβληματισμό.
3) Δεν είπα 80% φορολόγηση, είπα ότι θα τους υποχρεώσεις να τα φέρουν εδώ δια νόμου και θα τους φορολογήσεις με 5%. Σε τέτοια περίπτωση γίνε και λίγο χούντα, κακό δεν είναι.

Πίστεψε με εγώ δεν είπα ότι είναι κοτσάνες αυτά που λες. Απλά σε ακούω να λες συνέχεια για τον ΟΤΕ και την ΔΕΗ λες και είναι τα μόνα προβλήματα. Το ότι έχουν τρομερές ανελαστικές δαπάνες, είναι γεγονός, αλλά μην θεωρούμε αυτό ως το μόνο υπαρκτό πρόβλημα. Η χώρα είναι ένα χάος. Φαίνεσαι άτομο που γνωρίζεις. Κάνε επιμέρους προτάσεις να συζητήσουμε και μην αναλώνεσαι στο να γίνεσαι εριστικός, να θεωρείς ότι τα ξέρεις όλα και να υποτιμάς τους άλλους. Ο διάλογος βγάζει τα καλύτερα αποτελέσματα, όταν είναι γόνιμος, όχι όταν προσπαθείς να επιβάλλεις την άποψή σου ως σωστή.

This Post:
00
185914.71 in reply to 185914.69
Date: 5/30/2011 6:35:42 AM
Overall Posts Rated:
1414
Να πω και κατι τελευταιο γιατι πραγματικα δεν βλεπω το λογο να αμυνομαι λες και ειμαι ο ΓΑΠ.

Το νημα λεει τι να κανουμε... προφανως σημερα, οχι πριν 1,5 χρονο. Σημερα εισαι σε μια κατασταση που δεν σου δεινουν λεφτα αν δεν κανεις αποκρατικοποιησεις.Οκ παιδια μαζι σας, δεν πουλαμε. Πειτε σας παρακαλω αν εχετε τα λεφτα της πεμπτης δοσης και του 12-13 προχειρα.Η τραπεζα της Ελλαδος ειπε πως εχουμε περιπου 20δις αποθεματικα.Αφου δεν πουλαμε ,αρα δεν δανιζομαστε πειτε μου σας παρακαλω με τι λεφτα θα κινηθειτε τα επομενα χρονια.

This Post:
00
185914.74 in reply to 185914.70
Date: 5/30/2011 6:43:47 AM
Overall Posts Rated:
1414
Απλά σε ακούω να λες συνέχεια για τον ΟΤΕ και την ΔΕΗ λες και είναι τα μόνα προβλήματα.

Εχεις παρακολουθησει την συζητηση?Λεω πουθενα πως οτε και η δεη ειναι τα μονα προβληματα ή με ρωτανε και απανταω?

Κάνε επιμέρους προτάσεις να συζητήσουμε και μην αναλώνεσαι στο να γίνεσαι εριστικός, να θεωρείς ότι τα ξέρεις όλα και να υποτιμάς τους άλλους.

Τις προτασεις μου τις εχω κανει ηδη, ξαναρωταω εχεις παρακολουθησει την συζητηση?
Δεν θεωρω οτι τα ξερω ολα,απανταω σε οτι με ρωτανε.

Επίσης, με το δεδομένο ότι θα έβγαινες από το Μνημόνιο

Αυτο απο ποτε εγινε δεδομενο?

Φίλε μου λυπάμαι, αλλά αν δεν ξέρεις να συζητάς, μην το κάνεις.

Οκ, αφεντικο. Εξαλλου το δις εξαμαρτειν ουκ αντρος σοφου.

This Post:
00
185914.75 in reply to 185914.72
Date: 5/30/2011 6:56:59 AM
Αφροδίτη Ζωγράφου
IV.15
Overall Posts Rated:
337337
Φυσικά μόνο ελληνικό πλήρωμα και δεν κατανοώ το τί εννοείς καλύτερες προϋποθέσεις. Φορολογία; Είπα ότι γενικότερα θα δώσεις κίνητρα με χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές και βάση αυτών θα κινηθείς, άρα με αυτό το δεδομένο δεν θα υπάρχουν καλύτερες προϋποθέσεις.
Το παραεμπόριο, φίλε μου, αν δεν το γνωρίζεις είναι 20 δις € / χρόνο. Εντάξει, είναι μικρό για σένα, όταν η δόση του Μνημονίου είναι 15 δις €. Αν γίνουν σωστές επενδύσεις και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι οι πτυχιούχοι θα βρουν δουλειά, διότι οι περισσότερες επιχειρήσεις πλέον προτιμούν να πάρουν έναν απόφοιτο Λυκείου ή ΙΕΚ και να τον εκπαιδεύσουν -πληρώνοντας τον φυσικά πολύ λιγότερο από έναν πτυχιούχο- πάνω στο αντικείμενο της δουλειάς. Τέλος, είναι ευκολότατο να βρεις ποιοί μπήκαν με "φωτογραφικά" κριτήρια στο Δημόσιο και να τους διώξεις, απλά κοιτώντας τα ΦΕΚ με τις προκηρύξεις και τις προσλήψεις. Άρα θα καούν μόνο τα ξερά. Σε αυτό που συμφωνώ εντελώς μαζί σου και με τον sugar είναι το σταθερό φορολογικό πλαίσιο. Προσθέτω επίσης και την χιλιοακουσμένη έκφραση "πάταξη της γραφειοκρατίας", διότι με αυτά που βλέπεις στις δημόσιες επιχειρήσεις και στα ταμεία, νιώθεις λες και είσαι στον καιρό του κομμουνισμού, ενώ είσαι ενταγμένος καθαρά στον δυτικό τρόπο οικονομίας. Αυτά.

Υ.Γ. Λες για τεχνοκράτες, είσαι σίγουρος ότι υπάρχουν τέτοιοι στο ελληνικό κράτος :):):):):) ;;;;

Υ.Γ. Μην φέρεσαι στους άλλους, λες και είναι είτε ηλίθιοι, είτε κατώτεροι. Και δίκιο να έχεις κάπου, το χάνεις. Άσε που είναι άσχημο, διότι δεν δείχνει σωστό τρόπο συμπεριφοράς. Με εκφράσεις του τύπου "δυστυχώς δεν κατάλαβες τίποτα από το παράδειγμα που έδωσα. οπότε θα το κάνω πενηνταράκια γιατί μάλλον πολλοί δεν κατάλαβαν γιατί έδωσα αυτό το παράδειγμα" ή "ο δημήτρης μάλλον θέλει να κάνουμε τη δουλειά της κυβέρνησης. τα έχει μπλέξει λίγο τα πράγματα" δεν δείχνεις συνομιλητής σοβαρής συζήτησης, αλλά μάλλον μιας συζήτησης που στο τέλος θα κάνεις τους άλλους να αποχωρήσουν.

Advertisement