Poirytywany nieustannym płaczliwym brzęczeniem na forum jednego sfrustrowanego Sitha postanowiłem uciec na chwilę od problemów i udałeś się na wycieczkę. Poleciałem odebrać mój nowy miecz świetlny. I akurat gdy przelatywałem w okolicy, którą wy - Ziemianie nazywacie Pasem Oriona, to stwierdziłem, że warto zobaczyć co tam słychać u naszych młodych padawanów. No więc połączyłem się z nimi telepatycznie. I nagle wyczułem, że emanuje od nich większa moc niż ostatnio. Szybko spostrzegłem się, że po prostu jest ich więcej.
Zrobiłem szybkie śledztwo i okazało się, że szóste ligi w Polsce zostały już uruchomione, tabele są co prawda puste, ale są już fizycznie do nich przypisane drużyny i grają nawet mecze oraz mają zawodników.
Niestety nie ma wśród nich 18-latków, najmłodsi są 19-latkowie. A wśród nich jest trochę ciekawego narybku. Pytanie - czy ci zawodnicy są do uratowania czy straceni na zawsze w botach?
A ciekawych zawodników jest sporo. Lig 1-5 w Polsce jest 341 a szóstych 512, czyli 150% więcej.
W następnym poście lista (19 latkowie, potencjał 8+, pensje 6k+), 37 sztuk. Oczywiście mam też całą resztę (przykładowo zawodników z takim potencjałem i pensją w przedziale 5000-6000 jest 132.