BuzzerBeater Forums

Poland - I.1 > Sezon 55

Sezon 55

Set priority
Show messages by
From: darkonza

This Post:
11
312139.65 in reply to 312139.56
Date: 11/1/2021 9:14:34 AM
Młoty Stargard
PLK
Overall Posts Rated:
838838

to ze zagralem normala wynikalo jedynie z checi powalczenia o final jesli sztuk pokonal by ciebie a ja irona.

no i ok, jest wyjasnienie i mogło tak być
tylko teraz pytanie, gdybym to ja tak zagrał w cwiercfinale na wyjeździe a Ty grałbyś póxniej półfinał uwierzyłbyś mi takie tłumaczenie? ano nie uwierzyłbyś
mozna mi wiele zarzucic ale nie oszukiwanie.

no cóz są tacy co mówią ze luz to oszukiwanie, a jednocześnie uważają ze jak się z kimś umówią i go oszukają to oszukiwanie nie jest
co do luzu jako oszukiwania, rozejrzyj się wokół siebie, jak górnicy się umawiają na jakieś dopłaty z rządem, to jest w zasadzie to samo ale w realnym życiu, oni maja inni nie, jak się mundurowi umówili ze maja 100% płatne L4 a pozostali maja 80% to znów jest odpowiednik luzu w rzeczywistym życiu, albo w większej skali: jak USA robi duże "luzowanie ilosciowe" po ludzku mówiac "drukuje" nowe biliony dolarów to przez to ze świat rozlicza się w dolarach za surowce dla wszystkich na świecie nagle staje sie drozej a dla USA niekoniecznie bo przeciez maja wiecej dolarów, tak działa świat, tylko ludzie nie nazywaja tego oszukiwaniem tylko raczej "niesprawiedliwością" i takich przykłądów jest pełno ze gdzieś ktoś sobie robi lepie i moze "okolica" na tym stracić, w zasadzie to nawet jak jakaś firma dogaduje się z inna zamiast z Twoją to się to nazywa "wolnym rynkiem" a nie oszukiwaniem choć oni są do przodu a Ty jesteś stratny ze sie nie ząłapałeś, bardziej niż w BB

zaś ten drugi przypadek to prawdziwe oszukiwanie jak się ktoś umówi i łamie umowę, to o wiele większy kaliber i w życiu i w BB, choć jeśli chodzi o BB to nikomu od takich oszustw w życiu nie ubywa, a w życiu już tak

inna sprawa ze BB-cy takie oszukiwanie uwżają za coś "sprytnego", a jakbyś im narzekał na luz to chyba w ogóle nie wiedzieliby o co Ci chodzi

w każdym razie przygotuj się teraz na kolejki w których słabsi odpuszczaja lepszym na wyjazdach jeśli maja trudnego rywala w PP, to jest norma w lidze i akurat boty się skończyły więc własnie teraz pora na to

Last edited by darkonza at 11/1/2021 10:02:45 AM

From: kozlik4

This Post:
11
312139.70 in reply to 312139.69
Date: 11/2/2021 4:49:12 AM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40944094
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Po tym jak zmieniłeś nick na B.B. King zastanawiam się nad CT

This Post:
11
312139.71 in reply to 312139.66
Date: 11/2/2021 10:39:04 AM
Młoty Stargard
PLK
Overall Posts Rated:
838838
serio az tak ze polityke tutaj musiales porownac?

ok, moze byc co innego
wszystkie dziewczyny z Twojej okolicy któe umawiaja sie z facetami innymi niż Ty oszukują Cie, bo nawiązując relacje z innymi ograniczaja Twoje szans na relacje z nimi
tak ze możesz iśc i im wygarnąc prosto w twarz jakie z nich oszustki

próbuję Ci pokazać ze sytuacja w któej ktoś się na coś umawia i jest to jakimś niewielkim kosztem/ograniczeniem dla wszystkich dookoła jest zupelnie normalna nawet w realnym świecie
i zeby było jasne, nie usprawiedliwiam teraz siebie bo sie od dawna na luz nie umawiam, tylko tych którym się zdarza

nie daj boze sie z toba umowic i "oszukac oszusta" to bardzo zle i wtedy to jest oszustwo.

oczywiście ze tak, to zupełnie inny kaliber, w realnym życiu jak złąmiesz pisemną umowę (a takie zawierasz w BB) to grozi Ci sąd, natomiast za ubicie interesu kosztem tych co interesu z Toba nie ubijają - to nie grozi Ci niczym

This Post:
00
312139.72 in reply to 312139.67
Date: 11/2/2021 10:43:03 AM
Młoty Stargard
PLK
Overall Posts Rated:
838838
dziala tak jak napisal sztuk.
mocniejszy nie chce musiec odpierac w razie w ataku slabszego dlatego ustawia mecz. a dla slabszego jedyny sposob zeby wygrac czy powalczyc to normal i ewentualnie gdp co chce wykluczyc mocniejszy zeby nie tracic enta pod silnniejszych rywali jak i robic minuty.

koźlik się umawiał i czuje to dużo lepiej
działa na wszystkie mozliwe sposoby
czasem słabszy grał u siebie i chce sie umówić na luz z silniejszym bo chce mieć pewność ze utrzyma bonus z parkietu którego ten silniejszy nie ograniczy swoim normalem
najistotniejsze jednak jest umawianie się w PO, wtedy ten uważany za faworyta sie nie umawia (bo i tak nikt by nie chciał) a Ci słabsi czesto sie umawiali po to by budować enta na starcie z tym silniejszym
w wielu poprzednich sezonach czasem we mnie to uderzało, bo ja byłem uważany za tego silniejszego, no ale ze nie nosze krótkich spodenek to nie latałem po forach i nie płakałem że ten z tamtym umówił się na luz po to by dobrac mi sie do skóry

This Post:
22
312139.73 in reply to 312139.68
Date: 11/2/2021 10:50:15 AM
Młoty Stargard
PLK
Overall Posts Rated:
838838
przeciez dla mnie to trash talk taki for fun ;)

trash talk powiadasz....
na razie więc mamy sytuacje gdy Ty zarzucasz innym oszustwo co okazuje się bujdą, kreując się na "uczciwego", na obrońce moralnosci, ale przecież sam okazujesz się rzucającym bezpodstawne oskarżenia oszczercą, za takie coś w realnym zyciu (fałszywe oskarżenia) też grozi sąd
takoż okazuje sie ze obrońca moralnosci ścigajacy przestępców w BB sam staje się przestępcą fałszywie oskarażajać, pomawiajac innych userów, na to sa paragrafy w realnym życiu

This Post:
00
312139.74 in reply to 312139.64
Date: 11/2/2021 10:55:25 AM
Młoty Stargard
PLK
Overall Posts Rated:
838838
chyba masz rację, możliwe ze to GDP najmocniej wpłynęlo na ograniczenie umawiania się

a dwa...nie bez powodu napisałem wcześniej, że jest to gra SPOŁECZNOŚCIOWA (o czym tez nie należy zapominać), czyli gra w której relacje nie są bez znaczenia, a wręcz ta gra na nich bazuje. Bo przecież jeśli ktoś Cię nie lubi to może Cię co mecz częstować CT, czyli nawet jak jesteś top zespołem to masz problem

i tu tez racją, przypomniałeś mi ze wiele propozycji luzu (przynajmniej z mojej strony) wynikało z jakichś relacji
jak sie z kimś wymieni ze 100 przyjacielskich maili to wręcz wstyd był grać CT a nawet normala i czesto propozycja luzu wynikała włąsnie z takiego rodzaju pryjacielskich relacji, a nie chęci uzyskiwania jakichś bonusów na następne mecze, ot rodzaj zawieszenia broni między znajomymi,
który jednak nie zawsze miał miejsce, czasem po prostu dogadywało się że normalnie dalej gramy co kto chce i nikt sie nie obrazi na takie potraktowanie

Advertisement