Takže, keďže končím na poste trénera SR, patrí sa zhodnotiť svoje pôsobenie v hre..
Sezóna 7:
Zoznamovacia úvodná sezóna, v kvalifikácii až 4. prehry (Taliansko, Litva, Švajčiarsko, Estónsko). Celkovo slabý dojem, ale tím sa postupne vyvíjal k lepšiemu (výhra nad Ruskom).
Negatíva: Prehra s Estónskom, ktoré bolo na našej úrovni.
Pozitíva: Výhra so silným Ruskom, ktoré kvôli prehre s nami nepostúpilo..
Sezóna 8:
Najlepšia sezóna, skončili sme základnú časť Turnaja útechy s jedinou prehrou v Anglicku o 5b. V play-off nás porazili Srbi vo štvrťfinále (hrali CT proti normal). Tento zápas ma až tak veľmi nemrzel, lebo keby hráme CT aj my, síce by sme asi vyhrali, ale Turnaj by sme aj tak nevyhrali, čo nič neriešilo..
Negatíva: S dobrou náladou sme to nedotiahli do semifinále resp.finále Turnaja útechy.
Pozitíva: Výhra s Mexikom doma TIE vs. CT v play-off Turnaja útechy.
Sezóna 9:
Nabažený výhrami z posl.sezóny sme zdolali nepríjemné menšie krajiny v kvalifikácii, prišla prehra o 3b so Švajčiarmi ale následne výhra s Lotyšmi nás držala na postupovej priečke v kvalifikácii. Dve kolá pred koncom bolo jasné, že ak zdoláme Litvu postúpime kolo dopredu, ak by sme prehrali, musíme zdolať Turecko a mať lepšie skóre ako Litva. Keďže na lepšie skóre sme nemali, hral som CT proti Litve s tým, že ak vyhráme máme postup a veľký úspech, ale na Litvu zahrať nevieme, má skvelú obranu (Hrali sme 2.zápasy s Litvou v Sezóne 7 a 9 (kvalifikačné)- dali sme im 89 resp. 71 bodov. (najmenší a 3.najmenší počet bodov, ktoré sme dali vôbec za 4 sezóny!). Zápas s Turkami bol už o ničom navyše Turci ho hrali CT proti Normal- prehra o 5b.
Negatíva: Nepostup aj keď sme boli blízko (prehra so Švajčiarmi o 3b, Litvou o 12b)
Pozitíva: Boli sme reálne v hre o postup do posl.zápasu. Porazili sme Lotyšov, trápili favoritov.
Sezóna 10:
Sezóna sklamania a smoly. V Turnaji útechy prehra hneď v úvode v silnom Poľsku (Normal proti nášmu TIE). Prehra v Nórsku (pre mňa stále záhadná, ako mohli byť tak úspešní). Popri 2 prehrách sme zdolali silné Maďarsko, Ukrajinu doma a dobrú Malajziu vonku. V play-off vypadnutie s Holandskom vonku..
Negatíva: Prehra v Nórsku!
Pozitíva: Porážka Maďarov a Ukrajiny, výsledky s nízkym počtom inkasovaných bodov.
Celkovo sme boli blízko prekročenia vlastného tieňa – vyťažili sme maximum v sezóne 9. Výborný výsledok v sezóne 8. Naopak slabé výsledky v sezóne 7 a 10 (vždy kvôli 1 prehratému zápasu, čo nemusel byť –Estónsko, Nórsko).
Čiže by som sa ohodnotil známkou: 2-
Ako som uviedol v nešťastných sezónach rozhodol vždy 1 zbabraný zápas o celkovom neúspechu, teda každý jeden súťažný zápas je dôležitý. Za 34 súťažných zápasov za 4 sezóny sme len 1x prehrali, keď sme boli favorit (Nórsko), a 2x keď sme boli na rovnakej úrovni (sezóna 7 Estónsko a možno Švajčiarsko).
Za 4 sezóny sme mali bilanciu v súť.zápasoch 22-12 (39-15 celkovo)
Pred 4.sezónami sme boli 40. v rebríčku (175,5b) teraz sme tiež 40. (206,6b)
Celkovo som teda nie príliš spokojný, lebo som nepriniesol úspech, ktorý som chcel. Na druhú stranu verím, že som prispel k naštartovaniu reprezentácie a komunity. Určite je po mne preberie nový tréner v lepšom stave ako som ju preberal ja.
zajino
1 BBB, 25 Leagues, 11 Tournaments, 3 Europe Titles (SVK), 2 World Bronzes (SVK), 2 Europe Bronzes (SVK,FRA), 51 Seasons NT coaching