Tylko potem bez narzekania , że nie dało się zrobić więcej do brakującego złota z ME..
Trochę zabawne są co niektóre komentarze:D To znaczy, że jak kupię JW to medal gwarantowany?;-)
Parcie na tego JW jest przeogromne. Osobiście nie do końca to rozumiem. Jak słyszę, że to legendarny grajek to sobie myślę, że faktycznie legendarny ale w jednym skillu;-) Tak samo w jednym jest okropny:P Gdyby tak wyciągnąć średnią z jego wszystkich skilli to jest w zasadzie znaczący:D Choć trzeba przyznać, że w sensie historii Polskiej NT to faktycznie JW już jest i pewnie jeszcze długo będzie legendą (
już 91 spotkań o stawkę w NT!)
Owszem swoją rolę spełnia (
szczególnie zadania ofensywne). Cenię w nim najbardziej
skuteczność, którą wierzę że zawdzięcza dużemu
doświadczeniu. W porównaniu do JW sprzed kilku sezonów to obecnie na pewno bardziej
wartościowy grajek. Nie podoba mi duża ilość
strat (ostatnio prawie połowę całego zespołu) i brak umiejętności
asystowania. Nigdy nie był w moim mniemaniu grajkiem decydującym o wynikach kadry. Według mnie dużo bardziej wartościowi dla kadry są obecnie tacy podkoszowi jak np.
Gurak czy
Rakus. Ich strata była by dla mnie bardziej dotkliwa, a dziura po nich trudniejsza do załatania.
Co prawda nie miałem za dużo możliwości by dobrze sprawdzić jakby wyglądała gra bez JW...ale wykorzystując te możliwości które miałem wnioskuję, że wcale nie musi być gorzej. Może nawet być lepiej. Tacy Włosi czy Hiszpanie mają takich grajków jak JW po kilku w składzie, a mimo to nie mają z nami łatwo. Może JW wcale nie jest kluczowy?:-) Czesi np. nie mają takich mutantów, a są bardzo poważnym kandydatem do medalu w tych ME.
Teraz pytanie czy warto wydawać nie małą kasę na JW? Czy bez względu na to czy znajdzie się w farmie czy np. u mnie nie lepiej by było przygarnąć kogoś innego i te pieniądze przeznaczyć na rozwój grajka bardziej przyszłościowego? Czy pomyśleć bardziej o tu i teraz i przejąć go z myślą o wyniku? Czy w ogóle JW tak znacząco wpływa na grę, że warto o niego powalczyć? Czy nie lepiej postawić już teraz np. na Anisiewicza który zapowiada się być już niedługo bardziej multiskillową wersją JW? Takie pytania sobie zadaję:-) Jest tych wątpliwości sporo i decyzja nie jest prosta...ale mam w sumie jeszcze prawie dwa dni na podjęcie decyzji.
PS. W podjęciu dobrej decyzji bardziej by mi pomogło umotywowanie swojego zdania, a nie tylko suche "bierz go!";-) Jeśli go wezmę to na pewno nie dlatego, że większość tego chce:P Przede wszystkim sam muszę mieć świadomość, że to ma sens.
Także bardzo bym sobie cenił gdyby ktoś postarał się mnie logiczne przekonać, że warto lub nie warto;-)Last edited by kozlik4 at 3/27/2012 10:18:52 AM