no to sprawa jasna...kobyłka u płota
dziś o 5:57 zdecydowałem, że nie startuję, ale patrzyłem, czy jakieś złe duchy nie wtrynią się na listę w ostatniej chwili (to chyba chore troszkę ale mocno mi się ta kadra wryła w psychikę).
Winny jestem wytłumaczenia (a może nie ale i tak napiszę)
Jak pisałem w podsumowaniu, osiągnąłem w wynikach wszystko co chciałem. Natomiast wiedziałem, że ta nadchodząca kadencja będzie polegała głównie na organizacji zaplecza. Nawet miałem na to ochotę, ale podsumowałem sobie wiele spraw związanych z czasem, jaki zajęło mi BB i zdecydowałem odpuścić (pomimo wielkiej frajdy jaką dały mi ostatnie 2 sezony). Dodatkowo mój rocznik małych grajków wchodzi za chwilę do kadry i czas na ostatnie szlify (tu chyba też to jest mój ostatni rocznik w skautowaniu).
Wiem, to oraz brak innych chętnych do walki o stołek sprawia, że będą to najnudniejsze i chyba najsłabsze (pod względem merytorycznym w debacie) Wybory od lat. Żałuję, że nie zdecydowałem się startować, żałuję, że nie zdecydował się jeszcze ktoś. Natomiast cieszę, się, że może i znajdzie się kandydat do próby sił w tym sezonie.
Kadra główna jest zostawiona w dobrym stanie. Pod koszem nie ma rewelacji w ilości, ale za to tych kilku (powiedzmy 4-5 nowych) daje wysoką jakość. Na obwodzie według mnie jesteśmy światową potęgą i tak zostanie jeszcze 2-4 sezony. W klasowych graczach możemy przebierać, jak w ulęgałkach. Kilku ze starej gwardii spokojnie ten sezon popyka, natomiast czas Rakusa, Starego i może Warchała powoli dobiega końca.
Cieszy, że mamy kilku grajków w grupie gwiazd światowego formatu.
Trzeba się zastanowić, by tacy jak Wasztyl, Kudyk itp grywali więcej i więcej dawali drużynie ze swych nieprzeciętnych umiejętności. Mam nadzieję, że ktokolwiek wygra podejmie rękawicę i spokojnie zakończy obie kadencje z medalami (piszę jako osoba znająca siłę naszej bazy - medale to niezbędne minimum). Według mnie skład nawet ustawiony domyślnie ( i oczywiście grając luz) powinien łapać się do minimum top 6 w każdym turnieju. Taka jest według mnie rzeczywistość. Od tego poziomu w górę liczą się szczęście, zgranie narodowe i to co wypracowało się w pierwszych powiedzmy 9-10 meczach turnieju.
W wątku orłów już na koniec napiszę jakie nazwiska według mnie będą za chwilę stanowić o sile kadry (oprócz oczywistych z puli obecnych kadrowiczów)
Mam nadzieję, że wygrany wyborów nie spieprzy tego, co użytkownicy (bez względu na to czy byli właścicielami, trenującymi, czy selekcjonerami) wypracowali przez ostatnie sezony.
Powodzenia
P.S. Moim zdaniem z trójki startujących:
jeden chyba się nawet nie odezwał
drugi chyba ma ochotę na rewolucję wiekową i stylową.
trzeci zamierza kontynuować dotychczasową pracę, ale ma też inne obowiązki (p.s. GM ma możliwość zaglądania w federki, gdzie czasem selekcjonerzy podpytują o rady. Ja raz się na tym naciąłem, ale teraz i tak większość ludzików z kadr siedzi na jakichś forach zewnętrznych).
To chyba tyle. Jeśli dam radę to jutro zrobię główną listę i może coś od skautów - jeśli dam radę (zależy jak dziecko da mi jutro w skórę)