BuzzerBeater Forums

BB Poland > Doping (farmakologia) w sporcie

Doping (farmakologia) w sporcie

Set priority
Show messages by
This Post:
00
243561.67 in reply to 243561.65
Date: 6/14/2013 10:09:28 AM
Overall Posts Rated:
296296
no wiem że nie ma :P ale co ciekawszego można puszczać o 2 w nocy w sezonie gdy większośc transmitowanych sportów już zakończyło sezony.

a pooglądać dunki LBJ albo maszynowe strzelanie Allena, bezcenne :)

From: darkonza

This Post:
22
243561.68 in reply to 243561.66
Date: 6/14/2013 12:09:30 PM
Młoty Stargard
PLK
Overall Posts Rated:
840840
Jakieś 2 lata.
Ogólnie jak rozmawiam z ludźmi z rożnych krajów to wszyscy podają USA jako przykład braku dyskryminacji.

mają dobry PR w tym USA, bo jak się zrobi sprytne badanie to wychodzi dramat
http://www.trystero.pl/archives/12898
artykuł pokazuje że ilość ludzi używającej maryśkę jest podobna wśród białych i czarnych, natomiast karani za posiadanie są głównie czarni, ale to widac dopiero jak się pozbiera dane, bez tego wydaje się że jest ok

taki dowcip był
w USA pani mówi do dzieci:
- od dziś koniec z rasizmem, nie ma dzieci białych i czarnych, od dziś wszystkie są niebieskie
- no dobrze dzieci, to teraz jedziemy na wycieczkę
pani podchodzi z dziećmi do szkolnego autobusu i mówi dalej
- dzieci jasnoniebieskie siadają z przodu a ciemnoniebieskie z tyłu

i jeszcze komentarz co do rasizmu:
"człowiek jest rasistą od urodzenia
międzygatunkowy rasizm uważamy za normalny (chętniej pogłaszczemy psa czy kota niż ropuchę)
rasizm „węwnątrzgatunkowy” stał się moralnie nagany i politycznie niepoprawny, usiłujemy go ukryć przed światem i przed samym sobą
ale on istnieje od zawsze i nie ma powodu by kiedykolwiek znikł"

tak więc nie ma się co dziwić tej nauczycielce, rasizm każdy ma we krwi

This Post:
00
243561.69 in reply to 243561.64
Date: 6/14/2013 7:15:15 PM
Warsaw Mutants
II.4
Overall Posts Rated:
10801080
Ale to nie jest zależne od nc+ tylko od tego co pokaże telewizja amerykańska. A telewizje nie pokazują rozgrzewek.
Ja po obejrzeniu zwycięstwa Heat lub Spurs muszę szykować się do pracy :-)

Last edited by Kaznodzieja at 6/14/2013 8:12:45 PM

This Post:
00
243561.70 in reply to 243561.68
Date: 6/14/2013 7:22:43 PM
Warsaw Mutants
II.4
Overall Posts Rated:
10801080
Nie wiem czyj jest ten komentarz co do rasizmu ale nie zgodzę się z nim :-)
Uważam, że człowiek nie jest rasistą od urodzenia. Wystarczy popatrzeć na bardzo małe dzieci. Dla nich nie ma znaczenia czy się bawią z dzieckiem tej samej rasy czy z innej. Dopiero gdy są coraz starsze to pod wpływem otoczenia mogą stać się rasistami bądź nie. Moim zdaniem w tej kwestii najwięcej zależy od wychowania. Przede wszystkim od tego jaki stosunek to ludzi o innym kolorze skóry mają nasi rodzice. Choć w moim przypadku to się nie sprawdziło :-) Bo od rodziców czasem słyszałem rasistowskie komentarze ale mnie się one nigdy nie podobały. No ale jak to się mówi, wyjątek potwierdza regułę. Zresztą jak mogłem zostać rasistą skoro moim ulubionym koszykarzem był Michael Jordan, bardzo lubiłem Eddiego Murphy a jako dzieciak moim ulubionym piosenkarzem był Michael Jackson. Choć na samym początku bycia jego fanem myślałem, że jest biały :-)

Last edited by Kaznodzieja at 6/14/2013 8:14:26 PM

This Post:
00
243561.71 in reply to 243561.70
Date: 6/14/2013 8:27:25 PM
Warsaw Mutants
II.4
Overall Posts Rated:
10801080
A skoro w temacie o dopingu :-) rozmawiamy dalej o rasizmie to polecam Wam film mojego ulubionego reżysera Spike'a Lee - Malcolm X. Jest to jak dla mnie najlepszy obok Gry o honor film tego reżysera. Poza tym, że w Malcolma X wcielił się znakomity Denzel Washington film ma piękne antyrasistowskie przeslanie. Naprawdę gorąco polecam.
Zresztą polecam Wam wszystkie filmy tego autora, zwłaszcza zaś te starsze jak: Crooklyn, Autobus, Rób co należy, Mordercze lato.
Ja poza koszykówką, która kojarzy się chyba większości z grą raczej dla afroamerykanów, uwielbiam także ich kino (którego najznakomitrzym przedstawicielem jest właśnie Spike Lee) oraz muzykę (R'n'B, hip hop, soul). W ogóle to ze mnie jest trochę taki czarny człowiek w białej skórze :-)
Jednak jeśli chodzi o kobiety to, jak pewnie spora część z Was już wie, najbardziej podobają mi się białe, niebieskookie blondynki :-) Chociaż oczywiście niektóre czarnoskóre kobiety także mi się podobają, jak np. Rihanna.

Last edited by Kaznodzieja at 6/14/2013 8:47:04 PM

This Post:
22
243561.72 in reply to 243561.70
Date: 6/15/2013 5:44:44 AM
Młoty Stargard
PLK
Overall Posts Rated:
840840
niektóre cechy fizyczne i psychiczne pojawiają się z wiekiem
dopiero urodzone dziecko widzi maksymalnie na pół metra i do tego wszystko do góry nogami, bo takie są prawa optyki, z czasem mózg się uczy, rozwija i potrafi sobie sam obrócić ten obraz (mimo że oko przesyła dalej obraz do góry nogami)
tak samo z innymi zachowaniami
dasz niemowlakowi do pogłaskania mysz żabę i kotka i nie będzie miało dla niego znaczenia co głaszcze
ale niech niemowlak urośnie i zamieni się w 20 letnią kobietę a nagle żabka będzie be, na widok myszki moze być pisk a kotek będzie "słitaśny" i to mimo tego że nikt tej młodej kobiety nie uczył że tak się powinna zachować - to jest ukryte w genach
podobnie z rasizmem
on wyewoluował na przestrzeni wieków, po prostu ludzie kiedyś często toczyli wojny (w zasadzie nie często a ciągle) i każdy kto był inny był wrogiem, przeżyły te rasy i społeczeństwa które tego wroga traktowały źle, wybijały ich często do do nogi
te społeczeństwa które nie były rasistowskie i nic nie miały do obcych zostały przez agresywnych rasistowskich obcych wybite
i my którzy dziś żyjemy mamy w sobie niestety geny własnie tych rasistowskich morderców
na szczęscie istnieje oprócz ewolocji genetycznej jeszcze kulturowa
i ona uczy nas, wmawia nam, że wszyscy ludzie są równi, że trzeba szanowac każdego itp.
i dzięki temu udaje się nam tolerowac innych i obcych bo tak jesteśmy uczeni, ale gdzieś tam głęboko ukryty nawet przed nami kryje sie nasz rasizm, badania takie jak w zacytowanym artykule właśnie go odkrywają, pewnie większosc tych sędziów i policjantów którzy karają głównie czarnych za maryśke jest przekonana że nie jest rasistami, ale na ich decyzje wpływa nie tylko ich wychowanie, humanizm i wykształcenie, ale też nawet bez ich świadomości spuścizna genetyczna po naszych przodkach, rasistowskich mordercach

From: Moris

This Post:
00
243561.73 in reply to 243561.72
Date: 6/15/2013 7:39:37 AM
Overall Posts Rated:
231231
http://www.sadistic.pl/rpa-morderstwa-na-bialych-vt154244...

Last edited by Moris at 6/15/2013 7:40:02 AM

From: Kac100

This Post:
00
243561.74 in reply to 243561.73
Date: 6/15/2013 8:43:41 AM
Overall Posts Rated:
435435
Tragiczne i pewnie prawdziwe, szkoda, ze nikt nad tym nie panuje.

Przez kilkaset lat niewoli rdzenia afrykańskie byli traktowani gorzej niż Polacy w Polsce podczas II Wojny Światowej.
Mało tego jeszcze ponad dwadzieścia lat temu biali mieli prawo w RPA uderzyć/pobić/zabic czarnych bez żadnego powodu i konsekwencji.
Znam Polska rodzine z RPA i ich podejście do czarnych, jak i mam jednego czarnego kolegę, który opowiadał co tam sie działo.

Przykład Kenii
http://konflikty.wp.pl/martykul.html?title=Kenijscy-weter...

Uważam, ze na to co sie tam dzieje pracowało kilka pokoleń.

From: kozlik4
This Post:
00
243561.75 in reply to 243561.74
Date: 6/15/2013 9:57:38 AM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
41294129
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Jak i kiedy ten temat z dopingu na rasizm zszedł?:D:D

From: Pewu

This Post:
11
243561.76 in reply to 243561.75
Date: 6/15/2013 10:07:38 AM
Overall Posts Rated:
914914
Ciężko powiedzieć, ale dobrze aby wrócił temat na właściwe tory ;)
2 dni temu zdyskwalifikowali Białorusina w pchnięciu kulą za stosowanie dopingu w.....2010 roku ;) Tym samym Majewski wygrał ME. Chyba co raz więcej będzie przyznawanych medali w ten sposób. Środki dopingujące są znacznie wyżej zaawansowane technologicznie od badań antydopingowych. Zresztą w każdej dziedzinie prawo dostosowuje się po pewnym czasie do warunków. Oznacza to, że medale będą przyznawane kilka lat po danych zawodach (np. zwycięstwo Schlecka w Tour de France lub odebranie zwycięstw Armstrongowi), a nawet jak już zawodnicy zakończa karierę sportową (Bjarne Riss i jego zwycięstwo w Tour de France);) Z jednej strony fajnie, że łapią zawodników grających nie fair w stosunku do konkurencji, zaś z drugiej strony skoro większość bierze to po co karać wybranych?

From: darkonza

This Post:
11
243561.77 in reply to 243561.73
Date: 6/15/2013 11:59:33 AM
Młoty Stargard
PLK
Overall Posts Rated:
840840
czarni są chyba większymi rasistami niż biali

a wracając do białych w tym przypadku polaków to zauważcie jeszcze że określenie "ukrainiec" a jeszcze bardziej "rumun" nie koniecznie odnosi się tylko do narodowości
w świadomości Polaka im dany obywatel mieszka dalej na wschód tym jest "gorszy" im dalej na zachód tym "lepszy"
i tak samo myślą ludzie na zachodzie

Advertisement